![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Blogs | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | iTrader | Forumları Okundu Kabul Et |
| MySQL Veritabanı SQL SQL MySQL Access MSSQL Oracle Veritabani Database |
|
|
|
LinkBack (13) | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
selam arkadaslar öncelikle nokie arkadasa tesekkür ediyorum yardim etti iki yedegimi yukledim son buyuk olan phpbb yedegim kaldi sorunum simdiden bildigim icin önce su türkce karakter sorunu nasil duzeltirim sonra aktirim gerci nokie arkadas kodu verdi ama nereye aktircami bilmiyorum. Ikinci sorunumda su galery (4images) ve arkadashatti yerimin yedekleri yukledik ama onlarda karakter sorunu var, kodu nereye atmaliyim yada baska yolu nedir?
|
Alıntı:
ne yazık ki yedek aldığın serverda veritabanları karakter setleri latin1_germanci yani dilimize uygun olmayan yanlış bir kodlama kullandığından ve şuan bulunduğun hosting firman alman kökenli olduğundan serverlarında almanca diline uygun karakter karşılaştırması kullandığından türkçe harfler bozuk gözüküyor. senin için tek çözüm, aşağıdaki kodu scriptlerindeki mysql bağlantı sorgu kısmına yerleştirmen olacaktır: PHP- Kodu:
|
cok sagol iyilikler herzaman karsiliklidir insallah birgunde biz o karsiligi veririz... galery hallettim arkadashatti icinde aldigim yere mesaj yazdim yeniden kodlari yuklesin kelime ve maalesef bazi dosyalardada hata gördum onunda sifirdan kurmanin en iyisi oldugunu anladim tek sorun forumundu onuda sifirdan vbulletin kullanmaya karar verdim... tek uzucu olay bukadar zaman bosuna gitmis naya saglik olsun...
|
Bu konudaki ilk mesaj güncellenmiştir.
Yurtdışından hosting hizmeti alan arkadaşların, sorunsuz olarak veritabanlarında türkçe karakterleri çalıştırabilmeleri için gerekli adımlar anlatılmıştır. Yeni wordpress, forum, galeri v.b. kurmaya niyetli arkadaşların, gelecekte sorunlarla boğuşmamaları için okumalarını tavsiye ederim.
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|