![]() |
|
|||
|
#include <stdio.h>
#include <string.h> #include <conio.h> void main() { int i,d=0,y=0,Dogru[10]={0,},Yanlis[10]={0,},OgSay=0, bulundu=0; char soru[10];// 10 sorunun cevap anahtarını girdim. soru[0]='a';//bunu daha kolay şekşldede yapılır ben uzununu yaptım soru[1]='b'; soru[2]='c'; soru[3]='c'; soru[4]='a'; soru[5]='e'; soru[6]='b'; soru[7]='e'; soru[8]='d'; soru[9]='a'; char x[10]; char cevap='E';//Döngüye girebilmesi için cevabı "E" yaptım while(cevap=='E')//cevap "E" olduğu için döngüye giriyor. { puts("Incelenecek Ogrencinin Cevap Kagidini Giriniz.."); puts("Siklar(a,b,c,d,e)'dir..."); for(i=0;i<10;i++)//öğrencinin cevap kağıdını giriyoruz { printf("%d. sorunun cevabi giriniz :", i+1); scanf("%s", &x[i]); } for(i=0;i<10;i++) // bu döngüde öğrencinin sorularının gömülü cevap kağıdıyla karşılaştırma yapılıyor. { bulundu=0; printf("%d.soru:%c = %c\n", i+1,soru[i],x[i]); if(soru[i] == x[i]) { Dogru[i]++;//karşılaştırma işlemindeki cevap doğruysa o soruyu bilen kişi değerini 1 artırır . bulundu=1; d=d+1; } if(bulundu==0) Yanlis[i]++;//karşılaştırma işlemindeki cevap yanlışsa o soruyu bilen kişi değerini 1 artırır. y=y+1; } OgSay++; printf("\n"); printf("dogru sayisi :\t%d\n", d);//öğrencinin doğru cevapları yazılıyor printf("yanlis sayisi :\t%d\n", y);//yanlış cevaplar yazılıyor d=0;//başka öğrenci girerken diğer öğrencinin doğru sayısının eklenmemesi için y=0;//başka öğrenci girerken diğer öğrencinin yanlış sayısının eklenmemesi için printf("Baska sayi girmek istiyor musunuz(devam-E)\n"); cevap=getch(); printf("\n"); } printf("Girilen Ogrenci Sayisi:%d\n", OgSay);//girilen öğrenci sayısını yazdırır. printf("---------------------------\n"); for(i=0;i<10;i++)// bu döngüyü hangi soruyu kaç kişi bildiğini yazdırmak için kullandım. { printf("%d. soruyu dogru bilen ogrenci sayisi\t:%d\n",i+1,Dogru[i]); printf("%d. soruyu yanlis bilen ogrenci sayisi\t:%d\n",i+1,Yanlis[i]); printf("\n"); } getche(); } |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|