![]() |
|
|||||||
| Java JSP C# Java JSP C++ C# Delphi C Visual Basic |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
Vb 6 kullanıyorum,dosyaya yazma konusunda bir sorunum var.Mesela dosyada "merhaba" kelimesini bulup,bir alt satırına "naber" yazsın istiyorum,dosyayı sıralı erişim modunda okuma için ayrı yazma için ayrı açıp "naber"'i buldurtuyorum fakat alt satıra geçip yazdırmayı yapamıyorum birtürlü,çünkü altsatıra nasıl geçildiğini bilmiyorum.Alt satıra nasıl geçerim?
Ayrıca mesela dosyanın 4.satırına nasıl yazdırırırm? Bir de dosyanın sonuna nasıl yazdırırım?Dosyanın son cümlesinin yanına yazıyor kodları fakat bense dosyanın sonunda alt satıra geçip yazmasını istiyorum... |
|
|||
|
Cevabınız için teşekkürler...
Visual basic'e yeni başladım sayılır dolayısıyla kodu yazabileceğimden şüpheliyim... Kelime bulmayı birinin yardımıyla öğrendim sayılır fakat kayıt uzunluğu ya da satır sayısını hesaplatmayı bilmiyorum... Konu PeterPan tarafından (2005-12-10 Saat 21:37 ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
sana yardımcı olacagım tek konu kaynak göstermek olacaktır. yardım ederken sana kötülük etmek istemem böylece daha azimle birseyler yaparsın.
www.vbasicmaster.com yada www.programlama.com adreslerine göz atmanı tavsiye ederim gerekli bütün bilgiler derler vs. var kolay gelsin bulamaz isen buradan yardımcı olmaya calışırım. kolaygelsin
|
küçükken yazmıştım yardımı dokunursa yazayım sana
burası form kısmı ----------------------------------- Dim dgr As Integer Private Sub Command4_Click() Command4.Visible = False Command5.Visible = True dgr = InputBox("değiştirilecek kaydın numarasını giriniz") Get #1, dgr, alanlar kayitno = dgr Text2.Text = alanlar.ad Text3.Text = alanlar.soyad Text4.Text = alanlar.no Text5.Text = alanlar.tel End Sub Private Sub Command5_Click() Command5.Visible = False Command4.Visible = True alanlar.ad = Text2.Text alanlar.soyad = Text3.Text alanlar.no = Text4.Text alanlar.tel = Text5.Text Put #1, dgr, alanlar End Sub Private Sub Form_Load() Open "c:\windows\apo.txt" For Random As #1 Len = Len(alanlar) kayitno = LOF(1) / Len(alanlar) kayitno = kayitno + 1 For a = 1 To kayitno Get #1, a, alanlar List1.AddItem (alanlar.ad) List2.AddItem (alanlar.no) List3.AddItem (alanlar.soyad) List4.AddItem (alanlar.tel) Next End Sub Private Sub XpButton1_Click() alanlar.ad = Text2.Text alanlar.soyad = Text3.Text alanlar.no = Text4.Text alanlar.tel = Text5.Text Put #1, kayitno, alanlar kayitno = kayitno + 1 Text2.Text = "" Text3.Text = "" Text4.Text = "" Text5.Text = "" List1.AddItem (alanlar.ad + " " + alanlar.no + " " + alanlar.soyad + " " + alanlar.tel) End Sub Private Sub XPButton2_Click() oku = InputBox("kayıt no giriniz") Get #1, oku, alanlar kayitno.Text = oku Text2.Text = alanlar.ad Text3.Text = alanlar.soyad Text4.Text = alanlar.no Text5.Text = alanlar.tel End Sub Private Sub XPButton3_Click() sil = InputBox("kayıt no giriniz") alanlar.ad = "" alanlar.soyad = "" alanlar.no = "" alanlar.tel = "" Put #1, sil, alanlar kayitno.Text = sil Text2.Text = "" Text3.Text = "" Text4.Text = "" Text5.Text = "" End Sub buda yukarda kullandığım modül ----------------------------- Type apo ad As String * 50 soyad As String * 20 no As String * 20 tel As String * 20 End Type Global alanlar As apo takıldığın bi yer olursa sorarsın , dosya kayit sayısını herseferinde kontrol etmezsen yazdığın herşey bi sonrakinin üzerine yazlır, yukardaki kod işini görür, kırmızı ile yazdığım yer senin için can alıcı nokta |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|