Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Hazır Uygulamalar Forumlar Paket Programlar > Joomla
Kayıt ol Blogs Yardım Üye Listesi Ajanda iTrader Forumları Okundu Kabul Et

Joomla Joomla Temalar Eklentiler

Cevapla Add This!

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-04-20, 17:01
ReL4X - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %67/1
ReL4X is on a distinguished road
Standart Joomla için performans attırıcı yöntemler?

Mysql'un cpu kullanımı %50'nin bile üzerine çıkabiliyor. Joomla siteleriniz için performansı arttırıcı ne gibi önlemler alabiliriz?

İnternetten kafama yatan sadece bir öneri bulabildim. Onu da buraya kopyalıyorum. Bunun dışında uygulayabileceğimiz önlemleri yazarsanız sevinirim.
Alıntı:
Genelde joomla kullanıcılarının pek dikkat etmediği ancak performansı %10 lara kadar arttıran bir etkende cache'lerle çalışmaktır. Yani elinizden geldiği kadar SQL veritabanı sorgularını azaltmak bunun için önemli bir faktör. Cache bildiğiniz gibi geçici bellek diye bilmeyenler için açıklayıcı olması için tanımlayalım, ziyaretçilerinizin sayfalarınız arasında gezinirken son girilen sayfaların belli bir süre tutulması ve yine aynı sayfaya dönüldüğünde daha önce bu sayfada olduğunun hatırlanması ve bazı verilerin tekrar tekrar yüklenmeden ziyaretçiye sunulması anlamına gelir. İşte bu noktada joomla da modüllerimize girerek alt taraflarda genelde cache seçeneğinin karşısı kapalı (no) olur işte bu seçeneği aktif etmeniz sizin sitenizde SQL sorguların en azından bu noktada azalması demek ve buda direk olarak daha iyi performans demektir. O yüzden tek tek modüllerinizin içine girip cache'i aktif edin. Ayrıca genel ayarlardan cache te tutulacak dosyaların zamanını 48200 olarak ayarlaranız daha iyi olacaktır.
http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=5434

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-04-26, 12:02
ReL4X - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %67/1
ReL4X is on a distinguished road

1 haftadır kullanıyorum Mysql ve sitelerin cpu kullanımında %40-60'a kadar düşüş var. Joomla sitelerinin kaynak kullanımından şikayetçi olan arkadaşlara tavsiye ederim. Özellikle gereksiz sorgu yapan son eklenenler ve popüler modülleri vb modüllerde kullanabilirsiniz.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil