Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > MySQL Veritabanı SQL
Kayıt ol Blogs Yardım Üye Listesi Ajanda iTrader Forumları Okundu Kabul Et

MySQL Veritabanı SQL SQL MySQL Access MSSQL Oracle Veritabani Database

Cevapla Add This!

LinkBack (13) Seçenekler Stil
  #21 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-05-31, 20:26
atay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
moderotribal

Blog Entries: 1
Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %100/1
atay will become famous soon enough

PM'den konuştuklarımızı buraya yazmak daha iyi olur sanırım, diğer arkadaşlarımızda faydalanır. tüm konuşmayı önce buraya geçip, yeni sorumu soruyorum....

Orjinal Mesaj Sahibi atay
http://forum.iyinet.com/showthread.php?t=25541
buradaki yazınızı okudum. bi serverim var fakat linux kullanmayı çok iyi bilmiyorum. mesajdaki, "server sahipleri:" bölümünü bi arkadaşa yaptırttım. fakat düzelmedi...
http://www.kazimkoyuncu.web.tr/forum...hp?topic=328.0
buraya şimdi deneme için bi başlık açtım. ÖüÇ vb. karakterler çıktı fakat, İ çıkmadı mesela.... ne yapabilirim ben ??

Orjinal Mesaj Sahibi nokie
merhaba yeni sunucunuzda yedeği yüklemeden önce veri tabanınızı doğru oluşturdunuzmu? örneğin:

Kod:
CREATE DATABASE veritabanıadı CHARSET=latin5 COLLATE=latin5_turkish_ci;
şeklinde veri tabanınızı oluşturmanız gerekir, ve yedeğinizi bu oluşturduğunuz doğru veri tabanına yüklemenir gerekir. Birde charset olarak latin5 mi kullanıyor tablolarınız?

Yeni sorum:

arkadaşa söyledim yaptı. ama tam olarak ne yaptı bilemiyorum. örneğin ben, makine kontrolünü yeni yeni öğrenmeye çalışan biriyim. aslında siz birde mesela o cnf u ssh de nasıl açacaz vs. adım adım anlatsanız çok iyi olur.

#22 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-06-01, 01:04
zbahadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

iTrader: %0/0
zbahadir will become famous soon enough

MySQL 4.1.x'e kurulu bir db daha sonra 4.0.x'te sorun çıkarır mı, veya bu aşamada neler yapılmalıdır?

#23 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-06-01, 01:49
nokie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Blog Entries: 2
nokie will become famous soon enough

merhaba, sorun çıkarmaz fakat çok zorunlu olmadıkça yükleme yapmayın bence.

4.1.x'e kurulu veri tabanını 4.0x versiyona sorunsuz aktarabilmek için aşağıdaki komutla dump yedeği almanız gerekiyor:

mysqldump --compatible=mysql40 --default-character-set=tablolarınızın_karakter_seti -u veritabanı_kullanıcıadı -p veritabanıadı > /dizin/yedek.sql

sonra bu şekilde alınan yedeği 4.0x versiyona yüklerken ise:

mysql -u veritabanı_kullanıcıadı -p veritabanıadı < /dizin/yedek.sql

şeklinde yükleyebilirsiniz, herhangi bir sorun olmaz.

#24 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-06-01, 02:00
nokie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Blog Entries: 2
nokie will become famous soon enough

Alıntı:
Yeni sorum:

arkadaşa söyledim yaptı. ama tam olarak ne yaptı bilemiyorum. örneğin ben, makine kontrolünü yeni yeni öğrenmeye çalışan biriyim. aslında siz birde mesela o cnf u ssh de nasıl açacaz vs. adım adım anlatsanız çok iyi olur.
şimdi öncelike my.cnf dosyanızın makinenizdeki yerini bulun, bunu için basit bir komut:

locate my.cnf

komutunu kullanabilirsiniz, genelde /etc/my.cnf altında olur.

cnf dosyasını açmak için sistemdeki mevcut editorlerden varsa pico, nano, yoksa vi kullanabilirisniz.

pico /etc/my.cnf

komutu ile dosyayı açıyorsunuz ve ilk mesajda yazdığım her satıra dikkat ederek eklemeleri yapıyorsunuz, herşey bitince dosyayı kaydedip çıkmak için: ctrl +x bastıktan sonra Y basıyor ve çıkıyorsunuz. Bu yaptığınız değişikliklerin aktif olabilmesi için:

service mysqld restart

komutunu kullanıyoruz. ve bukadar.

#25 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-06-28, 11:56
Rütbe

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %100/2
*siber* is on a distinguished road
Angry

Alıntı:
nokie´isimli üyeden Alıntı
my.cnf dosyandaki [client] , [mysqld] bölümlerinde aşağıdakiler mevcutmu? :

Kod:
default-character-set=latin5
default-collation=latin5_turkish_ci
Ayrıca [mysqld] bölümünde aşağıdaki satırı ekledinmi? :

Kod:
init-connect='SET NAMES latin5'
Değişikliklerden sonra mysql sunucusuna reset attığında hala sorun devam ediyorsa:

show variables like '%latin5%'; komutunun çıktısını buraya gönderebilirmisin?

birde kullandığın mysql versiyonu ve bu sorunu ne yaptığında tekrarladığında yazabilirmisin? örnek: yedeği yükledikten sonramı, yoksa yeni oluşturulmuş bir veri tabanına veri girdiğindemi karakterler ? dönüşüyor.

