![]() |
|
|||||||
| İşletim sistemi İşletim sistemi Windows Linux Unix Macintosh |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
çok şükür Allah'a sonunda kabus bitti. 2. günde 6. formatı atarak sonuca vardım. tabi bu kadar uzamasının sebebi benim eksikliğimmiş. Herseyi doğru yapıyormuşum ancak nete ilk baglandıgım anda bilgisayarımda virüs ve spyware programlarının yüklü olmayışı yüzünden bu sorun meydana geliyormuş.
Yukarıda anlatılan herşeyi yaptım ancak kafama takılan birkaç sey var. Şunlar; - daha önce de birçok kez koruyucu program olmadan nete baglandım ama hiç böyle yıkılmadı bilgisayarım. Son zamanlarda neden böle oluyor? - eminim aranızda benim gibi fazla güvenlik almayıp nasılsa format atarım diyenler varıdr. Peki bu sorun sizin basınıza hiç gelmiyormu? - formattan sonra ilk girdigim site google oluyor her zaman,hızı deneme amaçlı. ve hep virüs kaptım anında baglanır baglanmaz. Peki o zaman google sitesinde mi virüs var
|
|
||||
|
internette tcp/ip aralığı tarayıp rastgele makinalara bulaşan virüsler vardır. işletim sistemini kurduğunda sana tavsiyem update (pack/yama) lerini yapıp internete öyle çıkış yapman.
normalde sen internet bağlantısı aldığında web sitelerine bağlansanda bağlanmasanda artık senin makinana dışarıdan atak (saldırı) gelebilir. sabit ip numaran varsa sana kafayı takmış birisi yada birileri olabilir senin internete çıkışını dört gözle bekleyen biri ve gelince pat diye konduruyordur. <<< ufak bir ihtimal
|
benim xp cdim orjinal değil.bu yüzden netten service pack 1 yada 2 yi indiremedim. Sizce service pack 1 yada 2 windowsun ve güvenliğin olmazsa olmazları mı?yanı bunları kurmazsam her zaman virüs-trojan-solucan yermiyim? Yoksa gerekli güncelleştirmeleri yaparsam windows ve virüs programlarıma, sorun cıkmazmı?
|
|
||||
|
gerekli güncelleme dediğiniz nedir?
xp için service packi yüklemesseniz virüsler belli bir süre internette kaldığınızda size musallat oluyor. sonra bilgisayar kapatılıyor diye bir sayaç görüyorsun. Remote bilmem ne servisi hata verip makina kapatılıyor; Bu sorunu ADSL modemin içindeki ufak firewall hallediyordu service pack yüklenmediğim halde o virüsten korunabiliyordum.
Hayat birgün biter; yapacak birşeyler hep kalır. Konu TRinsanRehberi tarafından (2005-09-09 Saat 07:19 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|