![]() |
|
|||||||
| Modem Yazıcı Bellek HD PC Yazıcı modem harddisk bellek ekran network kartı Modem Yazıcı Bellek HD |
![]() |
|
|
LinkBack (2) | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Bu Sorun başlayalı yaklaşık 1 hafta oluyor. Eski P4 3.0 GHZ - Asus anakart - 1 GB ram - 80 GB sata lı bilgisayarımı değiştirdim bu yüzden. Ama yeni sistemli alalı 2 gün oldu aynı sorun olunca geri götürdüm önce ANAKART bozulmuş dendi sonra FORMAT atmayı başarmış ordaki eleman. NEYSE SORUN ŞU :
PC XP yi yükledikten sonra KASADAN tık diye bir ses ve MAVİ EKRAN - ardından RESET - mavi ekranda WIDNOWS baslatılamıyor gibi bişiler yazıyor. Bu sorun yeni siteme zone alarm 7.1 kurup silip 6.1 i kurduktan hemen sonr olduysada onlamı ilgili bilemiyorum. Yeni sisteme kurduklarım FLASH - DREAMVEWER - CUTE FTP 7.1 PRO - FIREFOX 2 - OFFICE XP - MSN + mess patch(?) Sistem bu hatayı bir kez yaşadımı bir daha açılmıyor. Güvenli mod - komut istemi hiçbişi - XP açılıyor ama 10 saniye sonra RESET. Sorun elektrikten olabilr dediler. Topraklama varmış sanırım. Başka aletlerde sorun yok. Voltaj düşüp çıkmasıda ikide bir reset yaptırımı bilmem sonuçta onca kişi PC kullanıyor. TEDAŞı aradım oyle bir durum yok dediler. PC yi acmaya bile çekinir oldum Gitti gidecek diye. Yeni sistemim GIGABYTE ANAKART - ATLON 5600+ - 2 GB RAM - SAMSUNG 19 " - 250 GB WD - birde zoom adsl nin olayla ilgili olamaz sanırım değilmi ? Herseyden kusku duydupum için - 98 den beri PC kullanan biri olarak - pc den nefret eder ve rahatça kullanamaz oldum.
|
YOk olmadı. Ben ordaydım kurulurken zaten. Eve geldi gece kullandım ertesi gün gündüz çöktü XP. UPS almayı düşündüm ama sebep ne bulamadımki.
MAVİ EKRAN ram den olur cıkarıp takın diyorlar. Aygıtlar uyumsuz olabilir diyorlar ki bu sistemi aldığım yerdeki adam seçti yazdı bana - günde onlarca PC satan bi yer. MAVİ ekranların gıcık yanı da bu olsa gerek - sebebi bulmak güç. Nette mavi ekran analizlerini okudum DMP dosyalarnı upload edince cıkarıomus sonuc ama ben XP çöktükten nerden bulucamda upload edicem DMP dosyalarını.
|
Alıntı:
|
http://www.exa.com.tr/shop/product.a...d=363&pid=1850
bu tür bir ürün alıp deneme tavsiye ederim pc yeni ise sorun olmaması lazım elektirik sorunu power sub ta olabilir elektirik voltajı düşerse reset atar
|
bende de olurdu eskiden böyle sorunlar. sonra ups masrafından korkup 5 yıl evvel laptopa geçtim sorunlar bitti. böyle sorunlar yaşıyorsanız laptop kullanın derim, pahalı evet ama elektrikler insanı deli ediyor çok çalışmam kurtuldu böyle, oyunlarda da save etmeyi unutuyo insan canım
![]()
|
Yok kullanılmadı. Sorun olursa değiştiririz parçayı dedi. Hayırlısı bakalım.
|
olasılıklar
1 en başta bakılması gereken elektrik problemi varmı; mümkünse ups kullanılmalı ve ayrıca sağlam bir sistem için kaliteli ve sistemi destekleyebilecek bir psu kullanmak. 2 ram problemi olabilir. Bu ram slotundanda kaynaklanabilir farklı ramler ile farklı slotlarda deneyerek anlaşılabilir. 3 cpu da aşırı ısınma fakat bunun sistemin çökmesine sebebiyet vereceğini zannetmiyorum. ama bence en öncelikli olasılık elektrik tedaş ne kadar elektrikte problem yok desede problem her zaman var ve bizim teknik servisimize çökmüş halde veya saçma sapan problemlerle gelen makinaların tamamı elektrik ten kaynaklanan problemler yaşıyor. bu açıdan en doğrusu ups kullanmak |
![]() |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/modem-yazici-bellek-hd/69579-pc-kendi-kendine-reset-atiyor.html
|
||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| PC kendi kendine RESET atyor | This thread | Refback | 2008-04-04 09:34 | |
| PC kendi kendine RESET atyor - Google - Webmaster Forum / Google Webmaster Fan | This thread | Refback | 2008-02-16 12:01 | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|