![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Blogs | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | iTrader | Forumları Okundu Kabul Et |
| MySQL Veritabanı SQL SQL MySQL Access MSSQL Oracle Veritabani Database |
|
|
|
LinkBack (1) | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
Arkadaşlar cPanel backup /mysql içinden aldıgım .sql yedeğini gene kendi serverime kurmak istediğimde ssh 'den 730 MB lik vBulletin yedegini sabaha kadar yükleyemiyor
Phpmyadminden takip ettiğimde Post tablosunun ortalarına geldiğinde 10 15 dakikada bir 1 değer artiyor Başka bir ssh bağlantısı ile girip temp i kontrol ettiğimde ise temp %100 doluyor %100 dolduğundan dolayı 10 15 dakikada bir sadece bir işlem yapıyor Şuanda temp boyutu 485 MB PHP- Kodu:
my.cnf ise şöyle ; PHP- Kodu:
Konu C0$kuN tarafından (2008-05-05 Saat 07:49 ) değiştirilmiştir.. |
|
|||
|
Böyle sorunları olanlar için yazıyorum
Büyük .sql ler için my.cnf daki ; max_allowed_packet Boyutunu yükseltin. ve tmp_table_size' ı da yükseltsin yedeği attıkdan sonra tekrar eski halina getirirsiniz. tmp_table_size küçükse cache yi temp den kullanır temp %100 dolunca da 15 dakika başı bir iki işlem yapar Örneğin ; max_allowed_packet = 9999999 yapın sonuna M ye gerek yok (: tmp_table_size = 10000M mysql service restart yedegi tekrar dump edin bu sefer bekleyin dump edecektir. |
|
|||
|
Alıntı:
optimize yükleme ve onarım işlemlerinde cache olarak temp yerine onu kullanabılır rahatlıkla ve DB yükleme Onarım - Check - Optimize vb. Olayların hızlı ve sorunsuz olmasını istiyorsanız my.cnf .'a ilaveten bu değerleri eklemelisiniz. Kod:
[mysqld] max_allowed_packet = 16M tmp_table_size = 1000M [mysqldump] quick quote-names max_allowed_packet = 1000M mysqld altındaki max allowed packet sınırlaması mysql için mysqldump altındaki ise Onarım optimize yedek yükleme vb. işlemler için |
|
||||
|
Veritabanımız ne kadar büyük ise bu değerleri bu kadar yüksek tutuyoruz öyleyse..
2,4 GB lık bir veritabanım var, Post tablosu oldukça yüksek. Bu veritabanını optimize ve onarım yapamıyorum her sorunda yedek yüklüyorum. Mesela bu veritabanı için değerleri ne yapmamız lazım ?
|
Bigdump php ile veri gönderir bu php.ini ayarlarını kullanır
ssh ile yüklersek my.cnf daki ayarları kullanır benim yükledigim yedek dışarıda 835 mb phpmyadminde 1.6 GB 2.4 GB Lik db yi dump etmek için geçici olarak yükleyene kadar [mysqld] max_allowed_packet = 16M tmp_table_size = 1000M [mysqldump] quick quote-names max_allowed_packet = 1000M yaparak yüklemeyi dene |
![]() |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/mysql-veritabani-sql/92376-ssh-den-700-mb-lik-yedegi-sabaha-kadar-yukleyemiyor.html
|
||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| SSH den 700 MB lik yedegi sabaha kadar yükleyemiyor - Bağlantı Arar || Türk işi | This thread | Pingback | 2008-05-05 08:51 | |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|