![]() |
|
|||||||
| Modem Yazıcı Bellek HD PC Yazıcı modem harddisk bellek ekran network kartı Modem Yazıcı Bellek HD |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Bir pc durup dururken neden resetlenir?
önce özelliklerini yaziyim makinanın p4 2,4 512 ddr ram 80 gb hdd 128 mb geforce ekran kartı gigabyte anakart Makina hiç olmadık zamanlarda resetleniyor tüm çalışmalarım bi anda gidiyor. aylardır çıldırmak üzereyim artık kaç defa format attım olmadı. içindeki en ufak toz parçacağına kadar temizledim olmadı ram dendir dedim.Başka ram aldım taktım gene olmadı. sıcaktan falan olabilirmi çok kullanıyorum ve antalyada yaşıyorum. Başına gelen yada uzman yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler... |
|
||||
|
aslında butun parçalardan olabilir ekrankartı işlemci ram hatta cdrom hatve hatta ide kablosundan usbe taktıgın bişeyden yani anlıyacagın butun parçaları deiştirip tek tek deniyeceksin yada uraşmak istemiyosan gideceksin bi bilgsayrcıya diecek sin 20 ytl e hallederler
|
|
||||
|
Bütün İşletim sistemlerinin gelişmiş raporlama sistemleri vardır, XP'ninde var.
Kullandığınız işletim sistemi XP ise neden resetlendiğini öğrenmen mümkün olabilir; Bilgisayarıma sağ tıkla > Yönet -> Olay Görüntüleyicisi; Bu bölümde 3 seçenek daha var ve muhtemelen sizin bakmanız gereken yer Sistem. Kırmızı ile vurgulanmış satırlara bakın ve resetlendiği saatleri tahminen kontrol edin. Mutlaka neden resetlendiğini gösteren satırlar göreceksiniz. Anlamakta zorluk çekerseniz buraya paste edin beraber bakalım. ![]() |
|
||||
|
Bir olasılık,
İşlemcinin üzerindeki fan çalışmadığı için yada az çalıştığı için işlemcin ısınıoyordur ana kartında makinaya reset atıyordur yanmasın diye... Kasayı aç bak bakalım minik ortadaki fan dönüyor mu
|
Yalnız voltajın ani gidip gelmesinden de olabilir...
Bu arada benim makinelerimin birindede şöyle bir sorun var. Win xp yüklenmiyor, yüklenirken bilgisayar takılıyor, 98 rahatça yükleniyor. ben ya ram dendir ya da harddisktendir diye düşünüyorum ama büyük ihtimal hardiskten olduğuna kanaat getirdim... (bu arada servise gitti makinanızda arıza yok dediler)
|
Alıntı:
Saol ilgin için dediğini yaptım resetlendikten sonra baktım dediğin yere verdiği hata bu ; Hata kodu 100000d1, parameter1 03760000, parameter2 000000ff, parameter3 00000000, parameter4 81803698. Ek bilgi için http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp adresindeki Yardım ve Destek Merkezi'ne bakın. Tür: Hata Kaynak: System Error Kategori: (102) Olay: 1003 User: Yok |
|
||||
|
Alıntı:
|
genelde belli süre sonra kapanıyorsa anakartdan oluyor.Bi arkadaşımın başına gelmişdi kartı değişti sorunu kalmadı.
Yada ide kablolarına bak kenardan kırık felan olursa yine aynı sorunu veriyor |
|
||||
|
Benim ayni sorun oluyordu. Ama ben rendering yaparken resetleniyordu. Cooler i degistirdim sorun ortadan kalkti. Sende ilk önce cooler i degistir sonra Ram i
|
|
||||
|
Ben tek ram kullanıyorum arkadaşlar.
Ve eskisini verdim yeni ram aldım, hata devam ediyor sorun ramden değil yani. Ama İde kablosundan olma ihtimali yüksek onu denememiştim en kısa zamanda başka ide takıcam. Airborne Cooler nedir ? |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|