Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Arama Motorları ve SEO Teknikleri > PageRank PR Güncellemesi

PageRank PR Güncellemesi Google PageRank PageRank PR Güncellemesi Page Rank

LinkBack Seçenekler Stil
  #11 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-09-03, 23:52
Moderator

Blog Entries: 2
Teşekkür: 0
Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %100/25
Zanza will become famous soon enoughZanza will become famous soon enough

PR ye bu kadar da takılmaya gerek yok. PR güncellendi diye 10. sayfadaki siten 1. sayfaya çıkmaz yada tersi olmaz.

#12 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-09-04, 13:38
Berqay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
Berqay is an unknown quantity at this point
Arrow

Zanza pr güncellemesini altsayfaların değerlenmesi bakımından bekliyoruz.Örneğin pr3 sitem var diyelim ben anasayfadan "abcdef" diye xx.com/abcdef.html sayfasına link veriyorum.Anasayfam pr 5 olduğu zaman bu alt sayfa doğal olarak pr5ten link almış olacak.Ozamanda altsayfam sıralamada yükselecek ben bu bakımdan güncellemeyi bekliyorum =)Yanlışmı düşünüyorum?

Ayrıca
Alıntı:
visitistanbul´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu Türkçe ile de zor zaten ....
Arkadaşım güncellemelerle benim türkçemin ne alakası var.Türkçemi eleştireceksen eleştir ama ikisini nasıl bağladın anlamadım

#13 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-09-04, 13:50
pigeon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şaman

Teşekkür: 2
Tecrübe Puanı: 5
iTrader: %100/11
pigeon will become famous soon enoughpigeon will become famous soon enough

Alıntı:
Berqay´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Zanza pr güncellemesini altsayfaların değerlenmesi bakımından bekliyoruz.Örneğin pr3 sitem var diyelim ben anasayfadan "abcdef" diye xx.com/abcdef.html sayfasına link veriyorum.Anasayfam pr 5 olduğu zaman bu alt sayfa doğal olarak pr5ten link almış olacak.Ozamanda altsayfam sıralamada yükselecek ben bu bakımdan güncellemeyi bekliyorum =)Yanlışmı düşünüyorum?
pr değerleriniz bellidir sadece toolbara düşmedi daha. toolbar güncellemesi sadece bizlerin görmesi içindir. yani toolbarda bir sitenin prsini şu an 5-6 görüyor olmanız demek o sayfanın güncel pr değeri 5-6 demek değildir.

#14 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-09-04, 15:34
mmmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
varyemez

Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %100/6
mmmm is on a distinguished road

Alıntı:
osahin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ne çabuk fikirlerin değişmiş mmmm
oradaki yorumumun arkasında olduğum için fikirlerim bu yönde değişti bunu anlamış olman gerekirdi

#15 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-09-04, 22:08
Member

Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %100/1
ebubekir is an unknown quantity at this point

Alıntı:
venom´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
peki hitleri sen göremiyon o göremiyo nere gitti bu hitler ???
millet kapamadı bilgisayarı heralde, yeminde etmediler sanırım girmeyelim sitelere diye...
birazda sorunu kendinizde arayın bana kalırsa
1.sıradaki sayfan 10.sayfaya düşerse ne yaparsın kardeş? Nasıl getireceksin o hitleri. Sihirli bir değneğimiz yok maalesef. Sandbox falan olmamasına rağmen güncellemeler başladı denildiğinden beri sitelerimden birisi 10.sayfalarda geziyor. Halbuki 1.sayfa 1. sıradaydı...

#16 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-09-05, 02:52
Rütbe

iTrader: %100/2
*siber* is on a distinguished road

Bu saatten sonra kimse kesin tarih veremez. Bunu artık anlamanız gerekiyor.

