![]() |
|
|||
|
hmm. o mod_rewrite modulu aktif değildir sunucunda. httpd.conf dosyasının
Kod:
# LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so
|
Deneme amaçlı GoDaddy'nin domainle ucuza gelen 1 aylık hostundan aldım.
Ulaşabileceğim yer yok sanırım oraya. Yardımına baktım. Varsayılan olarak mod_rewrite tüm sunucularda açık, httpd.conf'tan ayarlamanız gerekmiyor. Değiştirmek isterseniz .htaccess dosyasından yapın, gibi birşey diyor. http://help.godaddy.com/article.php?...99&topic_id=&& Bilmiyorum ama sanırım sorun başka.
|
evet bahsettiğim şey buydu. yani bu konuda problem yok. artık tek bişey kalıyor o da htaccess dosyası..
Kod:
Options FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(/component/option,com) [NC,OR]
RewriteCond %{REQUEST_URI} (/|\.htm|\.php|\.html|/[^.]*)$ [NC]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule (.*) index.php
|
Zipten çıkardığım htaccess.txt dosyasının içeriğindeki bahsettiğiniz yerler şu şekilde.
Kod:
## Can be commented out if causes errors, see notes above.
Options FollowSymLinks
#
# mod_rewrite in use
RewriteEngine On
# Uncomment following line if your webserver's URL
# is not directly related to physical file paths.
# Update Your Joomla/MamboDirectory (just / for root)
# RewriteBase /
########## Begin - Joomla! core SEF Section
############# Use this section if using ONLY Joomla! core SEF
## ALL (RewriteCond) lines in this section are only required if you actually
## have directories named 'content' or 'component' on your server
## If you do not have directories with these names, comment them out.
#
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
#RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(/component/option,com) [NC,OR] ##optional - see notes##
RewriteCond %{REQUEST_URI} (/|\.htm|\.php|\.html|/[^.]*)$ [NC]
RewriteRule ^(content/|component/) index.php
#
########## End - Joomla! core SEF Section
########## Begin - 3rd Party SEF Section
############# Use this section if you are using a 3rd party (Non Joomla! core) SEF extension - e.g. OpenSEF, 404_SEF, 404SEFx, SEF Advance, etc
#
#RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(/component/option,com) [NC,OR] ##optional - see notes##
#RewriteCond %{REQUEST_URI} (/|\.htm|\.php|\.html|/[^.]*)$ [NC]
#RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
#RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
#RewriteRule (.*) index.php
#
########## End - 3rd Party SEF Section
Yalnız yardımı araştırırken .htaccess'i düzenleyin fakat her saat başı güncellenmekte, değişikliklerin etkili olabilmesi için bekleyin gibi bir ibare vardı. Şu an htaccess dosyasının adını .htaccess yaptım ama "500 - Internal Server Error" var. Bekleyip görelim. İlk defa linux hostta ve php ile çalışıyorum, ayarları bilmiyorum fazla, ilginize teşekkürler.
Google shot me down. Ban ban... Konu 216 tarafından (2006-10-03 Saat 04:40 ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
Olmamıştı bu şekilde htaccess'in içini kontrol ettim başka satırlar da değişmesi gerekir mi diye.
# RewriteBase / satırınından da # kaldırıp gönderidim. "Internal Server Error" olmuyordu, ama bekledikten sonra yine oldu. Sunucuda ".htaccess" adında bir dosya gördüğü zaman "Internal Server Error" oluyordu. .htaccess oluşturmadan Sef'i açtığım zaman "404" oluyordu linklerde. Ama hata bende imiş, Kurulum yaparken Register_Global'in kapatılması uyarısı için, nerden yapılcağını ararken bir forumda şöyle birşey okudum. Sunucuda tmp klasörü oluşturup, Kod:
php_flag register_globals off php_value session.save_path "//data/web/virtuals/siteadi.uzanti/tmp" Sonra php.ini oluşturup oradan kapatılmasına dair joomla'nın sitesinde okuyunca php.ini'den düzelttim ama bu kod .htaccess de kaldı. Şimdi .htaccess gördüğü zaman sunucuda 500 oluşuyo, bununla mı alakalı diyip bu satırları sildim ve şu an sef etkin, sorun yok. Tekrar teşekkür ederim.
|
Bu kadar zahmete girmene php.ini yi kurcalamana hic gerek yoktu. Ben zaten yukaridaki mesajlarimda belirttim. 1 saat kadar bekleyin aktif olur diye.
|
Evet gördüm öyle dediğinizi
![]() Yalnız php.ini'yi dün kurcaladım yani bu olayları yapmadan daha önce. O yüzden aklıma geç geldi. Sorun .htaccess'de Kod:
php_flag register_globals off php_value session.save_path "//data/web/virtuals/siteadi.uzanti/tmp" Bu satırlar varken de bekledim bir üst iletide belirtdiğim gibi ama hata oluştu. Satırları kaldırdıktan sonra bekleyince düzeldi.
Google shot me down. Ban ban... Konu 216 tarafından (2006-10-03 Saat 09:50 ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
benim de bütün descriptionlar aynı bin üstü sayfa indexli çok kötü durumda eski sürümü de upgrade de yapamıyorum bişey olur diye description modunu kurdum bi işe yaramadı.
| Stil | |
|
|