Google Adsense Google Arama ile Gelenlere daha az mı veriyor? İlk sorum bu. Yani benim sitemin ziyaretçileri %75 Google arama ile yazdıklarımı bulup geliyorsa, %25 ise devamlı okuyuclar ise, kimileri bu %75 lik Google 'dan gelenlerin tıklamalarının Google tarafından farklı değerlendiridiğini iddia ediyor. Bu bir. İkincisi, şöyle bir teorim var. Şu an sitelerden sitelere gittiğimizde çok gördüğümüz reklamları daha az para kazandıran siteler olarak görebilir miyiz? Onları rekabetçi filtrelemeye alabilirmiyiz? (Biliyorum çok kazandıran kelimeler taranabilir ama bu sorduğum farklı) Üçüncüsü artık insanlar google reklamı göre göre ve özellikle kendileri site aça aça refleks olarak tıklamamaya mı başladılar. Benim elim aniden tutuluyor kendi sitemde tıklamamam gerektiğinden bilinçsiz bir engelleme olduğunu farkettim. Siz de var mı bu durum? Dördüncüsü açılan siteye yurtdışından bir banka hesabı açsam kendi adıma ve onunla pin alsam bu tıklama değerleri yabancı bir siteymişim gibi uçar mı? İlla ki İngilizce yaz, gelen ülkedekiler reklamları ingilizce görsün mü denir? Anlayacağınız Google Adsense Türkiye, Adsense Hindistan gibi oldu. Hindistanlıların İngilizce forumlarını okuyorum ve durumları bizden de acıklı tıklama oranları berbat. Ne kadar tıklansa da birşey kazanmıyorlar ama orada hayat çok zor olmalı ki çok mutlular! Darısı başımıza diyemeyeceğim!
More...