Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Donanım > Modem Yazıcı Bellek HD

Modem Yazıcı Bellek HD PC Yazıcı modem harddisk bellek ekran network kartı Modem Yazıcı Bellek HD

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-08, 18:05
SargeT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BadBaht

Blog Entries: 1
Teşekkür: 4
Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %100/8
SargeT has a spectacular aura aboutSargeT has a spectacular aura about
Unhappy internet cafedeki bağlantı sorunu

istanbul ortaköy dereboyunda daima ait bir internetcafe var, iki gün öncesine kadar herhangi bir problem yokken iki gündür bağlantıda büyük bir sorun yaşanmakta adsl arıza arandı inceleme vs yaptılar onlardan yana bir sorun olmadığna dair klişe bir cümle kurdular, msn skype yahoo messenger tarzı programlarda herhangi bir problem yok sorunsuz çalışıyor fakat webde gezilmiyor şuan cafedeyim ve iyinet i açana kadar yaklaşık 10 dakikalık bir süre geçti çoğu zamanda web sayfası bulunamıyor mesajı ile karşı karşıya kalıyoruz. Modemden kaynaklanan bir problemdir diye evdeki modemimi getirdim ondada aynı sorunu yarattı, bütün bilgisayarlarda antivirüs programı yüklü hepsi güncel taranıyor hiç birinde bi trojen yada virüse rastlanmadı, bugün öğlen saatlerinde telekomdan arıyan bir bayan arka planda bir programın çalışabilecğini ve sorunu bunun yapabileceğini söyledi arayıp bulmaya çalıştım ama öyle birşeyde bulamadım, Bunun sebebi ne olabilir acaba internet bağlantı hızı 2048, toplam 35 tane makina var sadece bir makina bağlı olsada aynı hepsi bağlı olsada aynı sorunu yaşatıyor, buna bir çözüm varmıdır sizce bu problem neden kaynaklanmaktadır?

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-08, 18:36
Mickey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Teşekkür: 0
Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %0/0
Mickey will become famous soon enough

genel bi problem söz konusu bizim cafede aynısı söz konusu msn düşüyor sayfalarda sayfa görüntülenemiyor hatası veriyor 2x2048 var ağ bağlantılarında o şeye sağ tıklayıp özellik dedikten sonra onar diyoruz geçiyor bilmiyorum valla ama telekomun . . .

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-08, 18:45
selim61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
belki bir gün

Blog Entries: 5
Teşekkür: 3
Tecrübe Puanı: 6
iTrader: %90/17
selim61 has a spectacular aura aboutselim61 has a spectacular aura aboutselim61 has a spectacular aura about

Güncel dnsleri kullanın, sadece msn için bi dosyadan ayar veriliyordu ama unuttum hangi dosya olduğunu

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-08, 18:49
Loi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Loi Loi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Dumuratör

Blog Entries: 2
Teşekkür: 2
iTrader: %100/4
Loi has a spectacular aura aboutLoi has a spectacular aura about

Networkde 80 portunu meskul eden bir bilgisayar vardir. Makinalari tamamen kapatin ve 5 dk ara ile teker teker acin, her actiginizda baglantiyi kontrol edin problem olmadigina emin oldugunuz an bir digerini acin taki problemi olusturan makinayi bulana kadar..

Kolay gelsin.

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-08, 22:01
HTservers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

iTrader: %100/1
HTservers is an unknown quantity at this point

Loi'nin dediği çözüme kavusturabilir.
Dns leri otomatik yapın kendisi bulur

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-08, 23:12
Permission - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
best scuba

Teşekkür: 1
Tecrübe Puanı: 7
iTrader: %100/1
Permission will become famous soon enough

Pc lerden birinde trojen varsa ve bu trojen root bot olarak olan bir bot sa saldırılarda kullanılan bot sn bilmem kaç dosya atıyor sitelere ve baglantının tamamını enmesi mümkün arkadaşın dediği gibi her bir gisayarı kapatıp tek tek acıp her acılan pc baglantı kontrol ediniz..

internette sorun oldumu msn vs.. bunlarda etkileniyor sadece web siteleri degil.

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-12, 07:25
Senior Member

Blog Entries: 1
Ntie will become famous soon enough

Ona benzer bir sorun benim basimada gelmisti Loi soylemis ama kapatip acmakla ugrasmak yerine ben su sekilde yaptim.. butun bilgisayarlarin ethernet kablosunu cikarttim sonra tek tek geri taktim tabi bu aradada baglantiyi denedim sonra bilgisayarlardan birine taktigimda internetin yavasladigini ve sitelere girmedigini gordum sonra ona format attim diger bilgisayara taktim ondada ayni sorunu yapti ve onada format attim sonra duzeldi hersey.. ethernet kablolarini cikartip teker teker takmayi deneyiniz..

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-12, 09:54
Dumuratör

Sanirim arkadas problemi ana makinada bulmustu, diger makinalarda zaten deepfreeze varmis ana makina olarak kullanilan makinada deepfreeze olmadigi icin restartlarda eski konumuna donmuyor.

Antivirus olsada biliyorsunuz trojanlarin tespiti virusler gibi olmuyor, virus kendisini belli edip zarar veriyor ancak trojan ve wormlar makinaya asalak sekilde calisiyorlar yani cogunlukla zarar vermiyor sadece hedefe yonelik calisiyorlar.

#9 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-12, 10:39
Member

Teşekkür: 1
alexius is an unknown quantity at this point

aynı sorunu bende yaşadım fakat her tür ihtimali değerlendirdim hiç bir makinada problem bulamadım daha sonra hattı değiştim başka bi adsl hat çektim problem kalmadı fakat daha önce sorunun nereden kaynaklandığını bulamadım. Telekom yetkililerinden bazıları bana benim işyerime gelen telefon hattında herhangi bir yerde kısa devre olabileceğini bundan kaynaklanabileceğini sölediler ama düzeltmediler.

#10 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-04-12, 12:36
Dumuratör

Evet hattınızda ek varsa bu size problem cikarabiliyor, ek bolge bi sekilde oksitlenince(kisadevre degil, kisadevre oldugunda hic hat calismiyor bizzat denedim) data düşüyor ancak yukarida arkadasimizin problemi cok bariz ortadaydi. Bir cok internet uzerinden calisan yazilimi kullanabilmekte(farkli portlarda) ve hiz konusunda gayet iyi oldugunu soylemekteydi sadece web de gezerken sorun yasadigi icin aklima hemen 80 portunun meskul olabilecegi geldi. Nitekim haklida ciktik..

Seçenekler
Stil