Alıntı:
|
VazgectimSenden´isimli üyeden Alıntı
Orası öle bende burda bende forum açtım topiclerini görmekten nette her gün yüzlerce forum açılmasından bıktım.. Forum zor iş çok zor.. Yeni başlayacaklara zaten önermiyorum.. Tutturması zor hadi tutturdun başetmesi hem maddi hem manevi çok zor...
|
Bu forum açma olayı
bence ;
Eskiden chat de takılanlar sürekli birbirleriyle yarış içinde ve sürekli rütbe peşindeydi yok bot du yok admindi vs. İnsanda bu tanmin olamamazlık sürekli vardır. Ve iş en son server açmaya dayanırdı. Kimisi o mertebeye erdi diye açardı kimiside kısa yoldan büyük olmak için açardı...
İşte forumculuğu buna benzetebiliriz bi yerden. Bakıyorsunuz insanlar "rep" için bir biriyle kapışıyor büyük bir rekabet ortamı. Bu tarz kişiler avatarının altında yazan o msj sayısının ve rep puanının kendisini bir mertebeye getirdiğini sanan kişiler. Ve kısa yoldan başa geçmek için bu kişinin aylık 10-15 $ vererek forum açması çok kolay bir durum ve hiç bir kodlama dili vs. bilmesine gerek kalmadan...
İşte durum bu olunca forumların açılması sürekli artacak ve etrafda bir sürü çöp yığını birikecek.
İşte buradan başta söylediğime geliyorum "forumu açan kişinin iş ciddi görmesi" bunu ben ilk bakışta yatırımından anlıyorum