![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Blogs | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | iTrader | Forumları Okundu Kabul Et |
| İşletim sistemi İşletim sistemi Windows Linux Unix Macintosh |
|
|
|
LinkBack (1) | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
sorunun donanımsal, o mavi ekranda yazan yazılar ne ile alakalı acaba, o kısım sana ipucu vermesi gerekir.
ya harddiskten ya ramden birşeydendir o kitlenmeler. Cd filan değildir. veyahut, kurduğun driver ile çakışma oluyordur ![]() |
|
|||
|
Birkaç ihtimal var;
Ram de problem olma olasılığı herzaman ilk düşünülmesi gereken (Ram'i yeni almış olman farketmez sıfırdan arızalı çıkabilir) HDD problem olabilir badsector oluşma ihtimali var fiziki bir darbeye veyahut ufak bi sallantıya felan maruz kaldı ise buda bir ihtimaldir. Eğer böyle bişi oldu ise o hdd adam olmaz yenisini düşün. Bir ihtimalde kimsenin aslen aklına gelmeyen ve gelmeyecek bişi kurulum yaptığın cdrom-cdrw veya dvdrom sürücülerden kaynaklanabilir. Mümkün ise cdrom dan kurmayı dene. (Benim başıma birkaç defa geldiği için bundanda olabileceğini düşündüm) |
|
||||
|
Alıntı:
+ güç kaynagındada sorun olabilir. everki voltaj düşüklüğü oluyorşa direk kapanabilir buda pc düzenli kapanmadıgı için acılışta hatalar verir |
|
|||
|
Peki ram' i test ettinmi veya hdd yi yani sorunun nerden olduğunu buldunmu. Ayrıca ups in bugüne kadar çalışmış olabilir ama 3-4 sene diyorsun büyük ihtimal onun da bataryalarının ömürleri dolmuştur.
|
![]() |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/isletim-sistemi/68274-mavi-ekran-gelip-bilgisayar-cokuyor.html
|
||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| Mavi ekran gelip, bilgisayar kyor | This thread | Refback | 2008-01-13 17:44 | |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|