Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Ticaret Reklam İlan Alışveriş Para > Paypal E-Gold

Paypal E-Gold Paypal E-Gold Internet Bankaları E-Ticaret Sanal POS Shopping Cart

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-28, 19:58
Pco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Pco Pco isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
Pco is an unknown quantity at this point
Standart Paypal hakkında

Bir kaç sorum olacak bu paypal ile .

1- Paypal daki hesabımı limitleye bilirmiyim yani , benim bir host sitem olsun ve adam 50 dolarlık host a tıkladıgında paypal a baglanıp paypal dan 50 dolar cekicek . veya 100 burdaki limiti ben yapabilirmiyim? ornegin iyinet teki paypal para odemesi gibi.
2- Benim hesabıma birisi çalıntı paypal dan odeme yaptı ve bende bu odeme yapan kişiye dedicated verdim ama kaçak oldugunu bilmiyorum ve daha sonra 4 5 gun sonra paypal a yatan para geri çekilir mi? çekilirse bunun bir önelemi var mı? nasıl anlarız kaçak olup olmadıgını

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-28, 20:38
HONEYMONEY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

HONEYMONEY can only hope to improve

1- paypala ürünlerini ve fiyatlarını giriyorsun , her bir ürün için otomatikman ödeme butonu kodu linki üretir, bu linki sitende satacağın ürünün altına koyarsın,müşterin o butona bastığında o ürün ile ilgili fiyatı öder.

2- bu sorunun cevabını bilmiyorum,ama paypal hesabını istediği zaman dondurabilir.eğer bir 3 kağıt var ise dondurur hesabını.

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-28, 20:51
Member

2. soru daha geniş açıklayım.

Benim paypal veya garanti sanal postum var. Benim host sitem var ve adamın biri gelip benim sitemden alış veriş yapıyor kaçak cc ile veya paypal ile sonra bende ona dedicated veriyorum ( ben tabi parama bakarım kimseye sormam nerden geldi bu para diye) ve adam benden 3 4 tane server birden alıyor bana 1000 dolar odeme yapıyor bende datacenterden ona alıyorum dedicated lerini ve 2 3 ay sonra bana mail geliyor bu cc kaçak paranız geri çekilecektir vss... dermiler? Eyer derlerse ben ne yapmam gerekir?

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-29, 00:09
Junior Member

indigo24 is an unknown quantity at this point
Exclamation

Alıntı:
Pco´isimli üyeden Alıntı
2. soru daha geniş açıklayım.

Benim paypal veya garanti sanal postum var. Benim host sitem var ve adamın biri gelip benim sitemden alış veriş yapıyor kaçak cc ile veya paypal ile sonra bende ona dedicated veriyorum ( ben tabi parama bakarım kimseye sormam nerden geldi bu para diye) ve adam benden 3 4 tane server birden alıyor bana 1000 dolar odeme yapıyor bende datacenterden ona alıyorum dedicated lerini ve 2 3 ay sonra bana mail geliyor bu cc kaçak paranız geri çekilecektir vss... dermiler? Eyer derlerse ben ne yapmam gerekir?
Şundan kesinlikle emin ol ki ; Adamlar kesinlikle parayı alır ve sen hiçbirşey yapamassın...Yapabileceklerin ödeme almadan önce...Sanal posuna sahte kullanımları engelleyecek bir sistem kurabilirsin...http://www.maxmind.com/ sitesi bu servisi veriyor mesela...Belli bir miktarı aşan ödemelerde telefon edip ödemeyi doğrulayabilirsin, hatta her ödemeyi... ...vs...Özellikle paypal konusu çok önemli , adamlar parayı geri almanın dışında hesabını dondurup, seni suçlu durumuna bile düşürebilirler...

Konu indigo24 tarafından (2005-12-29 Saat 00:11 ) değiştirilmiştir..

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-29, 00:35
Senior Member

fenerli is an unknown quantity at this point

Burada ifadelerde bir karışıklık olmuş birisinin sana paypal ödeme yapması ile kredi kartı ile ödeme yapması arasında fark var, paypal ile de garanti bankası pos sistemini karşılaştırmak hatadır.

