Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > MySQL Veritabanı SQL

MySQL Veritabanı SQL SQL MySQL Access MSSQL Oracle Veritabani Database

LinkBack Seçenekler Stil
  #11 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-12-19, 21:41
mami

Blog Entries: 3
Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %100/18
Mywedding is just really niceMywedding is just really niceMywedding is just really niceMywedding is just really nice

Alıntı:
saka´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ingilizcem var ama taşınmaktan nefret ettim geçen ay. Server firmasından mı server ayarlarından mı sorun acaba?
firmanın ismi nedir, gizli değilse yaz istersen

#12 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-12-19, 21:47
Member

Tecrübe Puanı: 1
iTrader: %0/0
saka is an unknown quantity at this point

Firma ismi yazmak istemiyorum. Çünkü;
Bu konularda çok bilgili değilim. Belki forum yazılımından kaynaklanıyordur diye endişe ediyorum hala. (phpbb forum)

Kesin emin olmadan firmayı zor durumda bırakmak ticaretlerine gölge düşürmek istemem.
Eğer serverdeki bir dosyadaki ayardansa size dosyayı versem bakar mısınız?

#13 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-12-23, 08:17
Member

Tecrübe Puanı: 1
saka is an unknown quantity at this point

Sanırım bu hata yüzünden dedicated sunucuya geçmekten başka çarem kalmadı.
ilginiz için teşekkürler

#14 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-21, 09:12
orhanorak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
orhanorak is an unknown quantity at this point
Cool

saka arkadaşım, sorunun hem vps hemde forum sisteminle ilgili.

Öncelikle phpbb forumunu tekrar yapılandır peki bunu en kolay nasıl yaparsın. Eğer veritabanından anlamıyorsan sana basit bir yol.

Önce boş bir phpbb kur.. Türkçe ayarla, temanı yükle sonradan sıkıntı yaşama.

Şimdi can alıcı noktaya geliyoruz.. Phpbb veritabanına kurmuş olduğun modları biliyorsundur. Bu modların listesini yap. Bu modlardan sql kullanaları, yani db install dosyası olanlar ile tablo oluşturman gerekenleri ayır. Sonra sırayla yeni kurduğun phpbb veritabanına kur.Özellikle ctarcker ve attechment modu kurmayı unutma. Yanlış anlaşılma olmasın sadece veritabanı ile ilgili kurulumlar dosyalara dokunma çalıştırma bile.

Bu veritabanını al. Veritabanında theme, config tabloları hariç diğerlerini boşalt..

Orjinal yani sitenin veritabanında config ve theme tabloları hariç verileri çek. Ve yeni oluşturduğun veritabanına import et. Unutma sadece verileri tabloları almayacaksın.

Bu arada sitende son 24 saatte online olanlar ile renk modu varsa hemen kaldır.

Çoğu arkadaş sen napıyosun birader diyecek. Sonuç isterseniz

whm de göreceğiniz % 17 lere varan mysql cpu oranınız, % 2 ye düşecektir. Peki bu söylediğin siteye göre değişir diyeceksiniz.

işte size site

www.bilgisayarbilisim.net

1 gb ram p4 2.8 yetmiyordu.. my cnf ayarını sağolsunlar, iyinet, webhostingtalk gibi süper webmaster forumlardan yarralanarak kendime göre iyi bir ayar yaptım ama yinede % 140 lara varan değerlerle cebelleştim. Bu değerlerde sunucuyu kapatmadan çalıştırabildim.Bu bilgilerden ötürü iyinet ekibinden Allah razı olsun.

Şimdi vps deyim, sunucu değil ve mysql kullanım oranım % 5, root kullanım % 15.. Bu değerleri verdiğim iki gündeki tekil hitim google analyticse göre 25 bin ile 20 bin..Kar taili sağolsun oradan hit fazla geldi sonuçları açıklamamda bana yardımcı oldu... sayfa gezinme oranı ise 100 bin ile 80 bin..

Evet arkadaşım sana önerim budur. forum veritanbanını baştan kur ve önceki verileri import et.

Diğer konu yani senin VPS aldığın firma. 100 dğer eğer max sql oranı ise 2 sn durma orda. Saçmalamışlar. Şuan bulunduğum firmada bu değer 500..

Dual opteron makinede 1 gb ram 1000 unit işlemci kullanım hakkım var.
Hız nedir dersen bakabilirsin. Çok firma değiştirdim ve sonunda buldum diyebilirim ama sonuç gün gelecek yine ayrılmak zorunda kalacağız VPS biryere kadar.

Firmanın adını vermiyorum biz çok aradık senin aramanı istemem yanlız burada bir hosting firmasının reklamını yapmak etik değil.Özeldende bekleme. Sadece biraz araştır derim..

İpucu: Amerikadan al, ama ingiltere datacenter olsun

kolay gelsin

Seçenekler
Stil