![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Blogs | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | iTrader | Forumları Okundu Kabul Et |
| MySQL Veritabanı SQL SQL MySQL Access MSSQL Oracle Veritabani Database |
|
|
|
LinkBack (2) | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
arkadşlar. mysql da bulunan çift kayıtları nasıl silebilirim. mesela 20.000 lik bir db de 1500 tane çift kayıt var diyelim. çift kayıtları nasıl teke düşürebiliriz??
|
merhabalar , benimde yorum tablomda yorumlar bazen çift ve daha çok çıkabiliryor.
ne yapabilirim , yardımcı olması bakımından tablo aşağıda ; CREATE TABLE `iddap_comments` ( `pid` mediumint(10) NOT NULL default '0', `msg_id` mediumint(10) NOT NULL auto_increment, `msg_author` varchar(25) NOT NULL default '', `msg_body` text NOT NULL, `msg_date` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00', `msg_raw_ip` tinytext, `msg_hdr_ip` tinytext, `author_md5_id` varchar(32) NOT NULL default '', `author_id` int(11) NOT NULL default '0', PRIMARY KEY (`msg_id`), KEY `com_pic_id` (`pid`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 COMMENT='Used to store comments made on pics' AUTO_INCREMENT=9954 ; |
|
||||
|
Alıntı:
Cift kayitlar hangi kayit ustunde ise o tablo uzerinde primary key yaratin, yada unique index. Alıntı:
|
|
|||
|
hocam benim de sorunum şu id alanı primari key birde email alanı var. Şimdi çift mail ile kayıt girilmemesi için mail alanını primery key yapmaya çalışıyorum şu hata çıkıyor.
ALTER TABLE `ytb` DROP PRIMARY KEY , ADD PRIMARY KEY ( `mail` ) MySQL çıktısı: Belgeler #1075 - Incorrect table definition; there can be only one auto column and it must be defined as a key tabloyu silip yeniden denedim bu sefer id alanıyla mail alanını ikisini birden primery key yapıyor bu yüzden gene mail adresleri yeniden girile biliyor. Access gibi çalıştığını zannediyorum. Mysql i yeni yeni öğreniyorumda. Yani benim kayıtlı olan kayıtları girmemem için muhtemelen mail alanını primary key yapmam lazım fakat varchar(50) olduğundan mı dır yoksa id alanının auto incornet olmasından mıdır bi türlü bulamadım . kayıt işlemleride seri bir şekilde 15 li yapılıyor yani sürekli bu varmı bunu kontrol et deyip sonra kayıt yaptırmak biraz işleri uzatır. |
|
||||
|
Alıntı:
mail i tekil yapmak icin Alıntı:
|
![]() |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/mysql-veritabani-sql/49935-mysql-da-cift-kayitlar.html
|
||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| SQL de çift mükerrer tekrarlayan aynı kayıtların silinmesi : RSS Dünyasi | This thread | Pingback | 2008-03-23 20:54 | |
| Bahri Meric CANLI Kisisel Web Sitesi Bahri.Info | This thread | Refback | 2008-02-05 08:50 | |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|