![]() |
|
|||||||
| MySQL Veritabanı SQL SQL MySQL Access MSSQL Oracle Veritabani Database |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
arkadaşlar çeşitli hostlarda bulunan sitelerimin mysql dblerini kendi makineme günlük olarak yedek almak istiyorum. bunu yapabileceğim bi program varmı? mysql administrator denedim ama sürekli bağlantısı kopuyor linux serverlardan. başka bi program varmı bunu yapabilecek.
|
Bir sunucudaki bütün db'leri tek komutla yedekleyebilmen için;
mysqldump -uuser -ppass -A > all_db_yedek.sql uzaktaki bir makine için; mysqldump -u user -h HOST -p -opt -A > all_db_yedek.sql Tek tek db'leri almak istersen; mysqldump -u user -h HOST -p --opt database > yedek_database.sql db boyutları çok büyükse kendi makinene yedek alman internet hızından dolayı zor olabilir ama net üzerindeki başka bir web sunucusuna crona ekleyceğin bir satırla otomatik olarak yedeklemesini sağlayabilirsin. Mutlaka yerel bir makineye almam gerekir diyorsan bu komutla Linux kurulu bir makineden veya win makineden yedek alman mümkündür. db'leri yedekleyebilmen için web sunucuda bir kullanıcı tanımlamalısın ve MySQL'e dışarıdan erişim için izin vermelisin aksi halde sunucu dışarıdan MySQL'e erişimine izin vermeyecektir. Konu zbahadir tarafından (2006-07-10 Saat 02:10 ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
dbler çok büyük değil 5-6 mb ortalama. söylediğin komutları denedim çalıştılar. windowsa zamanlanmış görev olarak attım. yardımların için teşekkürler.
| Stil | |
|
|