![]() |
|
|||||||
| MySQL Veritabanı SQL SQL MySQL Access MSSQL Oracle Veritabani Database |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
ArkadaŞlar Vbulletin mysql u kiletledi..
Post Kullanımda diyor.. Optimize et dediğimizde faliyette diyor. Onar dediğimizde Mysql sunucu Kilitleniyor ve cvp vermiyor. Durup dururken bu sorun çıktı. Acil yardımlarınızı bekliyorum.. SSh dan da onardım.! 1. check database tables mysqlcheck -s -u mysqlusername -p vbforumdbname ignore session and cp session table messages this command will show the 'X clients are using or haven't closed table error' if it exists the below is how to fix it 2. repair table mysqlcheck -r -q -u mysqlusername -p vbforumdbname 3. recheck database tables mysqlcheck -s -u mysqlusername -p vbforumdbname if still get corruption errors that aren't related to session tables, then run mysqlcheck -r -u mysqlusername -p vbforumdbname usually happens when mysql was writing to disk when mysql server was restarted abruptly etc it's always good idea to flush-tables before restarting mysql i.e. mysqladmin -u root -p flush-tables Para etmedi, Mysql u devre dışı bırakıyor. Tüm serverde mysql kesiliyor.. Bunu onarmanın bir yolu yokmu? DB 1 GB... |
|
||||
|
Eger /tmp ufak kaliyor ve bu nedenle MySQL ve diger uygulamalariniz sorun yaratiyorsa, /temp yada /tmp2 gibi yeni bir dizin yaratin.
Ancak bu dizinin yeterli yer olan partition uzerinde olmasina dikkat edin. / (kok) dizini genellikle yeterli yere sahiptir bu nendele de /temp yada /tmp2 sizin icin uygun olacaktir. mkdir /temp chmod 777 /temp Ardindan my.cnf icine /temp i kullanmasi icin ayar koyalim. vi /etc/my.cnf (yada favari editorunuz ile) yazip my.cnf i acin ve hemen [mysqld] altina asagidaki sekilde tmpdir=/temp ve myisam_sort_buffer_size = 64M (bu satir myisam tablolarinin tamiratini hizlandirir) satirlarini ekleyin. [mysqld] tmpdir=/temp myisam_sort_buffer_size = 64M Ek olarak [myisamchk] altina da tmpdir = /temp satirini ekleyin. [myisamchk] yoksa aynen asagidaki gibi my.cnf dosyasinin en sonuna ekleyin. [myisamchk] tmpdir = /temp Ardindan mysql restart edin. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|