![]() |
|
|||||||
| İşletim sistemi İşletim sistemi Windows Linux Unix Macintosh |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Yeni bir sunucuya (xeon 3.2, 4GB Ram, 70x3 Sıkazi HDD) mümkün olduğunca az sorunla ve güvenli bir şekilde çalışacak bir linux kuracağız. Makinedeki çalışacak siteler ağırlıklı olarak php&mysql kullanacak ve oldukça yoğun çalışacak. Günlük olarak yaklaşık 300-500 bin sayfa gösterimi yapacak siteler. Muhtemelen bu sunucuda mail sunucusu kurmayacağız, sistemi de mümkün olduğunca az ve öz modüllerle ve araçlarla çalıştırmaya çalışacağız.
Siz hangi Linux sürümünü tavsiye edersiniz? Niçin?
|
FreeBsd veya Fedore Core 3, CentOS tavsiye eden var mı bilmiyorum ama bence CentOS kullanma.
www.osdir.com bu siteyide gözden geçirmeni tavsiye ederim. Konu fenerli tarafından (2005-12-16 Saat 21:50 ) değiştirilmiştir.. |
|
|||
|
niye redhat es e lisans parası verme meraknıı var onu anlamıyorum redhat es in birebir karşılığı centos tur redhat 4 es centos 4.x redhat 3.es 2.4 kerneli ile centos 3.x eğer sunucu için kullanıcaksan centos 3.6 ile gitmeni tavsiye ederim gayet stabil çalışmaktadır fedorayı tavsiye etmiyorum blleding edge olarak geçer ne kadar beta yazılım varsa sistemindedir haliyle stabiliteden söz edilemez ayrıca fedora 2 yi kuran bir çok datacenter var bunların repo larıdnaki kerneller buggy ve vulnerable dır illa fedora kuucam diyorsan 4 kur bunların dışında benim ilk tercihim freebsd yada openbsd olur çoğu güvenlik önmeli buradan linux a backport edilmiştir örnek grsecurity gibi
|
|
||||
|
Evet, okan23 un dedigi opsiyon cok mantikli, centos artik oldukca yaygin kullaniliyor. http://www.centos.org/
|
|
||||
|
debian hakkında ne diyorsunuz?
| Stil | |
|
|