Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Ticaret Reklam İlan Alışveriş Para > Internetten Para

Internetten Para Internetten Para

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-04-21, 14:05
fat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
fat fat isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Member

Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %100/1
fat is an unknown quantity at this point
Standart Öneri

Selam,
Son günlerde "Pishing" yöntemiyle (tam doğrumu yazdım bilmiyorum) banka sitelerini taklit ederek spam e maillerle kredi kartı bilgileri toplayan bazı uyanıklar yüzünden online alışverişe güven azalıyor.,bu güvenin azalması beni seni bu işle uğraşan herkesi etkiler.
Bu konuda bankalar birliği bir açıklama yayınladı halkı bilgilendirmeye çalışıyor.
Ben sitemin anasayfasından link vererek ziyaretçilerimi bilgilendirmeye çalışıcam (bugün istanbul dışındayım yarın linki tüm sitelerime ekliycem)

Yayınlamak isteyen olursa tam metin;

Banka Müşterilerine Gönderilen Dolandırıcılık Amaçlı E-posta Mesajları Hakkında Kamuoyu Duyurusu

Son günlerde; banka, kart ve diğer finans kuruluşlarının logo ve isimlerini içeren dolandırıcılık amaçlı e-posta mesajlarının banka müşterilerine gönderilmesi nedeniyle aşağıdaki açıklamanın kamuoyuna yapılması uygun bulunmuştur.

Bankalar e-posta (elektronik posta) aracılığıyla müşterilerine ait bilgileri hiçbir şekilde talep etmemektedir.

Dolandırıcılık amaçlı e-posta mesajlarında, kişisel bilgiler, kredi kartı bilgileri, internet/telefon bankacılığı şifreleri gibi gizli müşteri bilgileri istenmektedir.

Bu tip sahte e-postalarda yer alan linklerin açılmaması, talep edilen bilgilerin kesinlikle doldurulmaması ve en kısa süre içerisinde bankanıza haber verilmesi, olası dolandırıcılık eylemlerine maruz kalınmaması için çok önemlidir.

Konuyla ilgili olarak bankaların İnternet sitelerindeki güvenlik açıklamalarının dikkatle okunması ve uygulanması tavsiye edilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla,
Türkiye Bankalar Birliği

Seçenekler
Stil