![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Blogs | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | iTrader | Forumları Okundu Kabul Et |
| MySQL Veritabanı SQL SQL MySQL Access MSSQL Oracle Veritabani Database |
|
|
|
LinkBack (2) | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Varsayım: MySQL root şifresini bilmiyorsunuz ve Linux kullanıyorsunuz
MySQL root şifresini biliyor ve sadece resetlemek istiyorsanız http://forum.iyinet.com/mysql-verita...ifirlamak.html konusuna bakabilirsiniz. Sorun: MySQL e giriş yapamıyorsunuz. Çözüm: MySQL e girip root şifresini resetlemek (sıfırlamak) 1. MySQL in my.cnf dosyasını açıp [mysqld] bölümü altında Kod:
skip-grant-tables 2. MySQL i restart ediniz. Bazı kurulumlarda mysql bazılarında mysqld olur. # service mysqld restart3. my.cnf e "skip-grant-tables" eklediğimiz için artık MySQL giriş yaparken şifre sormayacaktır. # mysql -urootile MySQL e girilş yapın. 4. Root şifresini resetleyin 5. my.cnf dosyasını açıp [mysqld] bölümü altına eklediğimiz Kod:
skip-grant-tables 6. MySQL i restart ediyoruz. Bazı kurulumlarda mysql bazılarında mysqld olur. # service mysqld restart7. Artık MySQL e boş root şifresi ile bağlanabilirsiniz. # mysql8. Eğer root şifresini boş bırakmak istemiyorsanız "yeni şifreniz" i girerek aşağıdaki şekilde şifreleyebilirsiniz. # mysqlKonu iyinet tarafından (2008-01-31 Saat 18:09 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/mysql-veritabani-sql/81917-mysql-root-sifresini-kaybettim-mysql-root-sifresini-nasil-resetlerim.html
|
||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| Arıtürk Blog Arşivi Bilinen MySQL root şifresini resetlemek (sıfırlamak) | This thread | Pingback | 2008-01-31 19:40 | |
| GncTurkler.COM » Blog Archive » Bilinen MySQL root ÅŸifresini resetlemek (sıfırlamak) | This thread | Pingback | 2008-01-31 18:55 | |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|