Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Arama Motorları ve SEO Teknikleri > PageRank PR Güncellemesi

PageRank PR Güncellemesi Google PageRank PageRank PR Güncellemesi Page Rank

LinkBack Seçenekler Stil
  #31 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-07, 13:41
Member

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %100/2
FrontPage is on a distinguished road

Ben uzun zamandır pr değişen biyer görmedim
Bu gizli pr olayı olabilir. Banada mantıklı geliyor.

#32 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-09, 12:32
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
GoogleGUY is an unknown quantity at this point

Pagerank için fazla zaman kalmadı. Son demlerini yaşıyor. 1 yıla kadar ranking algoritmasından PR'ın tamamen çıkacağını tahmin ediyorum. Link alıp satma ve comment spamming hadiselerinden bunun suyu çıkmıştı. Google link satan sitelerin PR değerlerini düşürmeye başladı ve ilk kez açık olarak Matt Cutts tarafından link satan sitelerin banlanacağı ifade edildi. Uzun zamandır toolbar PR güncellenmiyor. Kimse neler döndüğünü bilmiyorum elbette Google haricinde. Google toolbarını hala dağıtıyor olmak için PR yalanının arkasına sığınmaya devam ediyor. Çünkü başka türlü bu kadar Google toolbar kullanılamayacak. Bu tool ile istatistik topluyorlar. Bekleyip göreceğiz. Dediğim gibi benim tahminim Google PR kavramını terk edecek ve bunun sinyallerini Mayıs ayından beri süregelen algoritma değişiklikleri ve atlayıp zıplayan arama sonuçları ile verdi. PR harici yeni birşeyler deniyor diyorum ben.

#33 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-09, 13:03
osahin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Çok kötü grip oldum :(

Blog Entries: 5
Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %100/7
osahin will become famous soon enoughosahin will become famous soon enough

Ben google' nin yerinde olsam daha farklı şeyler yapardım zaten şu anda site kullanım istatistiklerini inceliyor gerek toolbar gerekse analitycs ile bir site eğer google' nin istediği gibi aranan içeriği kullanıcılarına sağlıyorsa o sitede dolaşım fazladır, hemen çıkma oranı düşüktür dolaşımın fazla olduğu sitelere pr değeri ve arama sonuçlarında farklılık verecek bir algoritma geliştirilebilir, tamamen kaldırılacağını düşünmesemde daha sert daha zor bir pr algoritmasının olabileceğini tahmin ediyorum ben...
Zaten mantıkta pr dediğimiz şeyde sayfa önemi, yani google var olduğu sürece bize göstermesede kendince bazı sayfalara önem verecektir e buda bir sayfanın arama sonuçlarındaki yerini gösteren bir durum, zaten şu anda toolbar pr değerinin arama sonuçlarına çok çok bir etkisi bulunmuyor bunu arama sonuçlarındaki sıralamayı etkileyeceğinden dolayı yapacağını sanmıyorum ben, link alım ve satımlarında etken değerin pr olduğu için yani ana konu link alım ve satımları olduğunu düşünüyorum ben...
Birde arama sonuçlarındaki değişiklik birazda şuna bağlı, google arama sonuçlarını etkileyecek güncellemeleri daha sık yapmaya başladı bir dc de 1. sırada çıkan bir site başka bir dc de ilk onda bile olamıyabiliyor en güncel hangisiyse o sonuç yakın bir zamanda etkin olarak çıkmaya başlıyor benim gözlemlerimde böyle...
Durmuyorki yerinde google bot canım

#34 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-09, 14:54
KaRaKTeRiM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
[PeHaşPe]

Blog Entries: 2
iTrader: %100/12
KaRaKTeRiM is on a distinguished road

birşey dikkatimi çekti arkadaşlar sizinle paylaşmak istiyorum,
bir arkadaşımın sitesi 2005 kayıtlı domaini benim en değer verdiğim bir domainimin üstüne 2 defa daha güncellendi işin tuhaf tarafı ise her iki güncellemesinde de düşüşler yaşadı sizce bu durumdan birşeyler çıkartabilirmiyiz yoksa boş bir gözlemmidir ?

