![]() |
|
|||||||
| Müzik Sinema TV Kitap Müzik Sinema TV Dizi Kitap |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
işte coolionun efsane şarkısı COOLIO - GANGSTAS PARADISE,
bu şekilde çevirdim. Telif hakkı ücretsiz hehe. Keyfini çıkarın. Orjinal video: http://www.youtube.com/watch?v=D_-Uomo9Io8 Ayağım çukurda ölüm yürüyor üzerime üzerime Geri baktığımda, geride ne var ki kalan Herkes bana delirmiş gözüyle bakarken Henüz haketmeyen kimseyi vurmadım ben bana kaçık gözüyle bakarlar hiç görmedikler gibi bastığın yere ve yola dikkat etsene sen yoksa seni ve kankanı ezerler anlıyo musun Hiç istemiyorum kaçmayı ama mecbur ettiler Öksürük sesi ve duman tüten silahlar arasında Bana büyük adam derdi kankalarım, severdi bu halimi Bu gece dizlerim çöktü bak beni yalvartıyorlar Gangasterin cenneti tüm hayatlar burada yaşanır Gangasterin cenneti hayatı burada yaşamalı Gangasterlerin cenneti ömürler burda tükenir Gangasterlerin cenneti ömürler burda tükenmesin burada beni öyle bi hallere düşürdüler ki yaşamayı unuttum, dayaklara doydum şimdi bana çok büyük adam diyolar tevedeki kahramanlar kadar büyüğüm işte Okulda paraya köle olmaktan başka ne öğretiler ki sınavlardan on almayı ve gözlükle yaşamayı di mi Bu çukara geri döndüm, hakkımı almak için iyi mi kankalarım da burda, bak ayağını denk al ona göre Ölüm, kırılan bir kalbin yerini tutmaz Bu benim hayatım ya yaşarsın ya ölürsün Yarın birgün cenazeme gelir görürsün Dışarda duydukların beni ilgilendirmiyor Şimdi bana kaderi anlat, çaresizliği hadisene Acı çeken sadece neden sadece sen ve ben, anlatsana Hayatlarını burada geçirdiler Gangasterin cennetinde Hayatlarını burada geçirdiler Gangasterin cennetinde Hayatlarını burada geçirdiler Gangasterin cennetinde Gangasterin cenneti tüm hayatlar burada yaşanır Gangasterin cenneti hayatı burada yaşamalı Gangasterlerin cenneti ömürler burda tükenir Gangasterlerin cenneti ömürler burda tükenmesin Güçle gelen para, parayla gelen güç Her an artarak, dakika dakika Yaşamın anlamını bilmeden yaşar herkes Burası nasıl bir mutfak, ne pişiyor acaba? Bana öğretmeye kalkıyolar, burada kimse karışmaz sana Kafası basmayan adamlardan ne öğrenilir ki? Asla kabul etmem, ben bu şekilde öğrenmem Çoktan koltukları kapıp bana karanlık sokakları bırakmışlar Görebiliyor musun? Burada bütün hayatlar adam gibi yaşanır Gangasterin arasında Burada bütün hayatlar adam gibi yaşanır Gangasterin arasında Burada bütün hayatlar adam gibi yaşanır Gangasterin arasında Burada bütün hayatlar adam gibi yaşanır Gangasterin arasında Bana aptalca öğretmeye kalkıyolar, burada kimse karışmaz sana Kafası basmayan bu adamlardan ne öğrenilir ki? Asla bu yemeği yemem, bu şekilde öğrenmeyeceğim Çoktan koltukları kapıp bana karanlık sokakları göstermişler sürtmem için, Görüyor musun?
Bu şarkıdaki mesaj eskimez. İnsan sürüleri arasında o soğuk gri ünvanlar aramayan, paraya değer vermeyen, özgür ruhlu, korkusuz ve cesur adamların ve kadınların şarkısı bu. Kendini, özgür kimliğini, insan sürüleri arasında kaybetmişler yani kendini paraya, insanlar arasında itibara, sekse ve uzun yaşamaya satmışlar, anlamak istemez bu şarkıyı. Üstelik bu cesur ve dürüst adamlara isim takarlar serseri, gangester, korsan gibi. Birazda onlara kulak verelim di mi.
| Stil | |
|
|