![]() |
|
|||||||
| HTML Javascript CSS HTML DHTML XML Javascript Ajax CSS |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
merhaba
text alanı içinde aynı karakter arka arkaya üçten fazla geçiyorsa uyarı vermek istiyorum. hatta bir çeşit dilbilgisi kontrolü yapmak istiyorum. Noktalama işaretleri belli sayıdan fazlaysa uyarı vermek istiyorum. Bu tip bişey nasıl yapılabilir ?
|
regex kullanımını araştırmalısınız, aşağıdaki örnekte önce 3 harf sonra 4 rakam girişi yapılması şartı var
<script type="text/javascript"> function kontrol(val) { if (!val.match(/^[a-z]{3}[0-9]{4}$/i)) { alert('HATA'); return false; } return true; } </script> <form onsubmit="return kontrol(this.entry.value)"> <input type="text" name="entry"> <input type="submit"> </form> hazırladığın regex i aşağıda test edebilirsiniz yukarıdaki örnek regex /^[a-z]{3}[0-9]{4}$/i en sondaki i girilecek olan harfin büyük veya küçük harf olmasının farketmeyeceğini belirtir http://www.quanetic.com/regex.php
satılık gazetetv.com sporfoto.com ruyada.com gelinliksitesi.com fazlabilgi.com tekneler.net esyalar.net turkblog.net istiklal.net seyret.net fenerli.net isyeri.net ziyafet.net ikincieloto.net webtrafik.net robotlar.net sazevi.net Konu tiva tarafından (2008-02-10 Saat 08:19 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|