![]() |
|
|||||||
| PageRank PR Güncellemesi Google PageRank PageRank PR Güncellemesi Page Rank |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
Pagerank için fazla zaman kalmadı. Son demlerini yaşıyor. 1 yıla kadar ranking algoritmasından PR'ın tamamen çıkacağını tahmin ediyorum. Link alıp satma ve comment spamming hadiselerinden bunun suyu çıkmıştı. Google link satan sitelerin PR değerlerini düşürmeye başladı ve ilk kez açık olarak Matt Cutts tarafından link satan sitelerin banlanacağı ifade edildi. Uzun zamandır toolbar PR güncellenmiyor. Kimse neler döndüğünü bilmiyorum elbette Google haricinde. Google toolbarını hala dağıtıyor olmak için PR yalanının arkasına sığınmaya devam ediyor. Çünkü başka türlü bu kadar Google toolbar kullanılamayacak. Bu tool ile istatistik topluyorlar. Bekleyip göreceğiz. Dediğim gibi benim tahminim Google PR kavramını terk edecek ve bunun sinyallerini Mayıs ayından beri süregelen algoritma değişiklikleri ve atlayıp zıplayan arama sonuçları ile verdi. PR harici yeni birşeyler deniyor diyorum ben.
|
|
||||
|
birşey dikkatimi çekti arkadaşlar sizinle paylaşmak istiyorum,
bir arkadaşımın sitesi 2005 kayıtlı domaini benim en değer verdiğim bir domainimin üstüne 2 defa daha güncellendi işin tuhaf tarafı ise her iki güncellemesinde de düşüşler yaşadı sizce bu durumdan birşeyler çıkartabilirmiyiz yoksa boş bir gözlemmidir ? |
|
|||
|
Google bir dev anlaşmalı siteler arama sonuçları haline dönüşecek ilerde. Demek istediğim ilk sayfada wikipedia, youtube, answers.com, google groups vs. sonuçları geriye kalan sonuçlar diğer sitelerden olacak. Adamların ulvi amacı belli: Tüm internet ihtiyaçlarına cevap verecek servisleri sunmak ve anlaşmalı olmadıkları servisleri dışarıda bırakmak. Onlar da haklı birşey diyemiyorum. Hangi metodu sunsalar uyanıklar tarafından sömürüldü. Spam ile doldu arama sonuçları. Adamlarda devasa bir arama istatistiği ve internet kullanıcı ihtiyaç/davranış verileri mevcut. Herkese herşeyi sunduktan sonra neden başka siteleri aramalarında ilk sıralarda göstersinler ki? Spam yok, kaynaklar güvenilir daha ne olsun Google açısından. Bence buna hazırlıklı olun. "Internet = Google Servisleri" çağı hazırlıkları yapılıyor.
|
|
||||
|
Alıntı:
Kendilerini böylesi bir sonuç için riske atmayı göze alacaklarını sanmıyorum. |
|
|||
|
Evet Zion 'un dediği gibi her bilgi eksenli aramada wiki ilk sırada çıkacaksa neden google da arayayım wikiye girer direk orada arama yaparım. Sadece şu gerçek ki kopya içerikler zamanla yok olacaklar. Çoğu rekabeti bol kelimelerde ilk sayfaya çıkmak eskisi kadar kolay olmayacaktır (umarım)
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|