![]() |
|
|||||||
| MySQL Veritabanı SQL SQL MySQL Access MSSQL Oracle Veritabani Database |
![]() |
|
|
LinkBack (1) | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
Merhaba.
Asp+Mysql kullanarak bir makale sitesi yaptık.Henüz yayına girmedi site yani tekil hit 0. Fakat test aşamasında dahi site o kadar yavaş ki sayfaların açılması bazen dakikalar alıyor. Db de makaleler adlı bir tablo var ve tabloda yaklaşık 130.000 tane kayıt (row) var ve boyutu yaklaşık 500 mb. Phpmyadminle işlem yaparken yavaşlık yok ama benim kodlarımda cok yavaş çalışıyor. Bütün sql kodu yazdığım yerlerde özellikle limit koymaya yada tüm tabloyu seçtirmemeye vs. dikkat ettim ama yine yavaş yine.Daha iyi bir performans alabilmem için ne yapmalıyım? Önerilerinizi bekliyoruz.. |
|
||||
|
Phpmyadminle ile işlem yaparken yavaşlık yok demesi bana indeksleme ile tamamen sorunun gitmeyeceği yönde fikir verdi.
eğer Phpmyadminle ile hız farkı yaşanıyorsa (tespit doğruysa) php kodlamada sorun olduğunu düşünüyorum ben (sql cümlelerinde yada algoritmada) bu noktada çalışma görülmeden birşeyler söylemek bana karanlık bir kuyuya taş atmak gibi geliyor. Eğer ben yanılıyorsam beni düzeltir misiniz? indeks den olsaydı Phpmyadminle de de yavaşlık olması gerekmez miydi?
|
Alıntı:
adım adım şeklinde çalıştırmak ve yavaşlığa neden olan bölgeyi (düşünce/kodalama) tespit etmeye çalışmak. bunu yaparken (eğer programcın yapabilirse) ikiye bölme yöntemi kullansın. ben ikiye bölme diyorum ki o da şöyle birşey hatayı veren bütünü eşit olabilecek iki parçaya ayırın ve parçalardan hangisinde sorun varsa daha sonra o parçayı ikiye ayırın bu şekilde nokta (satıra) kadar odaklanın o satırdaki yöntemi değiştirin. dediğim gibi kodlar olmadan söyleyebileceklerim teoridir ve çoğu zaman hiçbir işe yaramaz. ama siz deseydiniz ki şu kod (buraya yazsaydınız) çok ağır çalışıyor bu kodta hatalı olan nedir falan deseydiniz yardım alma ihtimaliniz daha da artardı. yani siz hatayı oluşturan şartları aynen yansıtmadıkça tam bir cevap vermem mümkün değil.
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/mysql-veritabani-sql/29557-mysql-yardim-lutfen-acil.html
|
||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| Mysql limit sorgulama - Ceviz Forum | This thread | Refback | 2007-08-12 18:26 | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|