Diyelimki benim paypal hesabımda 1000$ var ve senden 500-600$ lık alışveriş yaptım, benim paypal hesabımda ne şekilde 1000$ toplandığı seni ilgilendirmiyor(paypal bir anlamda sanal para), ama kredi kartı aracılığı ile senden alışveriş yaptığım zaman sende suçlu olabiliyorsun, internet üzerinde zaten bazı aracı kurumlar ile yapılan işlemlerde dahil olmak üzere site sahipleri yaklaşık 6-8 saat sonra işlemi onaylıyor, kartın güvenliği kontrol açısından, ayrıca garanti bankası sanal pos sistemi gibi direkt olarak bankanın sistemini kendi bünyesinde kullananlarda kredi kartı anlık olarak hata verebiliyor)

(yazdıklarım 5 yıldır yurtdışı ile yaptığım işlemlere göre düşüncemdir hatalı olabilirim)

Konu fenerli tarafından (2005-12-29 Saat 00:48 ) değiştirilmiştir..

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-29, 14:07
Member

Diyelimki benim paypal hesabımda 1000$ var ve senden 500-600$ lık alışveriş yaptım, benim paypal hesabımda ne şekilde 1000$ toplandığı seni ilgilendirmiyor(paypal bir anlamda sanal para), demişsin.
sen bana 500-600 dolar alışveriş ettin paypal transferi yaparak.benim elime senin paran geçti 500 dolar ve ben hesbımda 500 doları gorunce sana dedicated aldım ve sende basladın kullanmaya daha sonra benden paypal gelipte senin yatırdıgın o 500 doları geri alabilir mi?

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-29, 14:18
trextra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
High One ツ

Tecrübe Puanı: 8
trextra is a jewel in the roughtrextra is a jewel in the roughtrextra is a jewel in the rough

Niye alsınki? Yani illegal birşey yoksa almaz. Ama alabilirmi den kastın bu gücü varmı diye sorarsan. Çalıştığı bankalar ABD bankaları ve Diğer yöntem olarak Yine Paypal a gönderim yapabiliyorsun. Evet bu gücü var ve illegal bir durumda parayı geri alabilir. Ama hukuki prosedür nedir? daha fazla ayrıntılı bilgiyi örnek bir olay varsa anlatsın biri.

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-29, 14:23
Member

+ ornegin; benim bankam iş bankası paypal daki paramı komisyon aracılıgı ile alıyorum, hesabımda 1000 dolar olunca komisyoncu arkadaşa parayı transfer edip oda bana nakit olarak kendi iş bankama transfer etti.Ama daha sonraki gunlerde bana gelen paranın illegal oldugunu ogrendim ve transfer ettigim komisyoncudan o para çekilir mi?

1 2 soru oldu bilenler cevaplarsa daha iyi anlaşılmış olur.

#9 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-29, 14:32
Junior Member

indigo24 is an unknown quantity at this point

Alıntı:
Pco´isimli üyeden Alıntı
+ ornegin; benim bankam iş bankası paypal daki paramı komisyon aracılıgı ile alıyorum, hesabımda 1000 dolar olunca komisyoncu arkadaşa parayı transfer edip oda bana nakit olarak kendi iş bankama transfer etti.Ama daha sonraki gunlerde bana gelen paranın illegal oldugunu ogrendim ve transfer ettigim komisyoncudan o para çekilir mi?

1 2 soru oldu bilenler cevaplarsa daha iyi anlaşılmış olur.
Hayır komisyoncudan değil ama senden çekilir...Eğer paypalda bakiye yok ise bakiyen(balance) -1000 olarak görünür...Paypal hesabına gelen her para , 1000 dolara kadar,otomatik olarak paypal tarafından çekilir...

#10 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-29, 14:37
Member

Her türlü kabak bizim başımıza patlıyor?

Yada bu iyinet'eki reklamlara ben üye oldum diyelim paypalım illegal iyinet te ben 400 dolarlık reklam satın aldım 1 ay bitti ve paypal illegal oldugu anlaşıldı şimdi ne olucak iyinet te ? benden kazık mı yemiş olucak?

Seçenekler
Stil