![]() |
|
|||
|
slm arkadaşlar benim sorunum şu dbgrid nesnesine bağlantı kuramıyorum. (bu arada database e DAO ile erişiyorum)
DataGrid1.DataSource ile database in belli bir tablosundaki kayıtları görebiliyormuşuz fakat ne yaptıysam bir türlü beceremedim. akladığım bir yer var ama bir türlü bulamadım. şimdiden teşekkürler. kolay gelsin. (bu arada bundan önceki yanlış mail içinde özür diliyorum herkezden.) |
|
|||
|
Selam arkadaş bu konuda sana söyleyecek fazla bir şey bilmiyorum ama kullandığım kadarını söyleyeyim.
Bildiğim kadarıyla bunların bir kaç çeşidi var mesela mikrosoft flex datagrid bunuda bağlanmak için evvela bir data nesnesi bağla ve bu datanın ismini datagridin datasource özelliğine ver ve çalışmaya başlayacaktır.Umarım işine yarar... |
|
|||
|
slm arkadaş ilgin için teşekkürler. benim kullandığım istediğim nesne Microsoft Datagird Control 6.0(OLEDB). Fakat datagrid nesnesine şu şekilde erişebiliyorum.
--cnn.Provider = "Microsoft.Jet.OLEDB.4.0" cnn.Open "URETIM.mdb" rsUSR.CursorLocation = adUseClient rsUSR.Open "Select * from USR", cnn, adOpenKeyset, adLockOptimistic --Set DataGrid1.DataSource = rsUSR fakat ben DAO ile erişmek istiyorum. Çok basit bir püf noktası olduğunu sanıyorum fakat daha çözemedim. Tahminimce sorunum nesnenin OLEDB ile çalışmasından kaynaklanıyor. |
|
|||
|
Dim KayitSeti As Recordset
Dim db As Connection Adodc1.ConnectionString = "Provider=microsoft.jet.oledb.3.51;persist _ security info=false;data source=Data.mdb" Adodc1.RecordSource = "Tablo" Set DataGrid1.DataSource = Adodc1 'Sorgu--------------------------------- Set db = New Connection db.Open Adodc1.ConnectionString Set KayitSeti = New Recordset X_1 = "select [No],Keside,ciranta,vade,v_durum,tutar,banka from Hareket _ Where (v_durum = '" X_2 = "') Order by " & X_3 KayitSeti.Open X_1 + Combo1.Text + X_2, db, adOpenStatic, adLockOptimistic Set Adodc1.Recordset = KayitSeti Set DataGrid1.DataSource = KayitSeti |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|