astropaykartsatis.net
User Tag List

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa
10.09.2010, 14:36 1 (permalink)
trgy
trgy Guest
  • Üyelik Tarihi
  • Ticaret Sayısı
  • Mesajlarn/a
Jquery Öğreniyoruz (Toggle Methodu) - Ders 4 #permalink (permalink)
Jquery derslerine Toggle methodu ile devam ediyoruz. Toggle methodu çok kullanışlı bir method olup bir çok site üzerinde kullanımaktadır. Toggle methodunu kısaca tanımlamak gerekirse hem show hem de hide methodlarını içeren bir methoddur.

Türkçe anlamı
toggle, bir işlemden diğerine geçmek.,

Örnek Toggle methodu

Kullanımı

Kod:
toggle()
toggle(4000) // 4000 zaman belirtir. 4000 = 4 saniye
toggle('slow') // slow'un Türkçe karşılığı yavaş demektir.
HTML-Kodu:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>

<script src="jquery.min.js" type="text/javascript">
</script>

    <style type="text/css">
    #box {
    background-color: red;
    width: 300px;
    height: 300px;
	display: none;
    }
    </style>

    <script type="text/javascript">
    $(function() {
        $('a').click(function() {
            $('#box').toggle('slow');
        });
    });

    </script>

</head>

<body>
    <div id="box"></div>
        <a href="#">Tıkla beni!</a>
</body>
</html>
Yukarıda verdiğim örnekte Tıkla beni! yazısına tıkladığımızda kutu açılacaktır. Bir daha tıkladığımızda ise kutu kapanacaktır. İşlem önceliğine biz karar verebiliyoruz. css kodlarından display: none; seçeneğini kaldırırsak bu sefer kutu açık bir şekilde gelir karşımıza tıkladığımızda kapanır.

Demo - Kaynak Kodlar
Alıntı ile Cevapla
23.10.2010, 01:43 2 (permalink)
umit_agdeniz
  • Üyelik Tarihi21.05.2010
  • Yaş29
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar768
seviyorum bunu arkadaşlar burdaki div yerine harici bir sayfayı aç kapa yapabiliyor muyuz?
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
23.10.2010, 10:06 3 (permalink)
trgy
trgy Guest
  • Üyelik Tarihi
  • Ticaret Sayısı
  • Mesajlarn/a
Harici bir sayfa derken?
Alıntı ile Cevapla
23.10.2010, 10:26 4 (permalink)
ozanTi
  • NeredenAdana Şubesi
  • Üyelik Tarihi23.03.2010
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar3,392
sayfadaki divi açıp kapatabiliyoruz ya, onun yerina başka bir sayfayı çağırabilir miyiz. mesela yen.html gibi...
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
23.10.2010, 11:35 5 (permalink)
trgy
trgy Guest
  • Üyelik Tarihi
  • Ticaret Sayısı
  • Mesajlarn/a
Mantıksız değil mi sizce söylenen şey.

Linke tıkladığında açılacak başka bir sayfada ve o sayfa ile bağlantı kuracak öyle mi?

Bu dediğiniz hani derler ya fizik kurallarına aykırı işte o oluyor.

Zaten çağırılan div içerisinde html kodlarını kullanabilirsiniz ayrı bir sayfa ne alaka onu çözemedim.
Alıntı ile Cevapla
23.10.2010, 12:49 6 (permalink)
umit_agdeniz
  • Üyelik Tarihi21.05.2010
  • Yaş29
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar768

Mantıksız değil mi sizce söylenen şey.

Linke tıkladığında açılacak başka bir sayfada ve o sayfa ile bağlantı kuracak öyle mi?

Bu dediğiniz hani derler ya fizik kurallarına aykırı işte o oluyor.

Zaten çağırılan div içerisinde html kodlarını kullanabilirsiniz ayrı bir sayfa ne alaka onu çözemedim.

hayır mantıksız değil jquery'nin büyük bir eksiği :p load olayı(sayfalar için) varsa unload olayı da olmalı

akerdion hoşuma gitti onunla divler içinde html kullanarak yaparım sanırım
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
23.10.2010, 14:57 7 (permalink)
trgy
trgy Guest
  • Üyelik Tarihi
  • Ticaret Sayısı
  • Mesajlarn/a
şimdi anladım senin dediğin olayı.

sayfalar arası geçişte kullanacaksın mesela değil mi?
Alıntı ile Cevapla
23.10.2010, 19:25 8 (permalink)
umit_agdeniz
  • Üyelik Tarihi21.05.2010
  • Yaş29
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar768

şimdi anladım senin dediğin olayı.

sayfalar arası geçişte kullanacaksın mesela değil mi?

evet,geçen divler olmayacak sayfalar olacak
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
17.06.2012, 13:36 9 (permalink)
ceyhun54
  • Üyelik Tarihi16.06.2012
  • Yaş25
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar3
divin içine iframe ekleyerek yapılabilir diye düşünüyorum
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
17.06.2012, 13:42 10 (permalink)
ceyhun54
  • Üyelik Tarihi16.06.2012
  • Yaş25
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar3
Kod:
<script src="jquery.min.js" type="text/javascript">
</script>

    <style type="text/css">
    #box {
    background-color: red;
    width: 300px;
    height: 300px;
    display: none;
    }
    </style>

    <script type="text/javascript">
    $(function() {
        $('a').click(function() {
            $('#box').toggle('slow');
        });
    });

    </script>

</head>

<body>
    <div id="box"><iframe src="asd.html"></iframe></div>
        <a href="#">Tıkla beni!</a>
</body>
</html>


Evet bu şekilde yapılabiliyor.
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu Aç Cevap Yaz
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa
Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok Cevap Yazma Yetkiniz Yok Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
BB code is Açık Smileler Açık [IMG] Kodları Açık HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Forum Kuralları
Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Jquery Öğreniyoruz - Ders 1 trgy Jquery Dersleri 15 22.01.2013 14:35
Jquery Öğreniyoruz (Show, Hide Methodları) - Ders 3 trgy Jquery Dersleri 5 5.04.2011 02:01
Jquery Öğreniyoruz (Fade, Slide Methodları) - Ders 2 trgy Jquery Dersleri 8 26.10.2010 13:35
Jquery Öğreniyoruz - Ders Arşivi trgy Jquery Dersleri 0 11.09.2010 13:43
jquery ders 3 - toggle iyinet jquery scriptler 5 12.04.2010 20:33

Forum Saati: 10:53. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.
Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2017 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.