![]() |
|
|||||||
| MySQL Veritabanı SQL SQL MySQL Access MSSQL Oracle Veritabani Database |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
Hosting firmam Brinkster de 100 MB MSSQL database limitim var. Bu ay aşım ücreti ödedim. Veritabanımı sıkıştırarak boyutu küçültmek ve extra ücret ödememek istiyorum.
MSSQL veritabanını (Enterprice Manager kullanıyorum) nasıl sıkıştırabilirim. MSSQL veritabanını sıkıştırmam, verilerin hızlı okunmasını engeller mi ? ya da veri kaybına yol açar mı ? Hosting firmam veri sıkıştırmama izin verir mi ? (Bunu belki hosting hizmeti aldığım Brinkster'e sormalıyım) Bu sorularıma cevap verebilecek ya da bana bu konularda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Konu qwerty tarafından (2006-08-30 Saat 16:17 ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
veriler sıkışırmı bilmem ama fazla olan verileri silersen olabilir. Bu arada logları silmeyi dene çok alan kaplar
|
Ben veritabani uzmaniyim.
Veritabanini kucultmenin en kisa yolu, kullanmadigin verilerin yedegini alip silmektir. Ornegin bazi tablolar cok onemli bilgi icermezler, sadece son 3 aylik verileri saklayabilirsin. Indexler veri ekleme ve silme islemlerinde, fragment olurlar, yani iclerinde bosluklar olusur. Bu bosluklari, indexleri reorg ederek yada drop ve create ederek kucultebilirsin. Varsa, gereksiz databaseleri drop edebilirsin. sp_cycle_errorlog go komutu ile errorlog u temizleyebilirsin, log buyuk ise yer acilabilir. Eger bu isini gorurse duzenli olarak log temizleme islemini yapmalisin. Burada errorlog temizleme ile ilgili guzel bir makale var, okumani tavsiye ederim. http://www.databasejournal.com/featu...le.php/3587611 |
|
|||
|
Enterprise Manager da Shrink (küçültme) görevi var bunu uygulasam veritabanımda bir bozulma olur mu ? Veri kaybı yaşar mıyım ? Acaba bu görevi deneyen arkadaş oldu mu?
Not: iyinet'in önerilerini de ayrıca uygulayacağım. Konu qwerty tarafından (2006-08-31 Saat 08:51 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|