![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Blogs | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | iTrader | Forumları Okundu Kabul Et |
| PageRank PR Güncellemesi Google PageRank PageRank PR Güncellemesi Page Rank |
|
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Alıntı:
Ayrıca bazı şeyleri kişisel deneyimlerim ve uygulamalarım sonucunda edinilmiş bilgiler, çok olmasa da yabancı kaynakları da takip etmeye çalışıyorum. Çoğu kişi hatta kimse tam olarak google mantığını çözebilmiş değil, bazen google a ters gelebilcek işlerden acayyip şekilde hit kazanılabiliyor bazen kazanılmıyor. Çok ilginç şeyler olabiliyor. Ama artık backlink kasmak yetmiyor, onun yerine sitenin yapısı, sitenin kodlaması, sitenin doğal yollar ile aldığı hit, sitenin güncelliği, sitenin orjinalliği, sitenin faydalılığı, sitenin gezinebilirliği vb gibi birçok kriter önemli. Google'ın artık sitenizin istatistiklerini de tuttuğunu unutmayın, kimin nerden hit aldığını çok iyi biliyorlar. Backlink tek kıstas olsaydı benim birkaç sitem şu anda en az 8-10 arasında pr almalı idi, ama öyle değil pr 3 bir sitem bile yeni içeriği google da 5 dakkada yerini alabiliyor. Ama neden eski bir site ondan, bir şekilde google'ın sevdiği bir site ondan. Boşverin backlinki siz, sitenizi geliştirmeye bakın gerisi yalan.
|
Ayrıca bence artık pagerank en azından şu sıralar çok önemli bir kıstas değil ve artık amatörlere internette eskisi gibi ekmek yok, ekmek google'ın ağzında yani kapabilen doyuyor.
|
Alıntı:
Yanlız şu domain yaşı olayına tam katılamıyorum.Pr faktörü için çok etkiliydi bir zamanlar ama artık içerik hepsinden öte oldu.Zaten burada sanırım tüm seocularla hemfikirizdir.Ama domain yaşının önüne geçen bir çok faktör olduğunu düşünüyorum.Zira google diyorki; benim üzerimden ticaret yapamazsın.Domain satışlarının da olmasından dolayı artık domain yaşını da çok önemsemiyor.Ayrıca son zamanlarda yaptığım bir saptamayıda paylaşmak istiyorum, hazır yeri gelmişken.. Google who is bilgilerinizide çok iyi takip ediyor.Bunu neden yaptığını tam kesdiremiyorum ama içeriğiniz özgünse, lütfen düzgün whois bilgileri vermeye özen gösterin.Sallamasyon yaptığıunız tüm kombinasyonlar size zarar verebiliyor.3-4 ayda bir hatta mümkünse, her güncellemeden 1-2 hafta önce whois bilgilerinizi güncelleyiniz.Telefon değişin, adresde oynama yapın v.s. Host değişikliğiylede alakalı, sitenin hızlı açılması, googlenin ilk gününden bu güne kadar sürekli en önemli faktörler arasındadır.Bunun tabiki 3 temel nedeni vardır. 1- Google bot sitenizi süratle indexler ve bu sayede tüm sonuçlarınızı çabucak databasesine kaydeder. 2- Hızlı olduğunuz için, kullanıcıyı size yönlendirir, kullanıcınızında hızı hissetmesini ister. ( örnek, zararlı içerikte cezalandırıyor, yararlı hızlı içeriktete ödüllendirir. ) 3- Hızlı site demek, reklamveren içinde çok önemlidir.Kalite arayan reklamvereni sever. ( buda bir sır olsun, sitenizin hızı çıkacak reklam kalitenizi çok fazla etkiler ) Çok fazla host değişmenin bir zararını hiç görmedim.Bunun için çok deneme yapdım ama hiç olumsuz sonuç almadım.En hızlı hostu kullanmaya özen gösterin. |
|
||||
|
Ben geçen güncellemeden açıkcası hiçbirşey anlamadım.Artık banada yüksek pr almak için link satın almak saçma geliyor hiç kasmıyorum , çünkü bu güncelleme hiç belli olmuyor 3 beklıyorsun değer almıyor 5 bekliyorsun 2 geliyor , geçen güncellemede butun sitelerım neredeyse hiç değer almadı çoğu düştü
|
Alıntı:
|
|
||||
|
açıkcası benim kafama taktıgım yok pr olayını bir aylık domain pr3 oldu son güncellemede linklerle kasmıyorumda öle çabaladıgımda yok zamanında baya çabalamıştım hiç bi cacık olmamıştı hiç ugraşmadıgım domainse 1 ayda pr3 oldu yine link almadım bu sefer kaç olur bilmiyoırum belkide pr0 olur ama önemli olan hiti benim açımdan gerisi boş pr degeri fazla oldumu ugraş dur ondan sonra
![]()
|
bende pr3 gösteriyor başka yerlerden bakıyorum p2 gösteriyor düştümü acaba düşssede haklılar çok cimriyim link degişimi bile yapmıyorum
şimdi kafaya takmaya başlıyorum![]()
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|