Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Arama Motorları ve SEO Teknikleri > PageRank PR Güncellemesi

PageRank PR Güncellemesi Google PageRank PageRank PR Güncellemesi Page Rank

LinkBack Seçenekler Stil
  #11 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-07-16, 11:39
kutver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %0/0
kutver is an unknown quantity at this point

pr yi yükseltmek gerekiyor, demek..

#12 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-29, 11:17
Member

Tecrübe Puanı: 0
draligus has a little shameless behaviour in the past

www.site1.com
www.site2.com

karsilikli birbirine link vermis olsun. site1 robots.txt dosyasinda disallow komutu kullansa, yada link verirken nofollow komutu. bunlardan hangisi capraz link olmasini engeller.

#13 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-29, 11:21
trextra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
High One ツ

Tecrübe Puanı: 8
trextra is a jewel in the roughtrextra is a jewel in the roughtrextra is a jewel in the rough

Çapraz link için en az 3 site gerekiyor. 2 site ile bunu yapamazsın.

Site 1 -> Site 3
Site 2 -> Site 1
Site 3 -> Site 2

Gibi..

#14 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-12-29, 11:40
Member

draligus has a little shameless behaviour in the past

sorumu yanlis sordum, capriz link yerine karsiliksiz link olurmu diye sormaliydim

#15 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-18, 10:26
yoktur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

yoktur is an unknown quantity at this point

olur.
ama şu olay var.Link kalitesi olgusu vardır.
3 site olsa

Site 1 -> Site 3
Site 2 -> Site 1
Site 3 -> Site 2

bu en kalitesiz çapraz link degişimidir.Google isterse ki, ben en uzak noktalardan sitenize ulaşayım. 3 döngü ile sitenize ulaşmayayım.Yukarıdaki örnekte en fazla 2 döngü sonra sizin linkinize ulaşıyor.Böyle bir link degişiminin anlaşmalı yapıldığını çok rahatlıkla anlıyor.
Google u kandırmak kolay degil.Google da dünyadaki en zeki insanların çalıştığını ve programladıgını unutmayın ve aklımıza gelen her türlü google u kandırma yöntemlerini çok önceden görüp önlemlerini almışlardır.
Degişik kıtalardan link almaya çalışırsanız en etkili ve kaliteli backlink alma yoludur.Degişik kıtalardaki hosting şirketlerinden kendinize birer host alırsanız ve asıl sitenize linklerseniz çok etkisi oluyor.

#16 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-22, 01:19
Member

Tecrübe Puanı: 5
cappytoi is on a distinguished road

http://www.sitepoint.com/article/wha...ink-reputation

güzel bir makale, uzun ve ingilizce olduğu için çeviremedim. zamanı olan birisi bir ara kısa kısa not geçer belki türkçe olarak.

#17 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-29, 01:48
beceriksiz_acemi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Emeklilik Zamanı

iTrader: %100/2
beceriksiz_acemi has a spectacular aura aboutbeceriksiz_acemi has a spectacular aura about

http://www.google.com/search?hl=en&q=sohbet yandaki adresde arandı

Alttaki siteler sırasıyla çıkdı

www.sohbet.net PR 4
www.turkchat.com PR 5
www.sohbet.com PR 2
www.chatsohbet.net PR 4
www.sohbetedelim.com PR 5
sohbet.mynet.com PR 4
www.bolsohbet.com Pr 3
www.hossohbet.com Pr 3
www.idealsohbet.com Pr 5

şimdi bu sıralama.Google de çıkan.Senin mantığınla gidersek pr yi backlin v.s. göre alıyorsa sohbet kelimesinde en çok link alan site sohbet.net sonra diğerleri olarak gidecek doğrumudur ? Ben tam aksine şuna inanıyorum.Domain en önemli faktördür.Domain pr ile değer kazanıyor, pr de domain ile.İkisi de olmadan iş yapman zor oluyor.İkiside yoksa ve google de üstte çıkacağım dyorsan o zaman title içerik geliyor.

Örnek :
http://www.google.com.tr/search?hl=t...un+indir&meta=

burada çıkan sonuçlar..

Bende şunu savunuyorum. Google yapılan aramada önce şuna bakıyor.Dizinde varmı yokmu ... Ardından domaininde aranan kelime geçiyormu.. Ardından o uzantıda subdomain yada ek sayfa varmı. Bunlar sağlanamazsa pr devreye giriyor. Pr dede etkinlik olarak title - meta tag v.s. alır başını gider.. Bence title keywords daima page rankdan değerlidir.Bunun kanıtıtda google de yapılan tüm aramalardır.

http://www.google.com.tr/search?hl=t...2sohbet.com%22 burada sohbet.co mun arama sonuçları.Adam boş park edilmiş site ile ilk sayfada.Bunun nedenide googlede sohbet.com olarak arama yapılması, bunu farkeden uyanık türk webmasterlerininde sitelerine sohbet.com eklemeleridir.Yani link yokdur. ama adam sohbet, com , sohbet.com, yazmışdır oda etkili olmuşdur.Google amcada gelip aha bu sitede bu geçiyor demişdir.Yani pr katmamış ama isimi geçiyor diye almışdır.Bende açıkcası böyle düşünüyorum.Bilmem nasıl çıkacaz bu işin içinden

#18 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-29, 03:09
Senior Member

fenerli is an unknown quantity at this point

Alıntı:
beceriksiz_acemi´isimli üyeden Alıntı
Domain en önemli faktördür.Domain pr ile değer kazanıyor, pr de domain ile.İkisi de olmadan iş yapman zor oluyor.İkiside yoksa ve google de üstte çıkacağım dyorsan o zaman title içerik geliyor.

Google yapılan aramada önce şuna bakıyor.Dizinde varmı yokmu ... Ardından domaininde aranan kelime geçiyormu.. Ardından o uzantıda subdomain yada ek sayfa varmı. Bunlar sağlanamazsa pr devreye giriyor. Pr dede etkinlik olarak title - meta tag v.s. alır başını gider.. Bence title keywords daima page rankdan değerlidir.Bunun kanıtıtda google de yapılan tüm aramalardır.
katılıyorum

#19 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-29, 12:31
pigeon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şaman

iTrader: %100/11
pigeon will become famous soon enoughpigeon will become famous soon enough

dizinin bu derece önemli olduğunu düşünmüyorum.
aramalarda üst sıralarda çıkmak için en önemli etken / etkenlerden birisi sitenize gelenlerin hangi textten geldiğidir. size verilen linkler, metalar bununla birlikte çok önemlidir. Sanırım bunların üzerine domain gelir.
pr nin ise ben ne derece etken olduğunu hala çözemedim açıkçası. çeşitli denemeler yapıyorum ancak sadece pr ye bağlı olarak sıralamada bir değişiklik görülmüyor!

#20 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-01-29, 12:39
Senior Member

fenerli is an unknown quantity at this point

Alıntı:
pigeon´isimli üyeden Alıntı
dizinin bu derece önemli olduğunu düşünmüyorum.
iyi.web.tr nin google tarafından indexlenmesi engellenmiştir.

http://www.google.com.tr/search?hl=t...i.web.tr&meta=

yukarıdaki işlem sonucunda göreceğin tek sonuç ise google 20 aralıkta yaptığı dmoz güncellenmesinden kaynaklanmaktadır.

google da indexli sayfalarımız olmadığı gibi google dan gelen de yoktur, gelebilecekleri kelimede ancak "iyi" veya "iyi web" kelimeleri ile olabilir, yani domainden dolayı, PR 5 dir.

Seçenekler
Stil