![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Blogs | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | iTrader | Forumları Okundu Kabul Et |
| MySQL Veritabanı SQL SQL MySQL Access MSSQL Oracle Veritabani Database |
|
|
|
LinkBack (13) | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Sunucuda herhangi bir ayar yapmadım.Zaten bir türlü my.cnf nasıl düzenleyeceğimi bulamadım
![]() cPanel'den yeni veritabanı oluşturdum.Daha sonra phpmyadmin'e girip işlemler bölümünden latin5_turkish_ci olarak değiştirdim ve yedeği yükledim. Mysql 4.1.18 kullanıyorum. show variables like '%latin5%'; çıktısı : Alıntı:
|
|
||||
|
maalesef my.cnf dosyanı düzenlemen gerekiyor yani phpmyadmin'den karşılaştırma değiştirsen dahi sorun devam eder.
my.cnf dosyası genellikle /etc/my.cnf altında olur. vi /etc/my.cnf komutuyla düzenleme yapabilirsin. yada alışık olduğun herhangi bir text editörle (pico, nano vs.) Düzenlemeyi ilk mesajda belirttiğim şekilde yaptıktan sonra mysql sunucuna reset attığında problemin çözüldüğünü göreceksin. Bu arada sorgu çıktısını vermemiş?
|
(etc/init.d/mysqld)
dosyasında değişiklik yap demişsin.Öyle bir dosya bulamadı benim ssh ![]() Bir de, düzenleme yaptıktan sonra kaydetmek için ne yapmamız gerekiyor? Ve kaydetmeden çıkmamız için ? |
|
||||
|
vi ile düzenleme yaptıysan, kaydetmek ve çıkmak için:
:wq yazman yeterli ekranda. Pico ve nano için ctrl + x mysql 4.1.x serisinin eski versiyonlarına göre başlangıç betiğindede karakter seti belirtilmesi sağlıklı oluyor, fakat seni kullandığın son sürümlerden olduğu için sadece my.cnf düzenlemesi yeterli. yani senin mysql versiyonunda etc/init.d/mysqld düzenlemesini es geçebilirsin.
|
Yine olmadı :S
/etc/my.cnf düzenlemelerini yaptım ve kaydettim.Daha sonra mysql -u root -p komutuyla mysql'e bağlanmaya çalıştığımda mysql: unknown variable 'default-collation=latin5_turkish_ci' diye bir hata aldım.Eskiden bu Türkçe karakter hiç sorun olmazdı.Hayret bişi ya ![]() |
|
||||
|
Alıntı:
Teşekkürler nokie |
|
||||
|
çalıştığına sevindim
iyi çalışmalar
|
5.0x için bence çok erken, çoğu yazılım/script henüz düzgün çalışmıyor o seride.
şuan için 4.0x ve 4.1.x serisi dışına çıkmamaya çalışın, cpanel'in otomatik güncelleme sisteminide devre dışı bırakmanızı öneririm, sanırım siz istemeden upgrade ediyor bir sonraki stable sürüme.
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|