Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Donanım > İşletim sistemi

İşletim sistemi İşletim sistemi Windows Linux Unix Macintosh

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-05, 01:06
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
nokta is an unknown quantity at this point
Standart Kullanıcıya IP atamak

merhaba arkadaşlar,

ben geçenlerde yurt dışından dedicated server aldım.. redhat kurulu sistemde bana 16 adet IP numarası verdiler yanında bu IP numaralarını bir kullanıcıya nasıl verebilirim? ornek mesela:

ahmet kullanıcısına : 207.92.55.*** seklinde ip vermek istiyorum istedigi zaman SSH ile bu ipden baglansın vs..

bunun komutu nedir acaba cevaplarsanız sevinirim

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-09, 11:40
HoLyOnE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

HoLyOnE is an unknown quantity at this point
Standart Shared Ip

Merhaba. Sunucuna otomatik olarak bir ip adresi atamislardir. Yani bu Shared ip'dir. Bunu degistirebilirsin de. WebHost hesabi acarken bu ip i otomatik olarak o domaine atamak ister. Senin sorunun cevabi eger webhost aciyorsan kullaniciya sunucu ip'si vermen yeterlidir. Eger irchost aciyor ve ircserver ip'si vericeksen elinde bulunan ve sunucuna tanittigin bostaki bir ip adresini verebilirsin. Sadece ftp icin ise sunucu ip'si yeterlidir.

Yardimci olabildimse ne mutlu bana. Kolay gelsin. Bol musteriler.

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-10, 17:49
Angelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Tecrübe Puanı: 8
iTrader: %100/4
Angelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the roughAngelo is a jewel in the rough

# ifconfig

Komutu ile once ipler broadcast ediliyor mu edilmiyor mu buna bakmalisin. Eger bu ipler network configurasyona eklenmemisse yine ifconfig add komutu ile yeni ipleri uygun netmaskler ile ekliyorsun.

SSH kullanimi icin kullanici ismi bazli bir ip kisitlamasi getiremezsin IP bazli bir kisitlama getirebilirsin ama ahmet kullanicisi statik ip uzerinde degildir buyuk ihtimal. IP'yi baska bir servise atamak istiyorsan ilgili servisin configi ile alakali bir durum, genel bir "nasil" i yok.

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-10, 19:25
Gold Member

SempatiX is an unknown quantity at this point

panelinde change site ip vardır. Oradan değişirsin sitenin ipsini. Irc için ayarlıckasna edit dns zone yi tıkla oradan irc yaz karşısına ip ekle save de tamamdır.

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-14, 23:03
nsbil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
nsbil is an unknown quantity at this point
Arrow

Alıntı:
nokta´isimli üyeden Alıntı
merhaba arkadaşlar,

ben geçenlerde yurt dışından dedicated server aldım.. redhat kurulu sistemde bana 16 adet IP numarası verdiler yanında bu IP numaralarını bir kullanıcıya nasıl verebilirim? ornek mesela:

ahmet kullanıcısına : 207.92.55.*** seklinde ip vermek istiyorum istedigi zaman SSH ile bu ipden baglansın vs..

bunun komutu nedir acaba cevaplarsanız sevinirim
arkadaslar olayi yanlis anlamissiniz herhalde. arkadas user ekleme ve ona ip atama konusunda yardim istemis.

(anliyacaginiz dilde anlatiyorum) simdi bir ssh hesabi (shell) acmak icin oncelikle
adduser loginname komutunu kullaniyoruz.
daha sonra
passwd loginname komutu ile actigimiz hesaba sifre atiyoruz.
ip atamak icinde makinanizda 10 ip var diyelim ornek 1.1.1.1 den 1.1.1.10 a kadar.
hangisini vermek istiyorsaniz o ip ile actiginiz hesaba 1 kere login olduktan sonra o ip otomatik o loginname yi tanir. bunun icin ayri bir islem gerektirmez. daha fazla bilgi icin msn adresim : murat@nsbil.com saygilar sevgiler...

Seçenekler
Stil