![]() |
|
|||||||
| Java JSP C# Java JSP C++ C# Delphi C Visual Basic |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Arkadaşım al burada tunka web çeviri ve diğer bazı sözlükler çeviri programları var: http://www.tamindir.com/kategori.asp?cat=93
|
|
|||
|
Burada çeviri programları yazmak ve geliştirmek için gecesini gündüzüne katan, fikir üreten, Türkçe ve İngilizce'nin yapısını inceleyen, kısacası başkalarının hayatını kolaylaştırmak için çaba harcayan, üstelik bunu maddi bir çıkar gözetmeksizin yapan yazılımcı arkadaşlara ve onların emeklerine açıkça hakaret edildiğini düşünüyorum...
Kendi adıma konuşmak gerekirse, yaptığımın "yamyamca" olduğunu düşünmüyorum. Sitem üzerinden günde 12.000 çeviri yapan binlerce kişininde sonuçları "yamyamca" gördüğünü sanmıyorum. Hatalar, eksikler, yanlışlar elbette olabilir. Bu tür sistemlerin gelişmesi açısından Eleştirilerde elbette olacaktır ve olmalıdır. Ama hakaret düzeyine varmadan.... |
|
||||
|
Uranus, hakaret edildiğini düşünmüyorum. sitenin hemencevir.com olduğunu tahmin ettim, yanılıyor da olabilirim. ingilizceden türkçeye çevirinin hala yapılamayacağını düşünüyorum. (yaparsa google yapar
). 2 dil arasında korkunç bir çatışma var, ingilizce bir cümlenin anlamını türkçe olarak veremeyeceğin durumlar oluyor. eğer yapabilen varsa başım üstüne koyarım, ama ben böyle bir şeyi şu an için mümkün görmüyorum.
|
Uranus, ben yamyamca demedim; dedim ki ingilizce ve türkçe dilleri arasında işine yarayacak bir çeviri yapamazsın otomatik sistemlerle. ingilizce biliyorsun sanırım o siteyi yaptığına göre. Tercüme yaparken dikkat etmişindir, bir kelimenin onlarca anlamı oluyor. ben hiç bir sistemin, cümlenin içeriğe bakarak, o kelimenin hangi anlamının kullanıldığını bulacağını zannetmiyorum. en azından öyle bir sistem görmedim, kısa vadede de göremeyeceğime eminim. hemencevir.com'u açıkçası süper fikir olarak bulmuştum ilk başta bunu inkar edemem. fakat bir kaç cümle denememde kötü sonuç verdiği için artık kullanmıyorum. ama gerçekten tebrikler yine de.
|
Ploop.... İlk sayfadaki postlara bakarsanız, bu şekilde nitelendiren olduğunu görürsünüz.
Herneyse, çeviri sistemlerini tartışmak istiyorsanız, bu başlığın altında olmaz. Doğru yerde yeni bir başlık açarsınız, oradan devam ederiz. Şimdi çıkmak zorundayım. Ancak akşam dönebilirim. |
|
||||
|
yok zaten konuyu uzatmanın anlamı yok, ben fikrimden hayatta vazgeçmem, sen de vazgeçmezsin. anca bu konuyu okuyanları eğlendiririz. ama öyle bir program da yapabilirsen, elini öper her gün kullanırım. görüşürüz.
|
ya dun bi biyere gittim sordum bole bole die adam da şey dedi ingilizceden turkçeye var ama ingilizce bilenlere satıoruz ee ing bilen neden alsın ki
neyse anlamadım tam
| Stil | |
|
|