#35 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-09, 15:12
i.ari - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
servisler.gen.tr

Blog Entries: 1
Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %96/25
i.ari is on a distinguished road

Uzun zamandır sadece 1 tane subdomainim güncellendi oda agustos ayında başka hiç bir güncelleme olmadı. O kadarda güncelleme için link satın almama ragmen. Yani ücretli link alınmıyacak.

#36 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-09, 15:24
Member

Tecrübe Puanı: 1
bilgislem is on a distinguished road

butun domainlerim hala aynı pr de değişmedi hiç birşey 650 backlink li pr8 backlin var domainde bu bile hala aynı

#37 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-09, 17:05
Moderator

iTrader: %100/25
Zanza will become famous soon enoughZanza will become famous soon enough

Alıntı:
i.ari´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yani ücretli link alınmıyacak.
toolbarda pr değişmiyor olabilir ama sıralamalar hala alınan linkler doğrultusunda değişiyor.

#38 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-09, 17:11
Junior Member

GoogleGUY is an unknown quantity at this point

Google bir dev anlaşmalı siteler arama sonuçları haline dönüşecek ilerde. Demek istediğim ilk sayfada wikipedia, youtube, answers.com, google groups vs. sonuçları geriye kalan sonuçlar diğer sitelerden olacak. Adamların ulvi amacı belli: Tüm internet ihtiyaçlarına cevap verecek servisleri sunmak ve anlaşmalı olmadıkları servisleri dışarıda bırakmak. Onlar da haklı birşey diyemiyorum. Hangi metodu sunsalar uyanıklar tarafından sömürüldü. Spam ile doldu arama sonuçları. Adamlarda devasa bir arama istatistiği ve internet kullanıcı ihtiyaç/davranış verileri mevcut. Herkese herşeyi sunduktan sonra neden başka siteleri aramalarında ilk sıralarda göstersinler ki? Spam yok, kaynaklar güvenilir daha ne olsun Google açısından. Bence buna hazırlıklı olun. "Internet = Google Servisleri" çağı hazırlıkları yapılıyor.

#39 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-09, 17:20
Zion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tanrı Aptalları Sevmez!

Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %100/4
Zion is on a distinguished road

Alıntı:
GoogleGUY´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Google bir dev anlaşmalı siteler arama sonuçları haline dönüşecek ilerde. Demek istediğim ilk sayfada wikipedia, youtube, answers.com, google groups vs. sonuçları geriye kalan sonuçlar diğer sitelerden olacak. Adamların ulvi amacı belli: Tüm internet ihtiyaçlarına cevap verecek servisleri sunmak ve anlaşmalı olmadıkları servisleri dışarıda bırakmak. Onlar da haklı birşey diyemiyorum. Hangi metodu sunsalar uyanıklar tarafından sömürüldü. Spam ile doldu arama sonuçları. Adamlarda devasa bir arama istatistiği ve internet kullanıcı ihtiyaç/davranış verileri mevcut. Herkese herşeyi sunduktan sonra neden başka siteleri aramalarında ilk sıralarda göstersinler ki? Spam yok, kaynaklar güvenilir daha ne olsun Google açısından. Bence buna hazırlıklı olun. "Internet = Google Servisleri" çağı hazırlıkları yapılıyor.
Bunu yapamazlar zira bu internetin sonu olur bir nevi. Evet; isterlerse pekala bunu başarabilirler lakin bir süre sonra aranılan şeylerde çıkan kaynaklar standart hale dönüşürse zaten kitlenin kendisi bu adresleri ezberler. Ve google'a ihtiyaç duymaz hale gelir. Ben her aramamda wikipedia ile karşılaşacaksam neden google'a tekrar girip arama yapayım ki?
Kendilerini böylesi bir sonuç için riske atmayı göze alacaklarını sanmıyorum.

#40 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-09, 17:42
Moderator

iTrader: %100/25
Zanza will become famous soon enoughZanza will become famous soon enough

Evet Zion 'un dediği gibi her bilgi eksenli aramada wiki ilk sırada çıkacaksa neden google da arayayım wikiye girer direk orada arama yaparım. Sadece şu gerçek ki kopya içerikler zamanla yok olacaklar. Çoğu rekabeti bol kelimelerde ilk sayfaya çıkmak eskisi kadar kolay olmayacaktır (umarım)

Seçenekler
Stil