Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > İnternet Programlama ve Kodlama > Java JSP C#

Java JSP C# Java JSP C++ C# Delphi C Visual Basic

LinkBack Seçenekler Stil
  #11 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-04-12, 17:54
bleem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %0/0
bleem is an unknown quantity at this point

Arkadaşım al burada tunka web çeviri ve diğer bazı sözlükler çeviri programları var: http://www.tamindir.com/kategori.asp?cat=93

#12 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-04-12, 20:17
devrimergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 0
devrimergin is on a distinguished road

Sağol sonunda benimle aynı dili konuşan birini bulabildim

#13 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-04-12, 22:45
zokkie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 6
iTrader: %0/-1
zokkie is on a distinguished road

kızdırmak gibi olmasın , ama dil yapısı bakımından ingilizce-> almanca çevirisi babelfish denen kelime kelime çeviriye daha müsait,

türkçe-> ingilizce babelfish imkansıza yakın, dillerin mantığına ters. yapılar çok farklı.

#14 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-04-14, 09:40
Member

Tecrübe Puanı: 3
Uranus is an unknown quantity at this point

Burada çeviri programları yazmak ve geliştirmek için gecesini gündüzüne katan, fikir üreten, Türkçe ve İngilizce'nin yapısını inceleyen, kısacası başkalarının hayatını kolaylaştırmak için çaba harcayan, üstelik bunu maddi bir çıkar gözetmeksizin yapan yazılımcı arkadaşlara ve onların emeklerine açıkça hakaret edildiğini düşünüyorum...
Kendi adıma konuşmak gerekirse, yaptığımın "yamyamca" olduğunu düşünmüyorum. Sitem üzerinden günde 12.000 çeviri yapan binlerce kişininde sonuçları "yamyamca" gördüğünü sanmıyorum. Hatalar, eksikler, yanlışlar elbette olabilir. Bu tür sistemlerin gelişmesi açısından Eleştirilerde elbette olacaktır ve olmalıdır. Ama hakaret düzeyine varmadan....

#15 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-04-14, 09:46
ploop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Tecrübe Puanı: 9
iTrader: %100/11
ploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the rough

Uranus, hakaret edildiğini düşünmüyorum. sitenin hemencevir.com olduğunu tahmin ettim, yanılıyor da olabilirim. ingilizceden türkçeye çevirinin hala yapılamayacağını düşünüyorum. (yaparsa google yapar). 2 dil arasında korkunç bir çatışma var, ingilizce bir cümlenin anlamını türkçe olarak veremeyeceğin durumlar oluyor. eğer yapabilen varsa başım üstüne koyarım, ama ben böyle bir şeyi şu an için mümkün görmüyorum.

#16 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-04-14, 09:51
Member

Ploop... sitem konusunda doğru tahminde bulunmuşsunuz. Şİmdi siz kendinize göre güzel birşeyler yapsanız ve ben bunu "yamyamca" olarak nitelesem, neler hissedersiniz?

#17 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-04-14, 09:58
Moderator

ploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the rough

Uranus, ben yamyamca demedim; dedim ki ingilizce ve türkçe dilleri arasında işine yarayacak bir çeviri yapamazsın otomatik sistemlerle. ingilizce biliyorsun sanırım o siteyi yaptığına göre. Tercüme yaparken dikkat etmişindir, bir kelimenin onlarca anlamı oluyor. ben hiç bir sistemin, cümlenin içeriğe bakarak, o kelimenin hangi anlamının kullanıldığını bulacağını zannetmiyorum. en azından öyle bir sistem görmedim, kısa vadede de göremeyeceğime eminim. hemencevir.com'u açıkçası süper fikir olarak bulmuştum ilk başta bunu inkar edemem. fakat bir kaç cümle denememde kötü sonuç verdiği için artık kullanmıyorum. ama gerçekten tebrikler yine de.

#18 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-04-14, 10:03
Member

Ploop.... İlk sayfadaki postlara bakarsanız, bu şekilde nitelendiren olduğunu görürsünüz.
Herneyse, çeviri sistemlerini tartışmak istiyorsanız, bu başlığın altında olmaz. Doğru yerde yeni bir başlık açarsınız, oradan devam ederiz. Şimdi çıkmak zorundayım. Ancak akşam dönebilirim.

#19 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-04-14, 10:09
Moderator

yok zaten konuyu uzatmanın anlamı yok, ben fikrimden hayatta vazgeçmem, sen de vazgeçmezsin. anca bu konuyu okuyanları eğlendiririz. ama öyle bir program da yapabilirsen, elini öper her gün kullanırım. görüşürüz.

#20 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-04-16, 07:59
ugurcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

ugurcan is an unknown quantity at this point

ya dun bi biyere gittim sordum bole bole die adam da şey dedi ingilizceden turkçeye var ama ingilizce bilenlere satıoruz ee ing bilen neden alsın ki neyse anlamadım tam

Seçenekler
Stil