#17 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-09-05, 07:08
ersev1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

ersev1905 is an unknown quantity at this point

pr ler bi süre içinde güncelelncek ard ard da deneme güncellemeleri olacak yeni pr sistemi çok farkli hakeden pr alcek link değişen değil

LİNK DEĞİŞİMİYLE PR Sİ YUKSELMİŞ SİTELER PR 0 OLACAK !!

Not: Alintidir...

Konu ersev1905 tarafından (2007-09-05 Saat 07:10 ) değiştirilmiştir..

#18 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-09-10, 13:40
Member

iTrader: %100/1
hukuki is on a distinguished road

Aslında bence google in öncelikle backlinklere değil, arama sonuçlarında o siteye kaç kere müracaat edildiğine bakması lazım. Özellikle para ile satın alınan backlinkler google tarafından benimsenmiyor. (Konu hakkında iyinet forumlarında ve http://www.googlesunrise.com/google-...satisi-ihbari/ sitesinden bilgi alabilirsiniz)
Link satışı gibi link takasları da google'i yönlendiriyor ve malesef yanıltıyor. Google reklam ile link ticareti arasındaki farkı bulmaya çalışıyor ve bunun için yeni şikayet seçenekleri (link satış ihbar gibi) ve yeni algoritmalar yaratmaya çalışıyor. Bu durumda güncellemelerin de zaman alacağını düşünüyorum. Ancak kendini savunma imkanı olmayan bir çok webmaster bu işten zarar göreceğe benziyor. Sanırım PR'lere fazla kafamızı takmadan, standart arama motoru optimizasyonları kullanarak, kendi işimize bakmamız en doğru yol.
Saygılar.

#19 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-09-11, 00:27
sanjuro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

sanjuro is an unknown quantity at this point

Alıntı:
hukuki´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aslında bence google in öncelikle backlinklere değil, arama sonuçlarında o siteye kaç kere müracaat edildiğine bakması lazım. Özellikle para ile satın alınan backlinkler google tarafından benimsenmiyor.
Link satışı gibi link takasları da google'i yönlendiriyor ve malesef yanıltıyor. Google reklam ile link ticareti arasındaki farkı bulmaya çalışıyor ve bunun için yeni şikayet seçenekleri (link satış ihbar gibi) ve yeni algoritmalar yaratmaya çalışıyor. Bu durumda güncellemelerin de zaman alacağını düşünüyorum. Ancak kendini savunma imkanı olmayan bir çok webmaster bu işten zarar göreceğe benziyor. Sanırım PR'lere fazla kafamızı takmadan, standart arama motoru optimizasyonları kullanarak, kendi işimize bakmamız en doğru yol.
Saygılar.
Belirtilen sekilde isleyen clikleri oylari baz alan bir arama motoru var: http://www.sproose.com/
Backlink sistemi zamaninda Google farkini ortaya cikaran seydi, her sey gibi onun da suistimal edilme sansi var. Ancak zamanla algortimasi gelisiyor, kullanicilardan giris almaya hatta manuel olarak SERP'leri inceletmek icin adam tutmaya kadar da yayilan cok yonlu acilimlar var. Yahoo! cok tehlikeli bir rakip ben de arada kullaniyorum yani rahat da degiller, Turkiye'de 95%+ kullaniliyor olabilirler ama ABD'de Yahoo! 23% paya sahip. Bu rekabet gelismeyi beraberinde getiriyor.
Konu basligina da geri donus yaparsak, cok karistirilan bir seye deginmek lazim. Guncelenen esasinda Pagerank degil de toolbar pagerank, yani senin pr4 diye gordugun link pekala sifir olabilir. Bunun yaninda trustrankin ve lokal sonuc dondurmesinin onemi ile (Ingilizce linklerin .com.tr de eskisi kadar etkili olmamasi vs.) ile pagerank sembolik bir oneme dogru itilmeye basladi. Bana kalirsa artik pagerank az cok bir site icin fikir vermesi disinda, text link al sat ve link exchange gibi anlamlar tasiyor bundan otesi degil.a

Seçenekler
Stil