Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Hazır Uygulamalar Forumlar Paket Programlar > Joomla
Kayıt ol Blogs Yardım Üye Listesi Ajanda iTrader Forumları Okundu Kabul Et

Joomla Joomla Temalar Eklentiler

Cevapla Add This!

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-01-08, 08:28
hakanben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 1
iTrader: %100/1
hakanben is an unknown quantity at this point
Standart Joomla to Wordpress

Joomla'dan Wordpress'e geçiş:
http://rangit.com/software/6-steps-h...-to-wordpress/ sayfasında Joomla'dan Wordpress'e geçiş anlatılmış.
Joomla CMS v1.0.12
Wordpress 2.1 ile test edilmiş.
export klasörünü wordpress kurulu dizine atıyoruz.
Ben de 1.0.13 ve son sürüm Wordpress ile denedim olmadı. Joomla 1.0.13 ve Wordpress 2.1 ile denediğimde oldu.
İndirdiğim dosyada (http://www.blevins.nl/missiontech/wp_plugins/) config.php'de joomla ve wordpress veritabanı bilgilerini girdim. index.php'de ise mos_ olan kısımları jos_ olarak değiştirdim. Dönüştürme sırasında functions-formatting.php hatası verdi. Bu dosyanın adını index.php dosyasında formatting.php olarak değiştirdim ( iki tane var).
Bunları yaptıktan sonra sections ve category kısımlarını Wordpress'te oluşturduğumuz kategori altına atmak için seçim yapmamız gerekiyor. Ancak yalnızca sections kısmındakileri, wordpress altına, kategori belirleyemeden atabildim. Birçok sections ve category'de içerik olunca, hepsini yeniden kategorilendirmek zor olacak. Gerçi bu durumda bile büyük kolaylık sağlayacak. Belki siz daha doğru şekilde dönüştürme işlemi yaparsınız.
Daha önce verildiyse silebilirsiniz.

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-02, 00:42
mavikaplan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

iTrader: %0/0
mavikaplan is an unknown quantity at this point

Saol güzel bir paylaşım ama kim joomla dan wordpress e geçmek isterki ?
Wordpress 'in kimki .Joomla havada karada yener wordpress i .Bence hata yaparsınız arkadaşlar kesinlikle joomladan wordpress e geçerek bir hata yaıyım demeyin.Benden sölemesi

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-02, 01:15
Member

mavikaplan, ben de senin gibi düşünüyorum. Bulunsun diye paylaşayım dedim. Wordpress site de kurdum ama Joomla gibisi yok. Hele 1.5 yok mu? Çok iyi. Eklentileri de artınca harika olacak.

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-02, 01:20
mavikaplan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

mavikaplan is an unknown quantity at this point

Ya ben anlayamadım tek nokta 1.5 in 1.0 dan farkı ne.Millet tuturmuş 1.5 diye.
Birde joomla 1.0 dan joomla 1.5 e sorunsuz bir şekilde güncelleme oluyormu.Yani güncellediğimiz zaman bileşenlerde felan hata vermez değilmi..

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-02, 01:38
Member

Joomla 1.5'e geçilebiliyor ancak ben geçiş yapmadım. Oturmuş linkler var. O linkleri kaybetmeyi göze alamam. Ancak yeni bir site kurduğumda 1.5'i tercih ettim.
En başta sef olayının gelmesi güzel olmuş.
Sayfa başlıklarında sorun oluyordu örneğin. Şimdi yalnızca içerik başlığı geçiyor title kısmında. Bu da demek oluyor ki; çok önemli olan site ana sayfa başlığını uzun tutabiliriz. Gerçi içerik - title şekline getirenler de var. Ancak yalnızca içerik başlığının title kısmında geçmesi güzel olmuş.
Mosimage olayı da yok. İçeriğe resim ekleyemek için ftp kullanmaya da gerek kalmamış. İçeriği eklerken, resmi upload edebiliyoruz.
Modül, tema ve bileşenlerin tümünü bir yerden ekliyoruz.
Benim en çok hoşuma giden özelliklerinden biri de, pdf sayfaların nofollow hale getirilmiş olması.
Bir diğer güzel özelliği de, içeriklerdeki anahtar kelimelere göre, içeriklerde, benzer yazılar özelliğinin bulunması. İçeriğin sağ üst kısmına geliyor ve şık ta görünüyor.
Hoşuma giden diğer özelliklerden biri de, link olarak da reklam eklenmesi. Özellikle link satanların hoşuna gidebilir.
Devamı linkinde gösterilecek içerik için ikinci bir alan kullanıyorduk. Şimdi tek alan var. İstediğimiz kısımdan itibaren tek butonla bölebiliyoruz.

Resim göndermek için ftp'ye gerek duymaması, sef özelliğiyle gelmesi benim için en önemli olanlarıydı. Sayfa başlıklarının da farklı şekilde gösterilmesini görünce "tamamdır" dedim. Ben beğendim.
Kullanan arkadaşlar da fikirlerini belirtirse farklı özelliklerini öğrenebiliriz.

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-02, 09:15
Rapmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %100/2
Rapmaster will become famous soon enough

varmı ya wordpress gibisi

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-02-03, 11:17
LoNeLY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
LoNeLY is an unknown quantity at this point

dostum o zaman 2.1 versiyonuna geçtikten sonra wp yi son sürüme yükseltirsin bilgileri kaybetmiş olmazsın

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-03-21, 00:28
buraklee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
buraklee is an unknown quantity at this point

konuyu hoplatayım. aynen ben geçmek ıstıyorum.joomla bence fazla. ındexlerım etkılenır mı ne yapmalıyım ?

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil