Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > MySQL Veritabanı SQL

MySQL Veritabanı SQL SQL MySQL Access MSSQL Oracle Veritabani Database

LinkBack (13) Seçenekler Stil
  #31 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-12, 21:21
zbahadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Teşekkür: 1
Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %0/0
zbahadir will become famous soon enough

Bağlantı kütüphanesi /phpp ana dizinde /db içerisinde ama sizin sorununuzu çözebileceğini sanmıyorum.

Bir kaç kere başıma geldi o nedenle buradaki konudan faydalanarak bir kaç dilde yedekleme yaptım ve yeniden yükledim ama ne yaptıysam tam olarak düzeltemedim.

Son olarak sql dosyalarını zipleyerek taşıdım ve sorun çözüldü. Ama bu çözüm sizin sorununuzu çözmeyebilir.

#32 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-12, 21:53
ayantas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Teşekkür: 0
Tecrübe Puanı: 2
ayantas is on a distinguished road
Standart Mysql 4.1.x phpbb forum Türkçe karakter sorunu

Sonunda php kullanmaya karar verdim.

Server a Phpbb forum kurdum. MySQL 4.1.x serisinde karşılaştırma seçeneği olarak "latin5_bin (büyük, küçük harf duyarlı)" yükledim ama bu seferde Türkçe karakterler ? şeklinde görünüyor. Bunu da çözebilmem için phpbb forumda mysql bağlantısı yaptığım sorgu koduna bu mysql_query("SET NAMES 'latin5'"); eklentiyi yapmam gerekiyor ama hangi dosyada ve nereye ekleyeceğimi bulamadım.

Php ci arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

#33 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-12, 22:04
zbahadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Teşekkür: 1
zbahadir will become famous soon enough

Önce bu konuyu okuyun isterseniz okumadıysanız tabii.
http://forum.iyinet.com/showthread.php?t=25541

[edit] bu mesaj konular birlestirilmeden once postalanmistir.

#34 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-12, 22:19
Member

Alıntı:
zbahadir´isimli üyeden Alıntı
Önce bu konuyu okuyun isterseniz okumadıysanız tabii.
http://forum.iyinet.com/showthread.php?t=25541
Orayı okudum bir kısmını o konudan okuyarak hallettim. Sorun şu : Sn Nokie' nin belirttiği mysql_query("SET NAMES 'latin5'"); bu kodu phpbb forumda db bağlantısı yapılan php uzantılı dosyayı ve nereye koyacağımı bulamıyorum. Umarım anlatabilmişimdir.

#35 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-12, 22:48
iyinet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Paylaşım için teşekkürler

Blog Entries: 2
Teşekkür: 2
iTrader: %100/6
iyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really nice

Bu konu ile diger konuyu birlestiriyorum, tek konu uzerinden devam edelim

#36 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-13, 14:53
Member

Alıntı:
ayantas´isimli üyeden Alıntı
Orayı okudum bir kısmını o konudan okuyarak hallettim. Sorun şu : Sn Nokie' nin belirttiği mysql_query("SET NAMES 'latin5'"); bu kodu phpbb forumda db bağlantısı yapılan php uzantılı dosyayı ve nereye koyacağımı bulamıyorum. Umarım anlatabilmişimdir.

Arkadaşlar yokmu bu soruyu cevaplayacak php ci.

#37 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-13, 15:03
iyinet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Paylaşım için teşekkürler

Teşekkür: 2
iTrader: %100/6
iyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really nice

Alıntı:
Arkadaşlar yokmu bu soruyu cevaplayacak php ci.
Sorun spesifik olarak bir program ile ilgili, phpbb kullananlar belki bir oneride bulunurlar.

Genel mantik olarak yapaman gereken, mysql baglantisi kurulduktan sonra ilk is olarak
mysql_query("SET NAMES 'latin5'");
koymalisin.
Baglanti hangi dosyada yapiliyor onu da grep yada find ile bulabilirsin, mysql_connect i arayarak.

#38 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-13, 17:11
Member

Alıntı:
iyinet´isimli üyeden Alıntı
Sorun spesifik olarak bir program ile ilgili, phpbb kullananlar belki bir oneride bulunurlar.

Genel mantik olarak yapaman gereken, mysql baglantisi kurulduktan sonra ilk is olarak
mysql_query("SET NAMES 'latin5'");
koymalisin.
Baglanti hangi dosyada yapiliyor onu da grep yada find ile bulabilirsin, mysql_connect i arayarak.

Teşekkürler İyinet. Valla sende olmasan...

