![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Blogs | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | iTrader | Forumları Okundu Kabul Et |
| MySQL Veritabanı SQL SQL MySQL Access MSSQL Oracle Veritabani Database |
|
|
|
LinkBack (13) | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
PM'den konuştuklarımızı buraya yazmak daha iyi olur sanırım, diğer arkadaşlarımızda faydalanır. tüm konuşmayı önce buraya geçip, yeni sorumu soruyorum....
Orjinal Mesaj Sahibi atay http://forum.iyinet.com/showthread.php?t=25541 buradaki yazınızı okudum. bi serverim var fakat linux kullanmayı çok iyi bilmiyorum. mesajdaki, "server sahipleri:" bölümünü bi arkadaşa yaptırttım. fakat düzelmedi... http://www.kazimkoyuncu.web.tr/forum...hp?topic=328.0 buraya şimdi deneme için bi başlık açtım. ÖüÇ vb. karakterler çıktı fakat, İ çıkmadı mesela.... ne yapabilirim ben ?? Orjinal Mesaj Sahibi nokie merhaba yeni sunucunuzda yedeği yüklemeden önce veri tabanınızı doğru oluşturdunuzmu? örneğin: Kod: CREATE DATABASE veritabanıadı CHARSET=latin5 COLLATE=latin5_turkish_ci; şeklinde veri tabanınızı oluşturmanız gerekir, ve yedeğinizi bu oluşturduğunuz doğru veri tabanına yüklemenir gerekir. Birde charset olarak latin5 mi kullanıyor tablolarınız? Yeni sorum: arkadaşa söyledim yaptı. ama tam olarak ne yaptı bilemiyorum. örneğin ben, makine kontrolünü yeni yeni öğrenmeye çalışan biriyim. aslında siz birde mesela o cnf u ssh de nasıl açacaz vs. adım adım anlatsanız çok iyi olur.
|
merhaba, sorun çıkarmaz fakat çok zorunlu olmadıkça yükleme yapmayın bence.
4.1.x'e kurulu veri tabanını 4.0x versiyona sorunsuz aktarabilmek için aşağıdaki komutla dump yedeği almanız gerekiyor: mysqldump --compatible=mysql40 --default-character-set=tablolarınızın_karakter_seti -u veritabanı_kullanıcıadı -p veritabanıadı > /dizin/yedek.sql sonra bu şekilde alınan yedeği 4.0x versiyona yüklerken ise: mysql -u veritabanı_kullanıcıadı -p veritabanıadı < /dizin/yedek.sql şeklinde yükleyebilirsiniz, herhangi bir sorun olmaz.
|
Alıntı:
locate my.cnf komutunu kullanabilirsiniz, genelde /etc/my.cnf altında olur. cnf dosyasını açmak için sistemdeki mevcut editorlerden varsa pico, nano, yoksa vi kullanabilirisniz. pico /etc/my.cnf komutu ile dosyayı açıyorsunuz ve ilk mesajda yazdığım her satıra dikkat ederek eklemeleri yapıyorsunuz, herşey bitince dosyayı kaydedip çıkmak için: ctrl +x bastıktan sonra Y basıyor ve çıkıyorsunuz. Bu yaptığınız değişikliklerin aktif olabilmesi için: service mysqld restart komutunu kullanıyoruz. ve bukadar.
|
Alıntı:
Aynen yaptım. Sorun halen daha devam ediyor. Yanlız benim my.cnf da [client] diye bir yer yok. Verdiklerini [mysqld] satırının altına ekledim. Sonuç aynı. Çok sinir bozucu bir olay bu
|
Eveet, başka bir karakter sorunu ile karşılaştım..
Eski bir sitemi tekrar yayına sokmaya karar verdim.Fakat yedek alırken sanırım latin1_swedish_ci olarak yedek almışım.Fakat db'deki Türkçe karakterlerde herhangi bir sorun yok.Yeni bir db oluşturup "phpMyAdmin - İşlemler" bölümünden "Karşılaştırma" yı latin5_turkish_ci olarak ayarlıyorum.Daha sonra yüklediğimde ise, latin1_swedish_ci olarak yükleniyor.Doğal olarak da sitede Türkçe karakterler ? olarak çıkıyor.Bu db'yi latin5_turkish_ci olarak nasıl yükleyebilirim acaba? (DB'yi ssh'tan yüklüyorum) |
|
||||
|
Alıntı:
![]() |
|
||||
|
Alıntı:
![]() |
![]() |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/mysql-veritabani-sql/25541-mysql-4-1-x-ve-turkce-karakter-sorununun-cozumu.html
|
||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| Vps Server Yardm.. ? - Webmaster Forum & Webmaster Okulu | This thread | Pingback | 2008-01-24 16:00 | |
| MySQL 4.1.x ve Trke Karakter Sorununun zm -Webmaster Kaynak Sitesi | This thread | Refback | 2007-12-14 21:10 | |
| MySQL 4.1 Trke Karakter Sorununa zm - Bursa Linux | This thread | Refback | 2007-12-10 11:05 | |
| Smf 1.1 RC2 Türkçe (Farklı) Karakter Sorunu | This thread | Refback | 2007-12-05 22:54 | |
| MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - BilgiPortal Blog | This thread | Refback | 2007-09-14 11:22 | |
| Yeni Hostta Türkçe Karakter Problemi - WM Forum - Webmaster Portalı | This thread | Refback | 2007-09-09 00:28 | |
| Yeni Hostta Türkçe Karakter Problemi - WM Forum - Webmaster Portalı | This thread | Refback | 2007-08-04 17:28 | |
| MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - Bursa Linux | Post #1 | Refback | 2007-03-05 06:19 | |
| Bursa Linux > MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü | Post #1 | Refback | 2007-02-20 20:56 | |
| MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - Bursa Linux | Post #1 | Refback | 2007-01-10 03:15 | |
| MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - Bursa Linux | Post #1 | Refback | 2006-11-18 18:53 | |
| MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - Bursa Linux | Post #1 | Refback | 2006-10-05 22:20 | |
| MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - Bursa Linux | Post #1 | Refback | 2006-09-27 23:05 | |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|