![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Blogs | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | iTrader | Forumları Okundu Kabul Et |
| HTML Javascript CSS HTML DHTML XML Javascript Ajax CSS |
|
|
|
LinkBack (1) | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
Arkadaşlar yaptığım ajax uygulamaları Mozilla da süper çalışıyor ama nedense explorer da çalışmıyor.Çalışmıyor dediğim yeniden değeri almıyor.Mesela random sayı üreten bir php dosyasından değer alıyorum.Mozilla da her defasında farklı sayı alıyor ama explorer da tek sayıya takılıp kalıyor.Kullandığım kod şu
function getHTTPObject(){ var xhr = false; if(window.XMLHttpRequest){ xhr = new XMLHttpRequest(); }else if(window.ActiveXObject){ try{ xhr = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP"); }catch(e){ try{ xhr = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); }catch(e){ xhr = false; } } } return xhr; } |
|
|||
|
explorerde ayni url için istek yapıldığından önbellekten okuyor onun için ya rasgele url oluşturacaksın yada php dosyana sayfayı önbelleğe kaydetmemesi gereken kod ekleyeceksin
onlarıda şöyle yapabilirsin. xhr.open("Get",rasgele.php+"&r="+Math.random(),tru e) şekinde değişik urller uretirsin yada php de nasıl olur bilmiyorum ama asp de sayfana ön belleğe sayfayı kaydetmemesi için şöyle bir kod eklersin php karşılığının bulursun artık. Response.Expires = 0 Response.ExpiresAbsolute = Now() - 1 Response.CacheControl = "no-cache" Response.AddHeader "pragma" ,"no-cache" Response.AddHeader "cache-control" ,"private" |
![]() |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/html-javascript-css/88912-ajax-explorer-hatasi.html
|
||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| ajax explorer hatası : RSS Dünyasi | This thread | Pingback | 2008-04-03 16:34 | |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|