![]() |
|
|||||||
| İşletim sistemi İşletim sistemi Windows Linux Unix Macintosh |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Alıntı:
Sorun Ram degil ise hard diskinden kaynaklanabilir. Herseyden once Safe modda ac sistemi sonra test yap. |
|
||||
|
mark ile test et , sorun bulmazsan bir teknik servise sadece test amaclı gotur. Parça başına alacakları ücret 5$ dır. Driver danda olabilir diycem fakat arada bir oluyor diyorsun.. Arkadaşın varsa yakında bilgisayarı olan ramini al 2-3 günlüğüne onada kendi ramini ver. Sende olmuyor onda oluyorsa sorun ram'de. Tam tersi ise sorunun ramle alakası yok demektir. Ayrıca farklı cd ile kurmayı denedinmi işletim sistemini? Format attıktan sonra bilgisayarı dos ta açık bırak 1-2 saat ( yada sorunun zaman dilimi neyse ) bakalım aynı hatayı verecekmi.
|
|
|||
|
Arkadaşlar o ekrana B.S.O.D denilir. (Blue screen of death) Yani windows'un ölümü olarak özetleyebiliriz. Sorun ramden de, partitiondan da , yazılımdan da kaynaklanabilir.
Bir virüsün neden olduğu programsal hata olması da muhtemeldir. Ancak kodları tam okuyamadığımdan size ilk önerim oradaki STOP kodlarını webde aratın. Microsoftun sitesinde de BSOD ve STOP kodları ve çözüm yolları hakkında bolca veri vardı. Saygılar.
|
Lütfen o STOP kodlarına bakıp hareket edin arkadaşlar. Ram den olduğunu sanıp, başka ve hatta basit şeylerden kaynaklanabilir. Örneğin esaslı bir driveri kaybetmiş olabilir, bir dll silinmiş olabilir...
Önce Stop kodlarından nedeni bulun ona göre çözüme geçersiniz.
| Stil | |
|
|