![]() |
|
|||||||
| Java JSP C# Java JSP C++ C# Delphi C Visual Basic |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
jsptr.com/net tavsiye ederim. güzel yazılar var.
şunu söylemeden edemicem; linux sunucu üzerinde JSP desteği sağlıyoruz. Tomcat sunucusu (Jakarta) kullanıyoruz. garip bi çalışma mantığı var, var olan dosyaya yok diyor, yok olanı çalıştırıyor. kazara dokunursan tomcat'e, artık diyorum sunucu akıllandı küstü bana çalışmıyor tekrar. çok zor bir JSP. ama ama, temeli java olduğu için oldukça güvenli. akademik açıdan değerlendirsen iş imkanın oldukça yüksek. bankaların net şubelerinin tamamı JSP ile hazırlanır, güvenlik bir numaralı sebeptir. şimdiden kolay gelsin.
|
direk mysql kullanabiliyorsun sql olarak.
http://www.pusula.com/jsp/ bu sayfa sana yardımcı olacaktır. şu anda php yi bıraktım bende jsp üzerine kasıyorum sanırsam güzel bilgi paylaşımı sağlarız. teknik olarak; 1. asp ile birbirlerine çok benzerler 2. <% %> script taglarini kullanıyor. 3. mysql kullanılabilir. 4. değişkenleri baştan tanımlamak gerekiyor int sayi; sayi=10; string isim; isim="caesar"; gibi. 5. perfomansı çok iyi eğer win32 ye kuracaksan ve apachen varsa tomcat kurman yeterli sadece portu farklı göster 8100 portunu kullanıyorum ben. |
|
|||
|
Güvenlik bakımından JSP nin PHP den üstünlükleri nedir? Genelde Java bilen kişiler servlet lere ve JSP ye yöneliyor. Sadece web programlama için JSP ögrenmek ne kadar doğru olur bilemem.. Sport arkadaşımızın dediği gibi kaynak bulmakda zor.. Sana önerim başlanğıç için PHP dir. Ayrıca çok yararlı olacak bir IRC serveri: irc.freenode.net .. ##PHP , #CSS , #JavaScript
| Stil | |
|
|