![]() |
|
|||||||
| Modem Yazıcı Bellek HD PC Yazıcı modem harddisk bellek ekran network kartı Modem Yazıcı Bellek HD |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
google'den bi arattım
bu arkadaş'ta aynı sorunu yaşamış ve bunun bir virüs olduğunu söylüyor.. http://www.teakolik.com/bilgisayarim...iden-basliyor/
|
Problem virus degil, yasamis oldugun problem bilgisayarin gayet normal bir davranisi. Bilgisayarin duzgun kapanmadigi icin sana problem varsa duzeltmeni istedigi bir ekran o.
Yapman gereken, "En son iyi yapilandirmaya geri dön" secenegi ile bilgisayarini acman olacaktir. Alıntı:
Not: bilgisayarini power tusundan kapatirken windowsun sistem dosyalarindan birinini okuyor veya tekrar yaziyorsa ve yarim kaldiysa isletim sistemi kendini acmayabilir kurtarilabilecek bir durumu varsa senden XP cdsini tekrar takip onarmak icin "R" harfine basmani isteyecektir. Onarilamiyorsa XP cd sini tekrar takip windowsu kurdugun ekrana kadar gel, sana sistemde kurulu bir işletim sistemi olduğunu söylediği ekrana kadar geldiginde ne yapmak istiyorsunuz sorusuna "R" tuşuna basarak onarımı secmek istediginizi belirtebilirsiniz. Bu işlem mevcut yapinizi, kurdugunuz programlarınızı ve yuklu dosyalarınızı silmez sadece gerekli sistem dosyalarını tekrar yerine kopyalayip işletim sisteminin duzgun sekilde acilmasini saglar. Kolay gelsin
|
Loi çok güzel anlatmış, aynısı benim arkadaşın başına geldi bir hafta kadar önce, yeni kurulum yaparak sorunu çözdük.Hard disk yanmamış merak etme çünkü loading kısmı windows xp yazısı hard diskten okunuyor, bu durumda hard diskte sorun olmadığı ortada.Onararak sorunu çözebileceksindir büyük ihtimalle.Kolaygelsin...
|
Diskle ilgili islem yapilirken elektrigin kesilmesiyle(fisten cekilerek veya power tusuna basarak) MBR dedigimiz alan silinebiliyor,
MBR = Master boot record = Diskimizin partitionlari(disk bolumleri) ve isletim sistemi icin gerekli ufak bilgilerin bulundugu alandir. Boyle durumlarda da Loading ekrani gelebilmektedir ancak bu durum diski tekrar formatlamanizi gerektirmez ozellikle onemli datalariniz varsa kesinlikle once anlatacagim yontemi deneyin. WinXP cd si ile makinanizi acip Recovery moda düşün, kurtarma konsoluda yazabilir. Daha sonra Alıntı:
| Stil | |
|
|