User Tag List

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
19.06.2012, 15:47 1 (permalink)
cokyakinda
cokyakinda Üye
  • Üyelik Tarihi19.06.2012
  • Yaş27
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar5
ekran boyutuna göre resim değişimi #permalink (permalink)
istediğim kod:
1280 × 1024 ekran boyutuna sahip birisi siteye girdiği zaman hostta olan, 1280 × 1024 boyutunda arka plan resmi göstermesi.

2.olarakta 1600 × 1200 ekran boyutuna sahip biri girdiğinde aynı şekilde site ekran çözünürlüğünü algılayıp hosttaki 1600 × 1200.png yi arka plan yapmasını istiyorum bunun kodu varmı php den pek anlamıyorum ama en uygun burası diye düşündüm
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
19.06.2012, 19:26 2 (permalink)
Utip
Utip Üye
  • Üyelik Tarihi3.04.2012
  • Yaş38
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar47
Merak ettim ve ufaktan bir araştırdım. Bu işi javascript yapıyormuş.
Aşağıdaki kodu bir php dosyasına atıp deneyebilirsin.


<script language="javascript">
if (window.location.search == "") {
window.location.href = window.location + "?width=" + screen.width + "&height=" + screen.height;
}
</script>

Sayfayı tekrar refresh etmen gerekiyor mu, yoksa ilk seferde yazıyor mu tam bilmiyorum denersin.

<?php
$width = $_GET['width'];
$height = $_GET['height'];

echo "kullanılan ekran boyutu".$width." X ".$height." boyutundadır";
// And set them into cookies as well.
?>

Öncelike araya yazdığım yazının da dahil olduğunu, eşantiyon olduğunu belirtmek isterim Hiç php bilgin yoksa, hosttaki resimlerini nasıl phpdeki verilerle beraber kullanabilirsin o konuda da yardımcı olurum.
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
19.06.2012, 21:28 3 (permalink)
cokyakinda
cokyakinda Üye
  • Üyelik Tarihi19.06.2012
  • Yaş27
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar5
teşekkürler ama tek sorun işte istediğim kod bunun %50 si geriye kalan tek şey ölçüyü aldıktan sonra arka plan resminin değişmesi. eğer yardımcı olursanız sevinirim
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
19.06.2012, 21:53 4 (permalink)
Utip
Utip Üye
  • Üyelik Tarihi3.04.2012
  • Yaş38
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar47
Çözünürlük konusunda bir standart olmadığı için tam verim almak zor olsa da az çok iş görecek bir şey yapmak mümkün.
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
19.06.2012, 22:55 5 (permalink)
Utip
Utip Üye
  • Üyelik Tarihi3.04.2012
  • Yaş38
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar47
arkafon####x###.jpg

# olan yerlere ekranın eni ve boyu arada da x gelecek şekilde bir kaç resim belirlersen. Aşağıdaki kod işini görür. Elindeki resimleştirmediğin ekran çözünürlükleri içinde sadece bir tane resim belirledim. Kayıtlı olmayan ekran çözünürlüklerinde sorun çıkarır sadece.


<script language="javascript">
if (window.location.search == "") {
window.location.href = window.location + "?width=" + screen.width + "&height=" + screen.height;
}
</script>


<?php
$width = $_GET['width'];
$height = $_GET['height'];

//resimlerin jpg değilse aşağıdakini değiştir. resimin aynı dizinde olduğunu düşünerek yazdım dizini de ayarlayabilirsin.
$dizin="./";
$dosya = $dizin."arkafon".$width."x".$height.".jpg";

//created by Utip


if (file_exists($dosya)) {
?>
<body background="<?echo $dosya;?>">
</body>
<?
} else {
//kayıtlılarda yoksa elle istediğini belirlersin.
?>
<body background="<?echo $dizin."arkafon1280x1024.jpg";?>">
</body>
<?
}
?>
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
19.06.2012, 23:43 6 (permalink)
cokyakinda
cokyakinda Üye
  • Üyelik Tarihi19.06.2012
  • Yaş27
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar5

Hms...

Öncelikle şunu belirteyim bu komutlardan herhangi biri sorun çıkarır mı hiç bilmem ama, bazı komutlar ille de headerda çalışırım, illede html açılmadan olsun diyebilir o yüzden bir kere boş bir dosyada dene. Bu güne kadar hiç html'ye girmeden bir komutun sorun çıkarığını görmedim. Çalışırsa ve senin sitenin istediğin yerinde çalışmazsa ben buradayım.

