Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > iyinet forumları > iyinet Yarışmaları Ödülleri
Kayıt ol Blogs Yardım Üye Listesi Ajanda iTrader Forumları Okundu Kabul Et

iyinet Yarışmaları Ödülleri iyinet Tarafından düzenlenen Yarışmalar Ödüller

Cevapla Add This!

LinkBack Seçenekler Stil
  #11 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-04-08, 19:26
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
SanaLisyan is an unknown quantity at this point

Ah sandbox ah

#12 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-04-08, 20:25
Grafikaze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 1
iTrader: %100/2
Grafikaze is on a distinguished road

ren2x'e katılıyorum. zaten altı üstü 150, taş çatlasın 200 siteden link almış olacak shiftdelete. ki bu siteler yeni yetme değil,birçoğu önceden tescillenmiş siteler. kendilerini google'a kanıtlamış. shiftdelete desen, pc& teknoloji sitesi zaten. bizim siteler de bilgisayar ile ilgili.
kısacası,bu yarışmada eğer konuyla ilgili bir sponsor katılırsa, sandbox'a düşmez,bence.

#13 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-04-09, 11:51
beceriksiz_acemi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Emeklilik Zamanı

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %100/2
beceriksiz_acemi has a spectacular aura aboutbeceriksiz_acemi has a spectacular aura about

Alıntı:
Ren2x´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu kadar nasıl emin olabiliyorsunuz ? R10 Seo yarışmasında kısa sürede yeni bir domaine arkadaşım 100 bin link yığdı. ilk 3'ü de tanıyorum 3 sitede durmadan link aldı, Ortalama 75 bin link site başına ... Birçoğu kalitesiz üstlik ama sandboxa düşmedi ve hala da dimdik ayaktalar. Onu geçtim benim kendi yarışma sitem 1 ayda 10 bin backlink aldı. Birlikte göreceğiz sandbox'a düşmeyeceğini ... Hadi bunları da geçelim Sohbet - Chat kelimelerinde birinci olan site trsohbet.com herkes biliyor backlinkleri ... Yarım milyon backlinki var ve sandbox olduğunu görmedim kaç senedir. Google müdahale etse herhalde ilk bu sitelere müdahale ederdi.
Öncelikli olarak; emin olma nedenim deneyimler ve googlenin algoritma açıklamalarıdır.Kısa sürede dediğiniz olay ile, 1 günde alınan linkler arasında çok fark vardır.Siz link alımını bir sürece yığarsanız sonuç flı olurken, birden alırsanız çok farklı olur.Kalitesizliğe gelince, sponsorun linklerinin eklendiği sitelerin %90 ' ı blog tarzında kalitesiz ve kelime hedefli sitedir ki zaten çöpün çöpüdür.Yazmadan öncede sponsor siteyi inceledim ve filtreye zaten takıldığını gördüm.Emin olmamın nedenlerin biride bu olabilir..
trsohbet ' e gelincede, takdiksel bir link aldığını sanırım sen zaten biliyorsundur.Bu şekilde link alan sitelerinde bir süre üstte kaldığı ama sonra ceza aldığını bu forumlarda binlerce kez gördük.Link almayı zamana yığmışsa dyebilecek hiç bir şey yok zaten.Google müdahale ederse demişsin ama, sanırım sponsor siteyi incelemeişsin.Zaten subdomaine taşındığı anda değişikliği algılayan google, birden gelen backlinklerlede hile olduğunu düşünmüş olabilir mi sence ?

Alıntı:
Grafikaze´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ren2x'e katılıyorum. zaten altı üstü 150, taş çatlasın 200 siteden link almış olacak shiftdelete. ki bu siteler yeni yetme değil,birçoğu önceden tescillenmiş siteler. kendilerini google'a kanıtlamış. shiftdelete desen, pc& teknoloji sitesi zaten. bizim siteler de bilgisayar ile ilgili.
kısacası,bu yarışmada eğer konuyla ilgili bir sponsor katılırsa, sandbox'a düşmez,bence.
Çoğu site sizin tabirinizle '' yeni yetme '' sitedir.Google ye kanıtlamış kavramıysa çok çelişkilidir.Bir siteniz, googlede ilk sıralarda oynarken, birden spama düşebilir yada yeri değişebilir.Link sayısına gelince, aynı anda alınan 10 backlink bile çok sakıncalıdır diye defalarca yazıldı.. Bir ayda, aynı günde 10 backlink alınırsa zararı olmayabilir ama bu düzenli hale gelirse dur bakalım diye müdahale edebilir google.

Hotel - Adventure

#14 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-04-11, 18:45
Ren2x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Blog Entries: 8
Tecrübe Puanı: 1
iTrader: %100/1
Ren2x is an unknown quantity at this point

Sayın Beceriksiz Acemi, öncelikle cevap için teşekkürler... Burada kendi deneyimlerinizden bahsetmişsiniz. Ben de belirttiğim konuları kendi deneyimlerime dayanarak yazdım. Bu deneyimler 1-2 siteden oluşmadı, yüzlerce sitede gördüğüm durumlardır. Bunların %1-%2'si Sand Box oldu. Bu da kodlama ve strateji hatalarından kaynakladı. ( met tag, arama kaydetme gibi spam atakları gibi ... ) Google alanında bizim görüşlerimiz kesinlik ifade etmez. % 100 doğru olmadığı için ne siz bizim görüşlerimize % 100 yanlış diyebilirsiniz ne de biz sizin görüşlerinize diyebiliriz.

Bunun için konu üstünde tartışmamız tam anlamıyla mantıklı olmuyor. Burada sadece düşündüklerimizi paylaşabiliriz.
İyi Çalışmalar ...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil