![]() |
|
|||||||
| MySQL Veritabanı SQL SQL MySQL Access MSSQL Oracle Veritabani Database |
![]() |
|
|
LinkBack (13) | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Bağlantı kütüphanesi /phpp ana dizinde /db içerisinde ama sizin sorununuzu çözebileceğini sanmıyorum.
Bir kaç kere başıma geldi o nedenle buradaki konudan faydalanarak bir kaç dilde yedekleme yaptım ve yeniden yükledim ama ne yaptıysam tam olarak düzeltemedim. Son olarak sql dosyalarını zipleyerek taşıdım ve sorun çözüldü. Ama bu çözüm sizin sorununuzu çözmeyebilir. |
|
||||
|
Sonunda php kullanmaya karar verdim.
Server a Phpbb forum kurdum. MySQL 4.1.x serisinde karşılaştırma seçeneği olarak "latin5_bin (büyük, küçük harf duyarlı)" yükledim ama bu seferde Türkçe karakterler ? şeklinde görünüyor. Bunu da çözebilmem için phpbb forumda mysql bağlantısı yaptığım sorgu koduna bu mysql_query("SET NAMES 'latin5'"); eklentiyi yapmam gerekiyor ama hangi dosyada ve nereye ekleyeceğimi bulamadım. Php ci arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. |
|
||||
|
Önce bu konuyu okuyun isterseniz okumadıysanız tabii.
![]() http://forum.iyinet.com/showthread.php?t=25541 [edit] bu mesaj konular birlestirilmeden once postalanmistir. |
|
||||
|
Alıntı:
![]() |
|
||||
|
Alıntı:
Arkadaşlar yokmu bu soruyu cevaplayacak php ci. ![]() |
|
||||
|
Alıntı:
Teşekkürler İyinet. Valla sende olmasan... |
|
||||
|
Alıntı:
Öncelikle yanıt geciktiği kusura bakmayın, bir süredir tatildeydim. latin1_swedish_ci karşılaştırmasında türkçe karakterler için sorun olmaz, sadece harf sıralamalarında türkçe harfler en sona atılır. Ancak bunu latin5 setine çevirdiğin için doğal olarak karakterler '?' olarak çıkar. Bununla beraber latin1 bazı kullandığın php yazılımlarda büyük türkçe harflerde sorun çıkarabilir, sonuçta latin1 de türkçe karakter bulunmamaktadır. Veritabanın başından beri latin1 ile kodlandığından bütünüyle latin5'e çevirmen çok sorun çıkarır.. dünüştürücüler mevcut ama pek sağlıklı değil açıkcası. Tavsiyem bu veritabanını sorunsuz kullanabilmek için, öncelikle aşağıdaki gibi veritabanını oluştur: Kod:
CREATE DATABASE veritabanıadı CHARSET=latin1 COLLATE=latin1_swedish_ci; not: daha önce sayfalarında charset iso-8859-9 kullanıyordu isen yine böyle kullanmalısın. Normalde latin1 => iso-8859-1 setine denk geliyor ama başından beri 8859-9 ile verilerin veritabanına girildiğinden buna ihtiyaç duyar.
|
Alıntı:
Sorunun çözüldümü bilmiyorum ama phpbb hakkında detaylı bilgim yok maalesef. Bunu phpbb resmi forumlarında ufak bir araştırma yaparak bulabilirsin sanıyorum. Olmazsa uygun bir vakitte senin için araştırabilirim tabi sorunun halen çözülmediyse, bilgilendirirsen sevinirim.
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/mysql-veritabani-sql/25541-mysql-4-1-x-ve-turkce-karakter-sorununun-cozumu.html
|
||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| Vps Server Yardm.. ? - Webmaster Forum & Webmaster Okulu | This thread | Pingback | 2008-01-24 16:00 | |
| MySQL 4.1.x ve Trke Karakter Sorununun zm -Webmaster Kaynak Sitesi | This thread | Refback | 2007-12-14 21:10 | |
| MySQL 4.1 Trke Karakter Sorununa zm - Bursa Linux | This thread | Refback | 2007-12-10 11:05 | |
| Smf 1.1 RC2 Türkçe (Farklı) Karakter Sorunu | This thread | Refback | 2007-12-05 22:54 | |
| MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - BilgiPortal Blog | This thread | Refback | 2007-09-14 11:22 | |
| Yeni Hostta Türkçe Karakter Problemi - WM Forum - Webmaster Portalı | This thread | Refback | 2007-09-09 00:28 | |
| Yeni Hostta Türkçe Karakter Problemi - WM Forum - Webmaster Portalı | This thread | Refback | 2007-08-04 17:28 | |
| MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - Bursa Linux | Post #1 | Refback | 2007-03-05 06:19 | |
| Bursa Linux > MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü | Post #1 | Refback | 2007-02-20 20:56 | |
| MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - Bursa Linux | Post #1 | Refback | 2007-01-10 03:15 | |
| MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - Bursa Linux | Post #1 | Refback | 2006-11-18 18:53 | |
| MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - Bursa Linux | Post #1 | Refback | 2006-10-05 22:20 | |
| MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - Bursa Linux | Post #1 | Refback | 2006-09-27 23:05 | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|