![]() |
|
|||||||
| İşletim sistemi İşletim sistemi Windows Linux Unix Macintosh |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
merhaba arkadaşlar,
ben geçenlerde yurt dışından dedicated server aldım.. redhat kurulu sistemde bana 16 adet IP numarası verdiler yanında bu IP numaralarını bir kullanıcıya nasıl verebilirim? ornek mesela: ahmet kullanıcısına : 207.92.55.*** seklinde ip vermek istiyorum istedigi zaman SSH ile bu ipden baglansın vs.. bunun komutu nedir acaba cevaplarsanız sevinirim |
|
||||
|
# ifconfig
Komutu ile once ipler broadcast ediliyor mu edilmiyor mu buna bakmalisin. Eger bu ipler network configurasyona eklenmemisse yine ifconfig add komutu ile yeni ipleri uygun netmaskler ile ekliyorsun. SSH kullanimi icin kullanici ismi bazli bir ip kisitlamasi getiremezsin IP bazli bir kisitlama getirebilirsin ama ahmet kullanicisi statik ip uzerinde degildir buyuk ihtimal. IP'yi baska bir servise atamak istiyorsan ilgili servisin configi ile alakali bir durum, genel bir "nasil" i yok.
|
Alıntı:
(anliyacaginiz dilde anlatiyorum) simdi bir ssh hesabi (shell) acmak icin oncelikle adduser loginname komutunu kullaniyoruz. daha sonra passwd loginname komutu ile actigimiz hesaba sifre atiyoruz. ip atamak icinde makinanizda 10 ip var diyelim ornek 1.1.1.1 den 1.1.1.10 a kadar. hangisini vermek istiyorsaniz o ip ile actiginiz hesaba 1 kere login olduktan sonra o ip otomatik o loginname yi tanir. bunun icin ayri bir islem gerektirmez. daha fazla bilgi icin msn adresim : murat@nsbil.com saygilar sevgiler...
| Stil | |
|
|