![]() |
|
|||||||
| MySQL Veritabanı SQL SQL MySQL Access MSSQL Oracle Veritabani Database |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Bayagı uğraştım bir şeyler yaptım ama tam çözemedim. veri tabanından kategorilere gore 4 er tane veri çekmek istiyorum.
veri tabanı şöyle: id , kat , adi , aciklama, resim, adres , hit , boyut , nasil, tahmini, adi_s, i , Bunu haricinde ayrıca -kategori- diye bir tablo daha var o da : id, adi, s, adi_s, Bu iki tabloda kat=S, yani birinci tablodaki kat = ikinci tablodaki S buradan her kategoriye 4 ertane çekip listeletmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
|
<%
Set hakan = Server.CreateObject("ADODB.Recordset") Set hakan2 = Server.CreateObject("ADODB.Recordset") hakan.open "select * from kategori_tablo1",Baglanti do while not hakan.eof hakan2.open "select * from 1_tablo where kat='"& hakan("S") &"' limit 4",baglanti response.write hakan("adi") & "</br>" 'kategori adı do while not hakan2.eof response.write hakan2("adi") hakan2.movenext loop hakan2.close hakan.movenext loop hakan.close set hakan=nothing set hakan2=nothing %> |
|
||||
|
Teşekküler bu tarz bir şey ancak tam olarak çözemedim hala. Aslında bir tür listeleme yaptırıyorum ama bir yerde yanlışlık var. listelemeyi yaptırdım. Tüm oyunların üstünde kategorisi yazıyor while dan dolayı biliyorum çift döngü kullandım . yani tam olarak çözemedim
Cicoz Konu hakimi tarafından (2006-11-11 Saat 20:39 ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
istediğin şeyi yaptığın sitenin tasarmına göre değişik yolları var.
eğer tablolu bir tasarımın varsa for i=1 to 2 response.write hakan2("adi") hakan.movenext next for a=1 to 2 response.write hakan2("adi") hakan.movenext next diyerek do while döngüsü yerine kullanabilirsin yok direk olarak öyle as olarak yanına yazsın dersen 2. do while döngüsü içine i=i+1 if (i/2)-cint(i/2)=0 then response.write hakan2("adi") & "</br>" else response.write hakan2("adi") & " " end if yapabilirsin |
|
||||
|
Öencelikle ben php kullanıyorum ancak senin yazdıklarının da yardımını gördüm. Şu an tek sorun kaldı. Template scripti oturtamıyorum. Ortaya gireceği yerde tamplate i dağıtıp aşağıya iniyor.
Bir de kategorilere göre 2 şerli (yanyana) sıraladım. 4 erli yapamadım )
|
Alta kaymasındaki sebep html kodlarla ilgili. Şablon dosyandaki html kodları değiştirerek sığdırmayı başarabilirsin.
| Stil | |
|
|