Aynen yaptım. Sorun halen daha devam ediyor. Yanlız benim my.cnf da [client] diye bir yer yok. Verdiklerini [mysqld] satırının altına ekledim. Sonuç aynı. Çok sinir bozucu bir olay bu

#26 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-04, 13:40
SLiM_BoY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

SLiM_BoY has a spectacular aura about

Eveet, başka bir karakter sorunu ile karşılaştım..
Eski bir sitemi tekrar yayına sokmaya karar verdim.Fakat yedek alırken sanırım latin1_swedish_ci olarak yedek almışım.Fakat db'deki Türkçe karakterlerde herhangi bir sorun yok.Yeni bir db oluşturup "phpMyAdmin - İşlemler" bölümünden "Karşılaştırma" yı latin5_turkish_ci olarak ayarlıyorum.Daha sonra yüklediğimde ise, latin1_swedish_ci olarak yükleniyor.Doğal olarak da sitede Türkçe karakterler ? olarak çıkıyor.Bu db'yi latin5_turkish_ci olarak nasıl yükleyebilirim acaba? (DB'yi ssh'tan yüklüyorum)

#27 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-04, 22:15
Gold Member

Alıntı:
SLiM_BoY´isimli üyeden Alıntı
Eveet, başka bir karakter sorunu ile karşılaştım..
Eski bir sitemi tekrar yayına sokmaya karar verdim.Fakat yedek alırken sanırım latin1_swedish_ci olarak yedek almışım.Fakat db'deki Türkçe karakterlerde herhangi bir sorun yok.Yeni bir db oluşturup "phpMyAdmin - İşlemler" bölümünden "Karşılaştırma" yı latin5_turkish_ci olarak ayarlıyorum.Daha sonra yüklediğimde ise, latin1_swedish_ci olarak yükleniyor.Doğal olarak da sitede Türkçe karakterler ? olarak çıkıyor.Bu db'yi latin5_turkish_ci olarak nasıl yükleyebilirim acaba? (DB'yi ssh'tan yüklüyorum)
Yok mudur benim sorunuma bir çözüm

#28 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-04, 22:33
zbahadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

zbahadir will become famous soon enough

Alıntı:
SLiM_BoY´isimli üyeden Alıntı
Yok mudur benim sorunuma bir çözüm
DB'yi konsoldan latin1 olarak oluşturur ve db'yi konsoldan yüklersen sanırım olur. Konunun yukarlarında gerekli açıklamalar var zaten.

#29 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-04, 23:57
Gold Member

Alıntı:
zbahadir´isimli üyeden Alıntı
DB'yi konsoldan latin1 olarak oluşturur ve db'yi konsoldan yüklersen sanırım olur. Konunun yukarlarında gerekli açıklamalar var zaten.
latin1 olarak denedim yine olmadı..Dump script denedim yine TR karakterleri göstermiyor..Aslında ö-ü gösteriyor.. ı-ş göstermiyor gibi..Gece gece kafa patlatacam biraz

#30 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-12, 21:15
ayantas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 2
ayantas is on a distinguished road

Ben ilk defa php kullanmaya başladım. phpbb forumu yükledim. Haliyle bendede Türkçe karakter sorunu çıktı. Bir kısmını hallettim lakin bu seferde karakterler ? şeklinde gösteriyor. Cevabını da aslında Nokie 1. sayfada vermiş

Alıntı:
nokie´isimli üyeden Alıntı
Ancak sistem ayarları latin1 olarak ayarlı olan bir makinede, bu ayarları yapsanız bile bu sefer türkçe karakterlerin yerine sayfanızda soru işaretleri çıkacaktır '?' gibi.

Bununda çözümü çok basit, mysql bağlantısı yaptığınız sorgu koduna aşağıdaki eklentiyi yapmanız yeterli;

mysql_query("SET NAMES 'latin5'");
Lakin arkadaşlar bu phpbb forumdan anlayan varsa bu kodu eklemem için data bağlantısı yapılan dosyanın ismini ve tam olarak nereye yerleştireceğimi yazabilirse çok sevinir ve size dua ederim.

LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/mysql-veritabani-sql/25541-mysql-4-1-x-ve-turkce-karakter-sorununun-cozumu.html
Konuyu Başlatan For Type Tarih
Vps Server Yardm.. ? - Webmaster Forum & Webmaster Okulu This thread Pingback 2008-01-24 16:00
MySQL 4.1.x ve Trke Karakter Sorununun zm -Webmaster Kaynak Sitesi This thread Refback 2007-12-14 21:10
MySQL 4.1 Trke Karakter Sorununa zm - Bursa Linux This thread Refback 2007-12-10 11:05
Smf 1.1 RC2 Türkçe (Farklı) Karakter Sorunu This thread Refback 2007-12-05 22:54
MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - BilgiPortal Blog This thread Refback 2007-09-14 11:22
Yeni Hostta Türkçe Karakter Problemi - WM Forum - Webmaster Portalı This thread Refback 2007-09-09 00:28
Yeni Hostta Türkçe Karakter Problemi - WM Forum - Webmaster Portalı This thread Refback 2007-08-04 17:28
MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - Bursa Linux Post #1 Refback 2007-03-05 06:19
Bursa Linux > MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü Post #1 Refback 2007-02-20 20:56
MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - Bursa Linux Post #1 Refback 2007-01-10 03:15
MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - Bursa Linux Post #1 Refback 2006-11-18 18:53
MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - Bursa Linux Post #1 Refback 2006-10-05 22:20
MySQL 4.1.x ve Türkçe Karakter Sorununun Çözümü - Bursa Linux Post #1 Refback 2006-09-27 23:05

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil