![]() |
|
|||||||
| İşletim sistemi İşletim sistemi Windows Linux Unix Macintosh |
![]() |
|
|
LinkBack (1) | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Makinemde XP Pro kurulu. XP yi silmeden Linux Cd sini takıp normal xp kurar gibi Linux kurabileceğim bir linux versiyonu var mı acaba ?
Kurulumu çok kolay olmasını istiyorum çünkü Linux ın "L" sinden anlamam.. Xp İle birlikte çalışabilmesi de önemli...
|
centos, redhat, pardus gibi güncel sürümler kurabilirsin, boot sektore lilo yerleşir.
Kurulum sırası şöyledir, hepsini bir arada kullanabilirsin: win 98 -> win me -> win 2000 -> win XP -> win vista -> linux |
|
||||
|
Pardus un cd den çalışabilenini indiriyorum şuanda.
|
Alıntı:
neyse hurafe bunlar ![]() Ek bilgi: Bari nasil duzelteceginizide yazayim, diske fdisk cektiginizde duzelecektir.
|
eğer kurulu bir düzeniniz varsa xp proda önce o diski çıkartın, başka ikinci bir diske kurun kesinlikle, yoksa elinizde kalabilir sinir krizi geçirebilirsiniz
![]() |
|
||||
|
Linuxun dosya sistemi farklı, XP ile aynı anda kurulurmu bilmiyorum en azından şimdiye kadar hiç denemedim, sadece pardus kullanmıştım onda da bir sorun yaşadım leptopta seste sorun veriyor anlamadım gitti açılışta acayip bi kulak çınlaması gibi ses geliyor sonra kesiliyor, iki farklı leptoptada denedim aynı hatayı aldım.
Alıntı:
)))))Ayrıca linux kurduğunuz bir HDD yi Fdisk ten tüm alanları silip tekrar partitionlara ayırarak oluşturabilirsiniz. FileZilla nında dediği gibi mutlaka ilk denemenizi farklı bir HDD de yapın. Pardus kurulumunda genelde HDD de ne varsa silip süpürüyor ona dikkat etmenizi öneririm ![]() |
![]() |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/isletim-sistemi/70790-xp-ustune-kurulumu-en-kolay-linux.html
|
||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| XP Üstüne Kurulumu En Kolay Linux ? | This thread | Refback | 2007-09-21 19:48 | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|