![]() |
|
|||||||
| MySQL Veritabanı SQL SQL MySQL Access MSSQL Oracle Veritabani Database |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
İyigünler
Mysql de bir depo veritabani yapmaya calişiyorum. Örneğin bir ürünümüz var ve bu ürün üretildiğinde depodan bu ürünün üretildiği malzemeler düşecek bunun için 2 tablo üzerinde şöyle bir sorgu çalıştırmaya çalışıyorum ama hata veriyor hatanın tam olarak ne olduğunu çıkaramıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim UPDATE m_depo_beyaz SET ADET=ADET+10 WHERE KODM=KODMALZEME AND KODMALZEME IN (SELECT KODMALZEME FROM urun_malzeme WHERE KODURUN=1002 ) sql sorgum yukardaki şekilde hata 3. sırada gösteriyor. Teşekkürler OZAN http://www.gelecegin.sayfasi.com |
|
|||
|
Ozan, sub query lerin calismasi icin Mysql versiyonunun 4 ve ustu olasi lazim. Eger versiyon 3 kullaniyorsan bu kod calismaz.
Varsayalimki Mysql versiyonun 4, bu durumda sorgu dogru gorunuyor, tablolarin kolonlarinin ne oldugunu bilmeden yorum yapmak mumkun degil. Mysql'i hangi programlama dili ile kullaniyorsun? PHP ? PERL ? ... |
|
|||
|
Evet dediğin gibi ben 3... li bir mySql versiyonu kullanıyorum. 4 ü kurup bir deneyeyim. Php kullanıyorum programlarımda yardımın için çok teşekkürler
OZAN http://www.gelecegin.sayfasi.com |
|
|||
|
Bunun icin 4 e gecmene gerek yok, ayni sorguyu JOIN ile yazabilirsin. Mysql 3 de calisir ozaman.
Ama 4 e gecme imkanin varsa daha iyi tabi, pek cok yenilik eklediler, iyi olur. Sacma sapan LEF JOIN lerle falan ugrasmazsin. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|