#39 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-15, 09:24
nokie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

nokie will become famous soon enough

Alıntı:
SLiM_BoY´isimli üyeden Alıntı
Eveet, başka bir karakter sorunu ile karşılaştım..
Eski bir sitemi tekrar yayına sokmaya karar verdim.Fakat yedek alırken sanırım latin1_swedish_ci olarak yedek almışım.Fakat db'deki Türkçe karakterlerde herhangi bir sorun yok.Yeni bir db oluşturup "phpMyAdmin - İşlemler" bölümünden "Karşılaştırma" yı latin5_turkish_ci olarak ayarlıyorum.Daha sonra yüklediğimde ise, latin1_swedish_ci olarak yükleniyor.Doğal olarak da sitede Türkçe karakterler ? olarak çıkıyor.Bu db'yi latin5_turkish_ci olarak nasıl yükleyebilirim acaba? (DB'yi ssh'tan yüklüyorum)
Merhaba,

Öncelikle yanıt geciktiği kusura bakmayın, bir süredir tatildeydim. latin1_swedish_ci karşılaştırmasında türkçe karakterler için sorun olmaz, sadece harf sıralamalarında türkçe harfler en sona atılır. Ancak bunu latin5 setine çevirdiğin için doğal olarak karakterler '?' olarak çıkar.

Bununla beraber latin1 bazı kullandığın php yazılımlarda büyük türkçe harflerde sorun çıkarabilir, sonuçta latin1 de türkçe karakter bulunmamaktadır.

Veritabanın başından beri latin1 ile kodlandığından bütünüyle latin5'e çevirmen çok sorun çıkarır.. dünüştürücüler mevcut ama pek sağlıklı değil açıkcası.

Tavsiyem bu veritabanını sorunsuz kullanabilmek için, öncelikle aşağıdaki gibi veritabanını oluştur:

Kod:
CREATE DATABASE veritabanıadı CHARSET=latin1 COLLATE=latin1_swedish_ci;
Bu oluşturduğun veritabanına latin1 karakter seti kullanan yedeğini import et, sorunsuz bir şekilde çalışacaktır.

not: daha önce sayfalarında charset iso-8859-9 kullanıyordu isen yine böyle kullanmalısın. Normalde latin1 => iso-8859-1 setine denk geliyor ama başından beri 8859-9 ile verilerin veritabanına girildiğinden buna ihtiyaç duyar.

#40 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-15, 09:27
nokie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

nokie will become famous soon enough

Alıntı:
Ben ilk defa php kullanmaya başladım. phpbb forumu yükledim. Haliyle bendede Türkçe karakter sorunu çıktı. Bir kısmını hallettim lakin bu seferde karakterler ? şeklinde gösteriyor. Cevabını da aslında Nokie 1. sayfada vermiş

Lakin arkadaşlar bu phpbb forumdan anlayan varsa bu kodu eklemem için data bağlantısı yapılan dosyanın ismini ve tam olarak nereye yerleştireceğimi yazabilirse çok sevinir ve size dua ederim.
Merhaba,

Sorunun çözüldümü bilmiyorum ama phpbb hakkında detaylı bilgim yok maalesef. Bunu phpbb resmi forumlarında ufak bir araştırma yaparak bulabilirsin sanıyorum.

Olmazsa uygun bir vakitte senin için araştırabilirim tabi sorunun halen çözülmediyse, bilgilendirirsen sevinirim.

LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/mysql-veritabani-sql/25541-mysql-4-1-x-ve-turkce-karakter-sorununun-cozumu.html
Konuyu Başlatan For Type Tarih
Vps Server Yardm.. ? - Webmaster Forum & Webmaster Okulu This thread Pingback 2008-01-24 16:00
MySQL 4.1.x ve Trke Karakter Sorununun zm -Webmaster Kaynak Sitesi This thread Refback 2007-12-14 21:10
MySQL 4.1 Trke Karakter Sorununa zm - Bursa Linux This thread Refback 2007-12-10 11:05
Smf 1.1 RC2 Türkçe (Farklı) Karakter Sorunu This thread Refback 2007-12-05 22:54
MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - BilgiPortal Blog This thread Refback 2007-09-14 11:22
Yeni Hostta Türkçe Karakter Problemi - WM Forum - Webmaster Portalı This thread Refback 2007-09-09 00:28
Yeni Hostta Türkçe Karakter Problemi - WM Forum - Webmaster Portalı This thread Refback 2007-08-04 17:28
MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - Bursa Linux Post #1 Refback 2007-03-05 06:19
Bursa Linux > MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü Post #1 Refback 2007-02-20 20:56
MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - Bursa Linux Post #1 Refback 2007-01-10 03:15
MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - Bursa Linux Post #1 Refback 2006-11-18 18:53
MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - Bursa Linux Post #1 Refback 2006-10-05 22:20
MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - Bursa Linux Post #1 Refback 2006-09-27 23:05

Seçenekler
Stil