Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Donanım > Modem Yazıcı Bellek HD

Modem Yazıcı Bellek HD PC Yazıcı modem harddisk bellek ekran network kartı Modem Yazıcı Bellek HD

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-05-08, 14:42
Grafix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
g®afix

Blog Entries: 1
Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %100/2
Grafix has a spectacular aura aboutGrafix has a spectacular aura about
Standart [Yardım]Pc reset atıyor..

Merhaba arkadaşlar,

geçen gün acelem olduğundan bilgisayarı kapama tuşuna basılı tutup kapattım.o gün akşam eve geldim ve pc'yi açmaya çalıştım..
ve siyah ekran çıktı

güvenli mod
ağ bağlantılı mod

windowsu olağan başlat

bunlar yazıyor üstte güç kaybı olabileceğinden bahsediyor

neyse..

ben windowsu olağan başlatı seçtim windows ekranı geldi loading çizgisi yarıya gelmeden reset attı..ve bu hep tekrarlıyor

sanırım harddisk bozuldu ne yapmam gerekiyor bilen arkadaşlar yardım edebilir mi?

Not: Windows XP Professional kullanıyorum..

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-05-08, 14:46
mami

Blog Entries: 3
Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %100/18
Mywedding is just really niceMywedding is just really niceMywedding is just really niceMywedding is just really nice

yapabilirsen güvenli modda açmaya çalış, güvenli modda hataları filan temizliyor ,inşallah hdd yanmamıştır.

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-05-08, 14:50
g®afix

valla bütün seçenekleri seçtim hep aynı olay.. loading çizgisi yarıda takılıyor ve reset atıyor hdd yansa hiç açılmaz diye biliyorum ama..

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-05-08, 15:32
g®afix

google'den bi arattım

bu arkadaş'ta aynı sorunu yaşamış ve bunun bir virüs olduğunu söylüyor..

http://www.teakolik.com/bilgisayarim...iden-basliyor/

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-05-09, 01:07
Loi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Loi Loi isimli üye çevrimiçidir (Online)
Dumuratör

Blog Entries: 2
Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %100/4
Loi has a spectacular aura aboutLoi has a spectacular aura about

Problem virus degil, yasamis oldugun problem bilgisayarin gayet normal bir davranisi. Bilgisayarin duzgun kapanmadigi icin sana problem varsa duzeltmeni istedigi bir ekran o.

Yapman gereken, "En son iyi yapilandirmaya geri dön" secenegi ile bilgisayarini acman olacaktir.

Alıntı:
yapabilirsen güvenli modda açmaya çalış, güvenli modda hataları filan temizliyor ,inşallah hdd yanmamıştır.
Guvenli modda hatalari filan temizlemiyor. Guvenli modda, bilgisayar minimum ayarlarla, minimum gereksinimlerle aciliyor. Ayrica disk yanmaz, disk başkı diske bilgi yazarken disk yüzeyine cok fazla yaklaşır bu esnada elektrigi power tuşundan kesmen bozuk bir datanın oluşmasına neden olacaktir veya bad sector dedigimiz bozuk(genelde yazilimsal bir bozukluk) bir alan olusacaktir. Bunuda XP uzerindenki Scandisk duzeltebilmektedir(gayet basarili, fiziksel bir badsector olussa dahi o alani isaretleyerek senin kullanmani haliyle mavi ekranlarla okuma veya yazma hatasi almani engelliyor.)

Not: bilgisayarini power tusundan kapatirken windowsun sistem dosyalarindan birinini okuyor veya tekrar yaziyorsa ve yarim kaldiysa isletim sistemi kendini acmayabilir kurtarilabilecek bir durumu varsa senden XP cdsini tekrar takip onarmak icin "R" harfine basmani isteyecektir. Onarilamiyorsa XP cd sini tekrar takip windowsu kurdugun ekrana kadar gel, sana sistemde kurulu bir işletim sistemi olduğunu söylediği ekrana kadar geldiginde ne yapmak istiyorsunuz sorusuna "R" tuşuna basarak onarımı secmek istediginizi belirtebilirsiniz. Bu işlem mevcut yapinizi, kurdugunuz programlarınızı ve yuklu dosyalarınızı silmez sadece gerekli sistem dosyalarını tekrar yerine kopyalayip işletim sisteminin duzgun sekilde acilmasini saglar.

Kolay gelsin

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-05-09, 11:32
senolcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 6
iTrader: %0/0
senolcan is on a distinguished road

Loi çok güzel anlatmış, aynısı benim arkadaşın başına geldi bir hafta kadar önce, yeni kurulum yaparak sorunu çözdük.Hard disk yanmamış merak etme çünkü loading kısmı windows xp yazısı hard diskten okunuyor, bu durumda hard diskte sorun olmadığı ortada.Onararak sorunu çözebileceksindir büyük ihtimalle.Kolaygelsin...

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-05-09, 15:47
Loi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Loi Loi isimli üye çevrimiçidir (Online)
Dumuratör

Blog Entries: 2
Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %100/4
Loi has a spectacular aura aboutLoi has a spectacular aura about

Diskle ilgili islem yapilirken elektrigin kesilmesiyle(fisten cekilerek veya power tusuna basarak) MBR dedigimiz alan silinebiliyor,

MBR = Master boot record = Diskimizin partitionlari(disk bolumleri) ve isletim sistemi icin gerekli ufak bilgilerin bulundugu alandir.

Boyle durumlarda da Loading ekrani gelebilmektedir ancak bu durum diski tekrar formatlamanizi gerektirmez ozellikle onemli datalariniz varsa kesinlikle once anlatacagim yontemi deneyin.

WinXP cd si ile makinanizi acip Recovery moda düşün, kurtarma konsoluda yazabilir. Daha sonra

Alıntı:
fixmbr
yazin. Buyuk ihtimalle probleminiz giderilmis olacaktir. Buda aklinizda kalsin diye yazmak istedim.

Seçenekler
Stil