Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Donanım > İşletim sistemi

İşletim sistemi İşletim sistemi Windows Linux Unix Macintosh

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2003-08-07, 01:05
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
the_exclusive is an unknown quantity at this point

Slms..
Bilgisayarımda memory yetersizliği sorunu yaşıyorum..windows xp kullanıyorum ve 256 mg ram mevcut...Bazı oyunları
çalıştırdığımda oyun açılmıyor ve memory hatası veriyor.çıldıracam walla...ne yapmalıyım acaba?
birde alakası varmı bilmiyorum ama küçük bir dos oyunu çalıştırdığımda oyun başlamıyor.
sadece dos penceresi çıkıyor ve donup kalıyor.ctrl+alt+del yaptığımda ise cpu usage
bölesinin yanında %100 yazdığını görüyorum neden acaba?

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2003-08-09, 14:50
baldor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 5
baldor is an unknown quantity at this point

selam

hangi oyunları çalıştırmadığını yazarsan belki bi yardımımız dokunur. dos oyununun çalışmamasının bir tek sebebi olur, oyunun komutlarını işletim sistemi desteklemiyordur. bazen bu tanınmayan komutlar xp de sonu gelmeyen problemlere sebep olur. xp nin bi özelliği kilitlenmeleri kendisinin çözebilmesi, sonu gelmeyen problemleri çözmeye çalışırken cpu %100 kullanılır. kısaca, sen o oyunu oynama.

bu arada, ben şu ana kadar 4 ayrı xp professional sürümü ile karşılaştım. birinde çalışan başka birinde çalışmıyo. sendeki sürüm kim bilir ne???

hadi kolay gelsin

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2003-08-12, 12:32
Ergin2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
Ergin2 is an unknown quantity at this point

Oynamaya çalıştığın oyunun sistem gereksinimlerini kontrol ettin mi? Ram olarak senin sahip olduğun normalde yeterli olmalı ama ram hatası alman biraz garip gibi. Programlarda da aynı sorunu yaşıyor musun? Ram'inin bir bölgesinde sorun olabilir. Tabii bu bir varsayım..

Sen oynamaya çalıştığın oyunun sistem gereksinimlerini kontrol et. Ayrıca şu dos oyunu için XP'de yamalar olduğunu hatırlıyorum. Oyun oynamadığım için ayrıntılarını bilemem ama yamayı kurduktan sonra oynayabilirsin sanırım. Dos oyunun için uyumluluktan Win 98/Me seçerek tekrar çalıştırmayı deneyebilirsin..

kolay gelsin..

Seçenekler
Stil