Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > MySQL Veritabanı SQL

MySQL Veritabanı SQL SQL MySQL Access MSSQL Oracle Veritabani Database

LinkBack Seçenekler Stil
  #11 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-23, 17:23
nokie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Blog Entries: 2
Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %0/0
nokie will become famous soon enough

Alıntı:
mydeli025´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sodom bence gereksiz uğraşmışsın..

Türkçe karakter problemi problem değildir aslında çok kolay problemsiz çözebilirsiniz bu işi ben de zamanında türkçe karakter problemlerimi çözmek için 7 gün 1000 lerce forumu gezsemde aslında öğrenince 7 günde yaptıgımı 2 saate yaptıgımın farkına vardım..

buda öyledir okuyana okumak kolay
bu işi bilenede bu iş kolay geliyor..

şahsen bu konuda çok kişi başı yandı.. Ama öncelikle bir db editleniyorsa bunu notepad++ (notepadplus) ile yapmalısınız hiç bir db notepad veya wordpad ile pc cok kasar calısamazsınız..

databasleri mesela bir hosttan diğerine geçerken.. eski hostan yedek alırken database ayarları karakter ayarları bir yere not almalısınız ve ona göre düzenlemelisiniz yenisiniki sorun olmasın..

2.cisi normal phpmyadmineden hata alıyorsanız bigdump.php bunu arastırıp bulmalı bununla denemelesiniz.

3.cüsü bundada hata aldınız mysqlduper programı ile denemelisiniz..

4.cüsü database editlemek isterseniz bundan önce yöntemler var tabiki.. Eğer sadece şuanki yazılarda ? işaretleri felan cıkıyorsa ve yeni yazı ekleyince bu harfler mesela ( ç,ş,ğ,ü,ı vs) bunlar normal olarak çıkıyorsa editleme işlemi bu harfler denendikten sonra yapılmalı ve database masaüzerinde notepad++ ile açılmalı ve böylece editleyeceğiniz harfleri değiştir komutu kullanarak yapmalısınız..
Hiç bir şekilde veritabanlarını editörlerle editlenmesini doğru bulmuyorum, text area kısımlarında problem yaşamazsınız, ancak binary datalar yokoluyor, özellikle veritabanlarında binary-veri saklayanlar için bu deneme hoş olmayan durumlara sebebiyet verir.

phpmyadmin ile 40+ yedeklerde herzaman sorun yaşarsınız, bir çok zaman eksik yedek alır ve zaman aşımı olur.

sunucu size aitse zaten bunlarla uğraşmanıza gerek yok, mysqlhotcopy ile alın yedeğinizi ve sunucuza yükleyin, ne karakter sorunu yaşarsınız nede başka bir sorun, diğer sunucuda nasıl çalışıyorsa aynen yeni sunucudada çalışır.

anlattıklarımız ve gayret verdiklerimiz sunucusu olmayanlar, imkanları kısıtlı olanlar için zaten, yoksa niye bukadar dil dökelim değilmi.

#12 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-24, 01:39
Member

Tecrübe Puanı: 2
Sodom is an unknown quantity at this point

Alıntı:
mydeli025´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sodom bence gereksiz uğraşmışsın..

Türkçe karakter problemi problem değildir aslında çok kolay problemsiz çözebilirsiniz bu işi ben de zamanında türkçe karakter problemlerimi çözmek için 7 gün 1000 lerce forumu gezsemde aslında öğrenince 7 günde yaptıgımı 2 saate yaptıgımın farkına vardım..

buda öyledir okuyana okumak kolay
bu işi bilenede bu iş kolay geliyor..

şahsen bu konuda çok kişi başı yandı.. Ama öncelikle bir db editleniyorsa bunu notepad++ (notepadplus) ile yapmalısınız hiç bir db notepad veya wordpad ile pc cok kasar calısamazsınız..

databasleri mesela bir hosttan diğerine geçerken.. eski hostan yedek alırken database ayarları karakter ayarları bir yere not almalısınız ve ona göre düzenlemelisiniz yenisiniki sorun olmasın..

2.cisi normal phpmyadmineden hata alıyorsanız bigdump.php bunu arastırıp bulmalı bununla denemelesiniz.

3.cüsü bundada hata aldınız mysqlduper programı ile denemelisiniz..

4.cüsü database editlemek isterseniz bundan önce yöntemler var tabiki.. Eğer sadece şuanki yazılarda ? işaretleri felan cıkıyorsa ve yeni yazı ekleyince bu harfler mesela ( ç,ş,ğ,ü,ı vs) bunlar normal olarak çıkıyorsa editleme işlemi bu harfler denendikten sonra yapılmalı ve database masaüzerinde notepad++ ile açılmalı ve böylece editleyeceğiniz harfleri değiştir komutu kullanarak yapmalısınız..
Ben db taşıdığımda sorun yaşamadım. Herşey normaldi. Kahveye gittim. Bi iki parti oyun yaptım. Geri geldim bozulmuş. Alla alla dedim. Host firmasını aradım biz değiştirmedik bişi dediler. Öyle ortada kaldı. TR karakterlerin hepsi ? olmasaydı çözümü kolaydı. O kısmı bende yazmıştım. Ama hepsi ? çıkınca öyle editle v.s olmuyor. Hatta host formasını arayıp yedekler varsa ve sorunsuzsa kendi yedeklerimi satın alabilirimde dedim. Ama farklı nedenlerden dolayı fazla beklememek gerektiğinden öğlenden oturup sabahlayıp bitirdim. Tüm indexli sayfalarım cillop gibi sağlam yine. 7 gün aradıktan sonra kapatırım siteyi zaten.

#13 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-24, 12:20
WartecH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
WartecH is an unknown quantity at this point

ben bu ayarı mysql leritaşıyacağım yeni sunucuda yaptım . hali hazırda mysql db ler vardı üzeridne ve sunucu elimde kalmış durumda 240 tane db ? halinde şuan...

Seçenekler
Stil