<script language="javascript">
if (window.location.search == "") {
window.location.href = window.location + "?width=" + screen.width + "&height=" + screen.height;
}
</script>


<?php
$width = $_GET['width'];
$height = $_GET['height'];

//created by Utip
//düşündüğün en küçük resim boyutu

if ($width>1024 and $height>768)
{

if ($width>1280 and $height>1024)
{
?>
<body background="arkafon1600x1200.jpg">
</body>
<?
}else
{
?>
<body background="arkafon1280x1024.jpg">
</body>
<?
}
}else
{
?>
<body background="arkafon1024x768.jpg">
</body>
<?
}
?>

kalın olan yeri tam anlayamadım yani ekranın ölçüsünü otomatik alıyor ve otomatik hosttaki resmi ekran boyutuna göre değiştiriyor ama burada 1 diye birşey yok yani hangisi hangisine uyuyor onu anlamadım. dediğim gibi php den javadan hiç anlamıyorum kullanımını kolay bir şekilde anlatablirsen sevinirim kardeş
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
20.06.2012, 00:20 7 (permalink)
Utip
Utip Üye
  • Üyelik Tarihi3.04.2012
  • Yaş38
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar47

kalın olan yeri tam anlayamadım yani ekranın ölçüsünü otomatik alıyor ve otomatik hosttaki resmi ekran boyutuna göre değiştiriyor ama burada 1 diye birşey yok yani hangisi hangisine uyuyor onu anlamadım. dediğim gibi php den javadan hiç anlamıyorum kullanımını kolay bir şekilde anlatablirsen sevinirim kardeş

Senin soruna cevap verirken bir yandan da bir resmi parçalayıp bölüp işlem yapıyordum. Biraz ikisi birbirine karıştı bende. Sonra yeni bir tane yazdım daha sade, daha anlaşılır. Kafa karıştırmasın diye de silmiştim ilkini. Virgülünde noktalıvirgülünde bir hata yoksa sağlam çalışması lazım.

Aslında çok büyük bir resim ekleyip, hiç kayıtlı olmayan bir çözünürlük gelirse de " vay be böyle bir çözünürlük te varmıymış diyerek" o büyük resimden kırpıp, bir daha gelirlerse görüntülemek üzere hostuna da kayıt yapan program da yazılabilir... ... ... ... ...
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
20.06.2012, 01:15 8 (permalink)
cokyakinda
cokyakinda Üye
  • Üyelik Tarihi19.06.2012
  • Yaş27
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar5
kayıtlı olmayan değilde genel kullanılan tüm boyutlara göre arka plan resmi ayarlıcam tek tek. leptop ekranı, lcd ekranlar dahil. bunun javası yapılabilir ama paralı yaparlar sanırsam. 2.yolumuz şu olur arka planı tek tek ayrıntılı yapıcaz ozaman bi java yada html kodu vardı tam hatırlamıyorum ama internet penceresini küçültünce yazılar videolarda küçülüyordu o an, onun kodunu biliyormusunuz acaba.
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
20.06.2012, 02:02 9 (permalink)
metadige
metadige Üye
  • Üyelik Tarihi23.12.2005
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar177
arkadaşım php ye gerek yok bunun için javascript ile yapabilirsin basitçe:

PHP- Kodu:
<html>
<
head></head>
<
body>
<
div id="bgdiv" style="width:100%;height:100%"></div>
<
script language="javascript">
var 
screen.width;
if(
w==1920document.getElementById("bgdiv").style.background "url(1920x1080.png) center center no-repeat";//1920*1080
else if(w==1600document.getElementById("bgdiv").style.background "url(1600x1200.png) center center no-repeat";//1600*1200
else if(w==1280document.getElementById("bgdiv").style.background "url(1280x1024.png) center center no-repeat";//1280*1024
/* istediğin kadar arttır */
else document.getElementById("bgdiv").style.background "url(1280x1024.png) center center no-repeat";//1280*1024

</script>
</body>
</html> 
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu Aç Cevap Yaz
Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok Cevap Yazma Yetkiniz Yok Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
BB code is Açık Smileler Açık [IMG] Kodları Açık HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Forum Kuralları
Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Yabancı Dilde Resim/Wallpaper sitesi olanlar Bu Sponsor tam size göre! Sport Internetten Para 3 4.02.2010 21:45
tarih ve saate göre değişen içerik - resim renkweb Diğer Programlama Dilleri 2 11.05.2008 03:29
pr1 resim sitesinden SADECE resim siteleriyle link değişimi Cagatay Link Değişim 2 5.11.2007 21:33
Satılık domainler - resim.tv, paylas.tv, ekran.tv v.s. Zion Domain 0 7.10.2007 14:56

Forum Saati: 16:05. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.
Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2018 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
bitcoin forum