![]() |
|
|||||||
| Güvenlik Güvenlik Korunma - DOS DDOS SYN saldırıları Oturum hızsızlığı tesbit ve korunma |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Merhaba arkadaşlar,
Brute Force ataklari yapan 3 guncel IP asagida listelenmiştir.
Sunucunuzdan engellerseniz en azindan sunucunuz bu denemelere cevap vermemis olur.
|
Alıntı:
iptables komutunu kullanarak ban atmak için SSH'den Kod:
iptables -X INPUT -s 59.124.187.194 -j DROP Kaldırmak istediginiz IP adresinizide Kod:
iptables -X INPUT -s 59.124.187.194 -j DROP Bilgi vermediginiz için bunları örnek gösterdim. Paneliniz ve işletim sisteminizi vermiş olsaydınız daha doğru yardımcı olabilirdim. Verdiğim örnekler Linux Centos işletim sistemine göredir. |
|
|||
|
Alıntı:
Mesela İlk IP adresi Baktım ve çıkan sonuç inandırıcı geldi İp adress sahibi Korea, Republic Of Seoul Beijing Teletron Telecom Engineering Co. Ltd Farzedelim dogru değil. Ne işim var benim koreyle engellesem ne olur ![]() 2 den bişey kestiremedim. 3. Adres Çin adresi ve herşey beklenebilir. 4. Adres ise Taiwan ve kendi serverimdeki güvenlik sistemi 10 IP banlıyorsa 3 tanesi 59 lardan geliyor. Bu mantıkla hiç inandırıcı gelmedin. Sağlam belgelerle gelki bizde inanalım değilmi. |
|
||||
|
Alıntı:
Guzel bilgi tesekkurler ancak arkadaslar bunu denemeden once, sisteminizde APF gibi bir yazilim kurulu olup olmadigini ogrenmeye calisin. Eger APF gibi bir yazilim sisteminizde yuklu ise, izin verilen portlar listesinden 22 yerine ornekte verildigi gibi 88888 portunu yazin kayit edin ve yazilimi restart edin. Aksi halde sunucunuza uzaktan erişimi yitirebilirsiniz. Buda sizin icin hiç hoş olmaz. Kolay gelsin.
| Stil | |
|
|