![]() |
|
|||||||
| Paypal E-Gold Paypal E-Gold Internet Bankaları E-Ticaret Sanal POS Shopping Cart |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
1- paypala ürünlerini ve fiyatlarını giriyorsun , her bir ürün için otomatikman ödeme butonu kodu linki üretir, bu linki sitende satacağın ürünün altına koyarsın,müşterin o butona bastığında o ürün ile ilgili fiyatı öder.
2- bu sorunun cevabını bilmiyorum,ama paypal hesabını istediği zaman dondurabilir.eğer bir 3 kağıt var ise dondurur hesabını. |
|
||||
|
2. soru daha geniş açıklayım.
Benim paypal veya garanti sanal postum var. Benim host sitem var ve adamın biri gelip benim sitemden alış veriş yapıyor kaçak cc ile veya paypal ile sonra bende ona dedicated veriyorum ( ben tabi parama bakarım kimseye sormam nerden geldi bu para diye) ve adam benden 3 4 tane server birden alıyor bana 1000 dolar odeme yapıyor bende datacenterden ona alıyorum dedicated lerini ve 2 3 ay sonra bana mail geliyor bu cc kaçak paranız geri çekilecektir vss... dermiler? Eyer derlerse ben ne yapmam gerekir? |
|
|||
|
Alıntı:
...vs...Özellikle paypal konusu çok önemli , adamlar parayı geri almanın dışında hesabını dondurup, seni suçlu durumuna bile düşürebilirler...
Konu indigo24 tarafından (2005-12-29 Saat 00:11 ) değiştirilmiştir.. |
|
|||
|
Burada ifadelerde bir karışıklık olmuş birisinin sana paypal ödeme yapması ile kredi kartı ile ödeme yapması arasında fark var, paypal ile de garanti bankası pos sistemini karşılaştırmak hatadır.
Diyelimki benim paypal hesabımda 1000$ var ve senden 500-600$ lık alışveriş yaptım, benim paypal hesabımda ne şekilde 1000$ toplandığı seni ilgilendirmiyor(paypal bir anlamda sanal para), ama kredi kartı aracılığı ile senden alışveriş yaptığım zaman sende suçlu olabiliyorsun, internet üzerinde zaten bazı aracı kurumlar ile yapılan işlemlerde dahil olmak üzere site sahipleri yaklaşık 6-8 saat sonra işlemi onaylıyor, kartın güvenliği kontrol açısından, ayrıca garanti bankası sanal pos sistemi gibi direkt olarak bankanın sistemini kendi bünyesinde kullananlarda kredi kartı anlık olarak hata verebiliyor) (yazdıklarım 5 yıldır yurtdışı ile yaptığım işlemlere göre düşüncemdir hatalı olabilirim) Konu fenerli tarafından (2005-12-29 Saat 00:48 ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
Diyelimki benim paypal hesabımda 1000$ var ve senden 500-600$ lık alışveriş yaptım, benim paypal hesabımda ne şekilde 1000$ toplandığı seni ilgilendirmiyor(paypal bir anlamda sanal para), demişsin.
sen bana 500-600 dolar alışveriş ettin paypal transferi yaparak.benim elime senin paran geçti 500 dolar ve ben hesbımda 500 doları gorunce sana dedicated aldım ve sende basladın kullanmaya daha sonra benden paypal gelipte senin yatırdıgın o 500 doları geri alabilir mi? |
|
||||
|
Niye alsınki? Yani illegal birşey yoksa almaz. Ama alabilirmi den kastın bu gücü varmı diye sorarsan. Çalıştığı bankalar ABD bankaları ve Diğer yöntem olarak Yine Paypal a gönderim yapabiliyorsun. Evet bu gücü var ve illegal bir durumda parayı geri alabilir. Ama hukuki prosedür nedir? daha fazla ayrıntılı bilgiyi örnek bir olay varsa anlatsın biri.
|
+ ornegin; benim bankam iş bankası paypal daki paramı komisyon aracılıgı ile alıyorum, hesabımda 1000 dolar olunca komisyoncu arkadaşa parayı transfer edip oda bana nakit olarak kendi iş bankama transfer etti.Ama daha sonraki gunlerde bana gelen paranın illegal oldugunu ogrendim ve transfer ettigim komisyoncudan o para çekilir mi?
1 2 soru oldu bilenler cevaplarsa daha iyi anlaşılmış olur. |
|
|||
|
Alıntı:
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|