astropaykartsatis.net
User Tag List

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
24.12.2006, 19:30 1 (permalink)
canner
  • Üyelik Tarihi3.06.2005
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar259
resmi üzerine yazı yazma #permalink (permalink)
http://www.yesilbeyaz.com/kap.gif
resmi 9 parçaya böldüm dreamwearda 3x3 buton aştım ama malesef üzerine yazı yazamıyorum!? (resmi sitenin background yapacam)fakat resmin üzerine yazı yazamıyorum?
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
24.12.2006, 20:05 2 (permalink)
webrlis
  • Üyelik Tarihi23.07.2006
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar378
tablonun arka plan resmi olarak gelirle bunu sonrada tabbloya istediğini yaz.
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
25.12.2006, 17:55 3 (permalink)
canner
  • Üyelik Tarihi3.06.2005
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar259
öyle olmaz! bana kod lazım!
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
25.12.2006, 18:23 4 (permalink)
OnurSQL
  • Üyelik Tarihi29.03.2005
  • Yaş28
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar1,323
PHP- Kodu:

<?php
/* RESİM ÜSTÜNE YAZI YAZMA */
//Resmimizin bir kopyasını oluşturuyoruz
//Eğer png veya gif kullanacaksanız imagecreatefromgif() veya imagecreatefrompng() fonksiyonunu kullanınız
$resim    imagecreatefromjpeg("php_mysql.jpg");
  
//Metin İçin Renk Seçiyoruz
$beyaz imagecolorallocate($resim255,255,255); //Beyaz Renk
$siyah imagecolorallocate($resim000); //Siyah Renk

//Fontların Olduğu Klasörü Tanıtıyoruz
putenv('GDFONTPATH=C:\WINDOWS\Fonts');
  
//Kullanmak İstediğimiz Yazı Tipinin Adı
$yazitipi 'arial.ttf';

//Metni Resim Üzerine Yazdırıyoruz
//Bu Fonksiyonda Kullanılan Parametreler
//1-Görüntü Tanımlayıcısı, 2-Point Cinsinden Yazı Boyutu, 3-Metni Yazmak İstediğiniz Açı, 
//4- ve 5-Metnin Başlangıç x ve y Koordinatları, 6-Metin Rengi, 7-Font Dosyası, 8-Resmin Üzerine Yazılaca Yazı
  
imagettftext($resim2004040$beyaz$yazitipi"PHP & MySQL");

//Görüntümüzü Tarayıcıya Yansıtıyoruz
header("Content-type: image/jpeg");
imagejpeg($resim);

//Temizlik
imagedestroy($resim);
?>
pehepe.org'dan alıntıdır.
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
25.12.2006, 19:45 5 (permalink)
db.gen.tr
  • Üyelik Tarihi1.12.2006
  • Yaş35
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar471
Resmin sag ust kosesini ve sol alt köşesini yani oval olan yerleri kes dosyanın bulunduğu yere resim diye bi klasör aç ve bu klasörün içine ust ve alt şeklinde kaydet... Bu şekilde hantal bi resimle uğraşmaktansa küçük 2 tane gifle sonsuz resmin içine yazı yazabilir hale getirebilirsin...

<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0 bgcolor="#84ABC3">
<TR><TD style="background-image:url(resim/ust.gif); background-position:left; background-repeat:no-repeat;"></TD></TR>
<TR><TD>Yazı Alanın</TD></TR>
<TR><TD style="background-image:url(resim/alt.gif); background-position:right; background-repeat:no-repeat;"></TD></TR>
</TABLE>
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
25.12.2006, 22:22 6 (permalink)
Mehmet
  • Üyelik Tarihi30.09.2006
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar1,545
Ben de bu tip durumlarda db.gen.tr nin dediği methodu kullanırım çok pratik
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
25.12.2006, 22:25 7 (permalink)
selim61
  • Üyelik Tarihi10.05.2006
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar3,407

PHP- Kodu:

<?php
/* RESİM ÜSTÜNE YAZI YAZMA */
//Resmimizin bir kopyasını oluşturuyoruz
//Eğer png veya gif kullanacaksanız imagecreatefromgif() veya imagecreatefrompng() fonksiyonunu kullanınız
$resim    imagecreatefromjpeg("php_mysql.jpg");
  
//Metin İçin Renk Seçiyoruz
$beyaz imagecolorallocate($resim255,255,255); //Beyaz Renk
$siyah imagecolorallocate($resim000); //Siyah Renk

//Fontların Olduğu Klasörü Tanıtıyoruz
putenv('GDFONTPATH=C:\WINDOWS\Fonts');
  
//Kullanmak İstediğimiz Yazı Tipinin Adı
$yazitipi 'arial.ttf';

//Metni Resim Üzerine Yazdırıyoruz
//Bu Fonksiyonda Kullanılan Parametreler
//1-Görüntü Tanımlayıcısı, 2-Point Cinsinden Yazı Boyutu, 3-Metni Yazmak İstediğiniz Açı, 
//4- ve 5-Metnin Başlangıç x ve y Koordinatları, 6-Metin Rengi, 7-Font Dosyası, 8-Resmin Üzerine Yazılaca Yazı
  
imagettftext($resim2004040$beyaz$yazitipi"PHP & MySQL");

//Görüntümüzü Tarayıcıya Yansıtıyoruz
header("Content-type: image/jpeg");
imagejpeg($resim);

//Temizlik
imagedestroy($resim);
?>
pehepe.org'dan alıntıdır.

sadece localhost ve win makinede çalışır sanırım.
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu Aç Cevap Yaz
Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok Cevap Yazma Yetkiniz Yok Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
BB code is Açık Smileler Açık [IMG] Kodları Açık HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Forum Kuralları
Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
İletişim Formu(İçine Yazı Yazma) okyanusdisel Photoshop Paint Shop Pro Corel Freehand 5 12.06.2011 18:39
resmime yazı yazma kodu arfobey Webmaster Genel Konular 0 20.06.2010 12:35
FTP'de dosya üzerine yazma. *siber* Webmaster Genel Konular 5 10.08.2009 15:19
Resimlerin üzerine toplu olarak yazı yazma programı + resimli anlatım Cagatay Programlar ve Araçlar 6 28.07.2008 11:27
Toplu resimler üzerine yazı yazma selim61 Webmaster Genel Konular 13 10.06.2008 23:24

Forum Saati: 04:26. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.
Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2017 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.